Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Ανένδοτοι οι δήμαρχοι στο θέμα της Δημοτικής Αστυνομίας

Να τετραγωνίσουν τον κύκλο επιχείρησαν το μεσημέρι ο υπουργός Εσωτερικών και οι εκπρόσωποι των δημάρχων αλλά, όπως αναμενόταν, δεν το κατάφεραν.

Ο Γιάννης Μιχελάκης μετέφερε στο προεδρείο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) τη θέση που προέκυψε από τη διαπραγμάτευση με την τρόικα για τρίμηνη διαθεσιμότητα των εργαζομένων στην Δημοτική Αστυνομία (και ένταξη ενός τμήματος, στη συνέχεια, στην κινητικότητα) και για οκτάμηνη διαθεσιμότητα των σχολικών φυλάκων που θα καταλήξει, πλην εξαιρέσεων, σε απολύσεις.

Κατά τις πληροφορίες, οι δήμαρχοι εμφανίσθηκαν «κατηγορηματικά αντίθετοι» στο μέτρο για την Δημοτική Αστυνομία και, συνολικά, για τη διαθεσιμότητα των δημοτικών υπαλλήλων.

Για τους πρώτους, ειδικά, πρόβαλλαν το επιχείρημα ότι «παράγουν έργο» και «φέρνουν έσοδα στους δήμους».

Συνολικά, άφησαν να εννοηθεί ότι θα είναι μεγάλο το πολιτικό κόστος από τις απολύσεις που θα ακολουθήσουν τη διαθεσιμότητα, οι οποίες θα ρίξουν βαριά σκιά στις δημοτικές εκλογές της ερχόμενης άνοιξης.

Τα επιχειρήματά τους πάντως σκοντάφτουν στο γεγονός ότι ένα μεγάλο τμήμα των υπαλλήλων στους δήμους (συμπεριλαμβανομένων των δημοτικών αστυνομικών) δεν έχει περάσει από διαδικασία ΑΣΕΠ –κι αυτό, κατά τους κυβερνητικούς παράγοντες, αποτελεί την «κόκκινη γραμμή» της τρόικας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η μεγάλη πλειοψηφία των δημάρχων δεν έχει ολοκληρώσει (ή δρομολογήσει) τη διαδικασία αξιολόγησης, με αποτέλεσμα να μην είναι σαφή τα κενά που διαθέτει η κάθε δημοτική υπηρεσία, βάσει των οποίων θα διεκδικήσει υπαλλήλους από την κινητικότητα.

Ως εκ τούτων, η πρώτη επαφή του κ. Μιχελάκη με το προεδρείο της ΚΕΔΕ δεν απέδωσε και η μόνη συμφωνία που υπήρξε ήταν... να ξανασυναντηθούν αύριο το πρωί στις 9.30 για έναν δεύτερο γύρο συνομιλιών.

Στη σημερινή συνάντηση «παρέστη» και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης ως αρμόδιος συνολικά για τη διαθεσιμότητα και την κινητικότητα στη δημόσια διοίκηση.



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου