Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Απάντηση στην καταγγελία δημοτικού αστυνομικού για παράτυπη μοριοδότηση σε Δήμο της Αττικής

Σας είχαμε ενημερώσει προχθές για καταγγελία συναδέλφου περί επιτυχούσας σε παλαιότερο του 2009 διαγωνισμό σε δήμο της Αττικής που δεν έδωσε τότε αθλητικές δοκιμασίες λόγω εγκυμοσύνης, και έλαβε τα 20 μόρια απλά επειδή το Φ.Ε.Κ. διορισμού της εκδόθηκε το 2010 (δείτε σχετικά εδώ). Η θιγόμενη συνάδελφος απέστειλε επιστολή με τις θέσεις της, την οποία και δημοσιεύουμε:


Είμαι η πραγματική Α.Κ.  της από 12-6-2014 καταγγελίας για παρατυπία σε μοριοδότηση του τρόπου εισαγωγής στη Δ.Δ.

            Κάποιος, ας τον ονομάσουμε  “ συνάδελφο” με κατηγόρησε για παρατυπίες στην κινητικότητα αποκρύπτοντας και παραποιώντας τα πραγματικά στοιχεία, υποθέτω για λόγους εμπάθειας και θέλοντας να με θίξει  για προσωπικούς του λόγους. 
            Κύριε “συνάδελφε”  αν δεν σας τύφλωνε η κακοήθεια  θα  διαβάζατε,  στις διατάξεις  του ν. 3812/2009  του άρθρου 2 παρ. 3 τα εξής: .... Η ένσταση ενώπιον του ΑΣΕΠ, ισχύει και για διαδικασίες πρόσληψης που βρίσκονται σε εξέλιξη, εφόσον  μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος δεν έχουν εκδοθεί τα οριστικά αποτελέσματα.
Επίσης, οφείλατε να γνωρίζετε, ότι ο ν. 3812 δημοσιεύθηκε στις 28-12-2009,  ενώ είχαν ήδη αναρτηθεί τα αποτελέσματα της βαθμολόγησης των  αντικειμενικών κριτηρίων της τελευταίας σειράς και για το λόγο αυτό,  αναρτήθηκαν εκ νέου  για ενστάσεις στο ΑΣΕΠ τον Φεβρουάριο του 2010. Αυτό ίσχυσε και για μένα αφού δεν είχαν αναρτηθεί τα  οριστικά αποτελέσματα.
            Κύριε “συνάδελφε”  επίσης πολύ καλά γνωρίζετε ότι έγινε έλεγχος  της μοριοδότησής μου, του κριτηρίου ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ Δ.Δ,  από το ΑΣΕΠ (με έγγραφό του τον Απρίλιο, που εστάλη  σε 35 Δήμους  και για 166 π. Δ.Α  μεταξύ  αυτών και εγώ) . Γιαυτό στους τελικούς πίνακες παρέμειναν τα  περιβόητα 20 μόρια σε εμένα , ενώ σε κάποιους άλλους έχουν διαγραφεί. Γιατί, αγαπητέ “συνάδελφε”το αποκρύψατε....?
            Κύριε “συνάδελφε” μου θυμίζετε το έργο του Ηλία Καζάν  ΤΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ,  όπου ένας άνεργος, δολοφονούσε ( κυριολεκτικά) όλους τους ανταγωνιστές του για την θέση εργασίας που τον ενδιέφερε.... Εκεί φτάσαμε...!! 
            Κύριε “συνάδελφε”, όλοι μας είμαστε 9 μήνες χωρίς δουλειά, περίπου 250  συνάδελφοι  μας απολύονται και οι υπόλοιποι αναγκαζόμαστε να πάμε σε νέες δουλειές που δεν γνωρίζουμε και που δεν ήταν η αρχική προτίμησή μας... μήπως θα πρέπει να ασχοληθούμε με αυτό καλύτερα! Μήπως θα πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να μην απολυθεί κανείς μας , προσπαθώντας για ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας!


Υ.Γ.: Η προϋπηρεσία μου, προέρχεται  από πρόσληψή μου στην εκπαίδευση με γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Ο Δήμος αρνήθηκε να αναγνωρίσει τη συγκεκριμένη μοριοδότηση.
(Όσο για τη συγγενική σχέση που επικαλείσθε, διαστρεβλώνεται και αποκρύπτεται στοιχεία, όπως και παραπάνω).

Οι καταγγελίες αυτές που φωτογραφίζουν (εγκυμοσύνη) και θίγουν οικογένειες και προσωπικότητες, θα πρέπει να έχουν το θάρρος να είναι επώνυμες για να αναλάβουν και τις ευθύνες τους, οι υποστηρικτές τους.

Παρακαλώ δημοσιεύστε το άμεσα.!!


Σχόλιο: Κατά τη δική μας άποψη εσφαλμένα χορηγήθηκαν τα 20 μόρια, γιατί η ρητή διάταξη του νόμου 3812/2009 αναφέρεται σε διαδικασίες πρόσληψης που ήταν τότε σε εξέλιξη, ήτοι ο διαγωνισμούς του έτους 2009 για τη Δημοτική Αστυνομία. Τα τελικά αποτελέσματα για το διαγωνισμό του 2008 είχαν εξάλλου εκδοθεί και είχαν ήδη φοιτήσει στις Σχολές οι συνάδελφοι (με εξαίρεση εγκυμονούσες, ασθενείς κλπ.), ενώ η δυνατότητα ένστασης στο ΑΣΕΠ δεν φορούσε στο σύνολο της διαδικασίας, αλλά μόνο στο αρχικό στάδιο της διαδικασίας (πίνακας σειράς κατάταξης και πίνακας απορριπτέων), και σίγουρα όχι στις αθλητικές δοκιμασίες ή τα ψυχοτεχνικά τεστ, όπως μας έχει επιβεβαιώσει και ο πρόεδρος τπου ΑΣΕΠ με έγγραφό του. Αρμόδιο να κρίνει εν τέλει είναι το Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, αν βέβαια υπάρξει κάποια ένσταση.

1 σχόλιο:

  1. Eξαιτίας αυτων των μορίων της ντροπής αυτου του απαραδεκτου Πολιτικού που καποιοι της σειρας του 2010 τον προσκυνάνε και ειναι υποτελεις απεναντι του, θα αναγκαστουν να μεινουν χωρις δουλεια ή να μεταναστευσουν πολλοί άλλοι συναδελφοι μας. Ποσο αγγίζει αυτο το γεγονός όλους αυτούς που προσπάθησαν να γατζωθούν απο τα μορια της ΝΤΡΟΠΗΣ και να εκτοπίσουν ψυχικα και εργασιακά ολους τους υπολοίπους και να σπείρουν τη διχόνοια ανάμεσα μας? Αλλα βέβαια όλα αυτα ειναι ψιλα γράμματα, οταν πίσω απο ολα ειναι οι θέσεις φιλέτα! Εαν πραγματικα νοιαζόσασταν για ολους αυτους, θα έπρεπε όλοι οσοι καρπωθήκατε αυτα τα "μούφα" μόρια να βγαίνατε και να είχατε καταγγείλει τα μορια της Ντροπής τα οποία σε καμμια περιπτωση δεν διαφοροποιουν την ουσια του τροπου πρόσληψης μεταξύ συναδελφων διαφορετικών σειρών. Αλήθεια θεωρόυν οτι οσοι ελαβαν τα 20 μόρια ειναι πιο αξιοι απο τους αλλους? Το θεωρούν δικαιο ατομα με περισσοτερη προυπηρεσια και με την ιδια προκηρυξη και σχολη εκπαιδευσης να τιμωρούνται με -20? Ποσο αντικειμενικα θα μπορούσαν να απαντήσουν ? Αναμφισβητητα όμως οσοι εγραψαν εξετάσεις και ειχαν με αυτον τον τροπο διαφορετικο τροπο προσληψης, εκει όντως πρεπει να υπαρξει διαφορετικη μεταχείριση. Πραγματικά νιώθουμε υπερήφανοι ολοι εμεις που δεν ανήκουμε σε αυτην την κατηγορία των "συναδέλφων-αρπακτικά" που πορεύονται στη ζωή χωρις αλληλεγγυη και με γνωμονα το συμφέρον.

    Αλήθεια έχετε κατέβει να συμπαρασταθειτε στους απολυόμενους? Πως νιώθουν που η σειρα του 2009, ή πιο αδικημενη απο ολες βρισκεται προ απόλυσης? Μάλλον οσοι ευεργετήθηκαν με την εγκυκλιο Μητσοτάκη, τείνουν να αγνούν ολα αυτα καθως απολαμβάνουν ήδη το "θρόνο" τους!

    Ποιο είναι το καλύτερο μελλον για το οποιο όλοι πρέπει να αγώνιστουμε? Να δεχτουμε αγόγγυστα τα μόρια της Ντροπής, τα οπόια καταδίκασαν τις ζωες ορισμένων συναδέλφων μας και ευνόησαν υπερμετρα τις ζωες αλλων? Αυτη ειναι η δικαιοσύνη κατα τη γνώμη σας?Λυπάμαι πολύ. Σε μια κοινωνία η οποία βριθει διαφθοράς, παρατυπίών, παρανομίων για ποιο λόγο να σκεφτουμε οτι όλα γίνονται νομιμα? Ποσα πλάστα είχε η τελευταία σειρα? Εχετε αναλογιστεί τι "βρωμιά" υπάρχει στους Δήμους? Πως θα αισθανεστε οταν συναδελφοι σας σε άλλους Δημους λάμβαναν συνεχως αριστες αξιολογήσεις, όλοι ανεξαιρετως! Και μην απαντήσετε οτι θα το άξιζαν ολοι! Ειναι ολοφάνερο ποσο άδικο, υποκειμενικό και άθλιο ειναι το κριτηριο αυτο. Ολοι εσεις ομως με τα μορια της ντροπης και τις αριστες αξιολογησεις δεν βιωσατε το παραμικρο αγχος (ελαχιστο ισως ) την ωρα που εμεις ετοιμαζομασταν να μεταναστευσουμε οπουδήποτε στην Ελλαδα και ειχαμε την ψυχολογια στο πάτωμα.

    Ευχομαι οταν το Στε αποσυρει τα μορια της Ντροπης όλοι εσεις να ειστε σε θεση να μας κοιτάξετε στα μάτια.....συναδελφικα πλεον......

    ΑπάντησηΔιαγραφή