Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Ο Μητσοτάκης «κλείνει το μάτι» στους νέους δημοσίους υπαλλήλους – Τους δίνουμε ευκαιρίες να γίνουν διευθυντές

Με στόχο να κάμψει τις αντιδράσεις και να υπερψηφιστεί το νομοσχέδιο για τους νέους manager του Δημοσίου (σ.σ. η συζήτησή του ξεκινάει σήμερα στις 5 στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής), που θα επιλέγοντας κυρίως μέσω της συνέντευξης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπερπηδάει την επετηρίδα και «κλείνει το μάτι» στους νέους δημοσίους υπαλλήλους. 

 «Δίνουμε περισσότερες ευκαιρίες σε νεότερους δημοσίους υπαλλήλους, που μπορούν να διεκδικήσουν θέση ευθύνης», είπε χαρακτηριστικά στον Αθήνα 984, ενώ υπεραμυνόμενος της συνέντευξης πρόσθεσε: «Η συνέντευξη είναι ένας όρος παρεξηγημένος. Δημιουργούνται τριμελείς επιτροπές συνέντευξης και ο πρόεδρος είναι μέλος του ΑΣΕΠ. Οι άλλοι δύο είναι ένα μέλος της διοίκησης και ένας εξωτερικός ειδικός από πιστοποιημένο μητρώο του ΑΣΕΠ. Υπάρχει πλούσια εμπειρία διοίκησης στον ιδιωτικό τομέα, που υπό τις σωστές προϋποθέσεις μπορεί να αξιοποιηθεί στη διαδικασία επιλογής θέσεων ευθύνης…. Όποιος συμμετέχει στην επιτροπή συνέντευξης εκπαιδεύεται ώστε να ξέρουμε ότι γνωρίζει τη διαδικασία επιλογής προσώπου για θέση ευθύνης.»

Παράλληλα επιχείρησε να μειώσει την αξία των τυπικών προσόντων, λέγοντας χαρακτηριστικά: Δεν είναι μόνο τα πτυχία που κάνουν ένα καλό μάνατζερ». Πρόσθεσε, δε, ότι «για πρώτη φορά γίνεται «πάντρεμα» προσόντων με τη θέση και όχι τυπική διαδικασία μοριοδότησης, που δεν εξασφαλίζει ότι ο υποψήφιος που συγκεντρώνει τα περισσότερα μόρια είναι ο πιο κατάλληλος να καταλάβει συγκεκριμένη θέση ευθύνης με συγκεκριμένες απαιτήσεις.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου