Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Ενταση και ξύλο στο υπ. Οικονομικών σε επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και καθαριστριών - Συλλαλητήριο αλληλεγγύης την Πέμπτη 5 Ιουνίου (18:30)

ΣΥΡΙΖΑ: «Η συγκυβέρνηση προσπαθεί να εξαντλήσει τα αποθέματα ωμότητας και αναλγησίας που της έχουν απομείνει»

Ενταση και ξύλο στο υπ. Οικονομικών σε επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και καθαριστριών

Ενταση επικράτησε στο υπουργείο Οικονομικών το πρωί της Τρίτης, όταν η αστυνομία επιχείρησε με τη βία να απωθήσει τις απολυμένες καθαρίστριες, που είχαν αποκλείσει από τα ξημερώματα μια από τις εισόδους του υπουργείου Οικονομικών.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας έσπρωξαν τις καθαρίστριες με τις ασπίδες τους, προκειμένου να ανοίξουν την είσοδο του υπουργείου Οικονομικών, επί της οδού Καραγεώργη Σερβίας. Οι καθαρίστριες αντέδρασαν και σημειώθηκαν αψιμαχίες.

Το αποτέλεσμα ήταν τουλάχιστον δύο καθαρίστριες να χρειαστούν ιατρική φροντίδα.

Τα επεισόδια καταδίκασε ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε η διαμαρτυρία των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών «ξεπερνά κάθε προηγούμενο».

Αναφερόμενος στα επεισόδια, ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, τόνισε ότι η κυβέρνηση αντί να τηρήσει τη νομιμότητα και να σεβαστεί τις αποφάσεις των δικαστηρίων, επαναπροσλαμβάνοντας τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών έστειλε τα ΜΑΤ να τις ξυλοκοπήσουν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλές καθαρίστριες, μεταξύ των οποίων και η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για την ευρωβουλή Δήμητρα Μανώλη.

«Η συγκυβέρνηση προσπαθεί να εξαντλήσει τα αποθέματα ωμότητας και αναλγησίας που της έχουν απομείνει πριν καταρρεύσει, αλλά εκφράζει τη βεβαιότητα ότι ο αγώνας των καθαριστριών θα δικαιωθεί, όποιο μέσο κι αν χρησιμοποιήσουν οι κυβερνώντες» κατέληξε στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

Οι καθαρίστριες συνεχίζουν σε καθημερινή βάση τις κινητοποιήσεις τους, προκειμένου να εφαρμοστεί η δικαστική απόφαση που ορίζει την επαναπρόσληψη τους, η οποία δεν εκτελείται από την κυβέρνηση.

Την Τετάρτη, οι καθαρίστριες θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση, στις 16:00 έξω από τη γενική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων στην Καλλιθέα.

Την Πέμπτη, θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 18:30.

Παράλληλα, οι καθαρίστριες τονίζουν πως θα συνεχιστεί η καθημερινή παρουσία τους έξω από το υπουργείο Οικονομικών, η οποία συμπληρώνει πλέον τον ένα μήνα.

Χθες, οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη. Αντιπροσωπεία τους είχε συνάντηση με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη και τον γενικό διευθυντή του κόμματος Νίκο Σαλαγιάννη.

Σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, μετά τη συνάντηση, ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε ότι η κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Αρης Σπηλιωτόπουλος: «Σε ένα κράτος δικαίου οι δικαστικές αποφάσεις εφαρμόζονται»

«Σε ένα κράτος δικαίου οι δικαστικές αποφάσεις εφαρμόζονται», δήλωσε το στέλεχος της Ν.Δ. Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Παρακολουθώντας τη μικροένταση έξω από το υπουργείο Οικονομικών από το στούντιο του MEGA, είπε πως η ένταση πρέπει να αποκλιμακωθεί και πως οι εικόνες αυτές δεν περιποίουν τιμή για κανέναν.




Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ


Και συναυλία το βράδυ της Πέμπτης στην πλατεία Συντάγματος

Σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης και συμπαράστασης στις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 5 Ιουνίου στις 18:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος, καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στις 20:00 το απόγευμα της Πέμπτης θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία στην πλατεία Συντάγματος με τη συμμετοχή δεκάδων εκπροσώπων της ελληνικής μουσικής σκηνής.

«Ο αγώνας των καθαριστριών είναι αγώνας ενάντια σε όλες τις απολύσεις. Αγώνας ενάντια στην ανεργία και στην εξαθλίωση. Αγώνας για την αξιοπρέπεια όλων μας», σημειώνεται ακόμη στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει: «Απολύσεις για Σαμαρά-Βενιζέλο και όχι για τις καθαρίστριες. Για να καθαρίσει ο τόπος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου