Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Κατρούγκαλος (ΣΥΡΙΖΑ): Αντιμεταρρύθμιση η κατάργηση της Δημ. Αστυνομίας - Καρύδης (ΠΑΣΟΚ): Αθέτηση της δέσμευσης για πλήρη απορρόφηση οι 226 απολύσεις

Δείτε στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο" την παρέμβαση του γνωστού Συνταγματολόγου και Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κατρούγκαλου σε σχέση με τις διαθεσιμότητες στο Δημόσιο. Κάνει λόγο για ψευδο-μεταρρύθμιση και αντιμεταρρύθμιση, καθώς δεν υπάρχει δημοσιονομικό όφελος. Επισημαίνει ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως μελέτη ως προς την επέμβαση στη Δημόσια Διοίκηση και φέρνει ως παράδειγμα τη συλλήβδην κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, ενός φορέα που έφερνε έσοδα! Για τους άλλους τομείς που θίχτηκαν προσθέτει ότι χτύπησαν πολύ αδύναμους όπως π.χ. με τις διαθεσιμότητες των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ, ενώ αναφερόμενος στη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών των ΕΠΑΛ επισήμανε ότι απέβη χρυσοφόρα για τα ΙΕΚ, Κατέληξε ότι σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε αναδιάρθρωση της Δημόσιας Διοίκησης.

Εντύπωση προκαλεί και η τοποθέτηση του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Δ. Καρύδη ότι οι 226 απολύσεις των δημοτικών αστυνομικών αποτελούν αθέτηση των εξαγγελιών της κυβέρνησης για πλήρη απορρόφηση.  Ο κ. Καρύδης μάλιστα επανέρχεται αργότερα στη συζήτηση στο θέμα των δημοτικών αστυνομικών που είναι άνω των 50 ετών και απολύονται.

Προσέξτε και την άποψη του εκπροσώπου του "ΠΟΤΑΜΙΟΥ" Κ. Πατέστου υπέρ του κ. Μητσοτάκη στο θέμα των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων (για να ξέρουν κάποιοι τι ακριβώς ψήφισαν).


Η συζήτηση για τη διαθεσιμότητα ξεκινά στο 6:16 :



Η συνέχεια της συζήτησης:



Πηγή: MEGA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου