Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Απάντηση σε βουλευτές του ΚΚΕ για τη μοριοδότηση του γραπτού διαγωνισμού προ ΑΣΕΠ: Νίπτει τας χείρας του ο Μητσοτάκης (αλλά δεν πείθει κανέναν)

Σας είχαμε ενημερώσει (δείτε εδώ) για την Ερώτηση 4 βουλευτών του ΚΚΕ για την υπονόμευση της μοριοδότησης διορισθέντων με διαγωνισμό προ ΑΣΕΠ και την αποκατάσταση όσων δημοτικών αστυνομικών δεν είναι διοριστέοι, σε διοικητικές θέσεις των δήμων προέλευσης. Τι απαντά ο κ. Μητσοτάκης σε μία απάντηση για γέλια; Το σκέλος περί αποκατάστασης δείχνει να μην το αντιλαμβάνεται καν, το παραλείπει δηλαδή σαν να μην υπάρχει, δίνοντας το στίγμα του για το τι μέλλει γενέσθαι. Στο σκέλος της μοριοδότησης, κάνει μία γλαφυρή εισαγωγή για «ορθολογική» κατανομή του προσωπικού της Δημόσιας Διοίκησης (πιο ορθολογική δεν γίνεται, οι πιο καταρτισμένοι υπάλληλοι των ΟΤΑ κατέληξαν ανθρωποφύλακες στις φυλακές) μέσω «ευέλικτων» (πιο ευέλικτες δεν γίνεται, ήδη θα εκπαιδευθούν μόνιμα αλλά πιθανώς αχρείαστα δεκάδες συνάδελφοι μέσω παρανόμων προσωρινών ΦΕΚ και χωρίς αυτό να προβλέπεται, και χωρίς να τους περιλαμβάνει η απόφαση εκπαίδευσης) και «αντικειμενικών» διαδικασιών! (προσέξτε τη λέξη κλειδί «αντικειμενικές», γιατί ψάχναμε μία λέξη που να χαρακτηρίζει την κινητικότητα μας. Και τη λέξη αυτή μας την πρόσφερε στο πιάτο ο κ. Μητσοτάκης: Αντικειμενικές!) Για να καταλήξει μετά από δύο σελίδες εισαγωγής να απαντήσει το μισό σκέλος της Ερώτησης:

«Αρμόδια για την αποτίμηση των προσόντων των υπαλλήλων βάσει μοριοδότησης είναι η υπηρεσία που ανήκει οργανικά ο υπάλληλος, ο οποίος έχει στη διάθεσή της και το προσωπικό του μητρώο».

Αφού λοιπόν αρμόδια είναι η υπηρεσία του υπαλλήλου, και εφόσον αυτή επιβεβαίωσε τα μόρια του γραπτού διαγωνισμού, γιατί αυτά εν τέλει αφαιρέθηκαν; Μπορεί κάποιος «αφελής» να πει ότι υπήρξαν ενστάσεις. Σωστά. Ποιος όμως εξετάζει συνάδελφοι τις ενστάσεις σε οτιδήποτε αφορά τα προσόντα στο φάκελο του υπαλλήλου: Τα τριμελή ειδικά υπηρεσιακά συμβούλια του φορέα προέλευσης. Τα οποία δεν έχουν συνεδριάσει μέχρι σήμερα, ενώ και η ανακοίνωση του ΑΣΕΠ για την έκδοση των τελικών πινάκων δεν κάνει λόγο για αυτά τα συμβούλια. Αντίθετα λοιπόν με αυτά που λέει ο κ. Μητσοτάκης στην απάντησή του, τα μόρια αυτά δεν κόπηκαν από τα γραφεία προσωπικού ή το καθ' ύλην αρμόδιο τριμελές υπηρεσιακό συμβούλιο, αλλά από τρίτους, κατόπιν πολιτικής εντολής. Ας μην τρέφει λοιπόν κανείς καμία αυταπάτη ότι τα μόρια κόπηκαν επειδή κάποιος πράγματι προσλήφθηκε ή δεν προσλήφθηκε με γραπτό διαγωνισμό.

Δείτε την απάντηση στην Ερώτηση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου