Το παράδειγμα των καθαριστριών που έχουν κατασκηνώσει έξω από το υπουργείο Οικονομικών θα ακολουθήσουν όπως λένε και οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα. 

«Εμείς εξετάζουμε, οι εργαζόμενοι που τη Δευτέρα λήγει η προθεσμία και είναι σε απόλυση, μαζί με τους διαθέσιμους να εγκατασταθούμε από τη Δευτέρα το πρωί εδώ στα Προπύλαια για να μιλάμε για τα θέματα μας, τα θέματα του πανεπιστημίου…  Να γίνει κάτι για τους εργαζόμενους γιατί διαλύονται οι ζωές τους, να γίνει κάτι για τα πανεπιστήμια τα οποία οδηγούνται σε αδυναμία και σε δυσκολίες λειτουργίας»  δηλώνουν οι εκπρόσωποι των διοικητικών υπαλλήλων.

Στον ίδιο δρόμο βαδίζουν και οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι έχουν στήσει ήδη τις σκηνές τους στην πλατεία Κλαυθμώνος.

«Ζητάμε άμεση λύση γιατί υπάρχουν 226 απολυμένοι άνω των 50 στους δήμους μέχρι να βγουν και να συνταξιοδοτηθούν και οι υπόλοιποι να καλύψουν τις κενές οργανικές θέσεις. Ζητάμε άμεσες συναντήσεις και υπεύθυνες απαντήσεις», δήλωσε ο  Απόστολος Κόσσυβας.  Πρόεδρος Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών Αθήνας.  

Με δάκρυα στα μάτια περιγράφουν μπροστά στην κάμερα τις δυσκολίες που περνούν εδώ και σχεδόν ένα χρόνο που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.  

«Πως τα βγάζουμε πέρα μόνο εμείς το ξέρουμε,  δεν υπάρχει να πάρουμε στα εγγόνια μας.  Κάτι βλέπετε τους ανθρώπους εδώ πέρα… είναι διαλυμένοι. Χρωστάμε δάνεια…» είπε ο    πρώην δημοτικός αστυνομικός Μιχάλης Μαγκλής. 

«Είναι πολύ λυπηρό να βλέπετε γυναίκες στο δρόμο… θέλουμε τη δουλειά μας πίσω» δήλωσε μέσα σε λυγμούς η Παναγιώτα Δουδούμη ,  Δημοτικός αστυνομικός εδώ και 29 χρόνια. 

Ιδιαίτερο πρόβλημα όπως λένε, αντιμετωπίζουν όσοι είναι άνω των 50 ετών, όπως ο  Θόδωρος Γκλαβάς. «Είμαι 4 χρόνια πριν τη σύνταξη και ο μέσος όρος που απαιτείται όλοι οι συνάδελφοι που είναι άνω των 50 είναι τρία χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι αν αλλάξουμε ασφαλιστικό φορέα και πάμε στο ΙΚΑ δεν θα θέλουμε τρία, θα θέλουμε 13,  και που θα βρούμε δουλειά εμείς των άνω των 50;».  

Οι δημοτικοί αστυνομικοί είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις  τους,  μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα απορρόφησης όλων των συναδέλφων τους.

 Δείτε το σχετικό βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του STAR: