Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Μετά τις καθαρίστριες έστησαν αντίσκηνο και οι δημοτικοί αστυνομικοί - Αναδημοσίευση άρθρου μας από aftodioikisi.gr, bloko, policenet


Για δεύτερη τρίτη μέρα συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους οι απολυόμενοι δημοτικοί αστυνομικοί του Δήμου Αθηναίων, οι οποίοι έχουν κατασκηνώσει στην Πλατεία Κλαυθμώνος.


Οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί που είναι άνω των 50 ετών επέλεξαν αυτό τον τρόπο διαμαρτυρίας με σκοπό να εκφράσουν την απελπισία τους και να ευαισθητοποιήσουν τους αρμόδιους, καθώς οδηγούνται στην απόλυση στην 6η δεκαετία της ζωής τους, με μόνο κριτήριο την ηλικία τους, τη στιγμή που οι περισσότεροι ελάχιστο καιρό πριν τη συνταξιοδότησή τους.

Παράλληλα, συνεχίζεται για 6η ημέρα η απεργία πείνας του δημοτικού αστυνομικού από τη Θεσσαλονίκη Γιάννη Βαγδάτη, ο οποίος έχει κατασκηνώσει έξω από το νέο δημαρχιακό μέγαρο της Θεσσαλονίκης.
Οι μη διοριστέοι δημοτικοί αστυνομικοί σύμφωνα με τους πίνακες που εξέδωσε το Α.Σ.Ε.Π. είναι 226 σ” όλη την Ελλάδα, στους οποίους σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ θα πρέπει να προστεθούν άλλοι 20 περίπου που δεν υπέβαλλαν αίτηση μετακίνησής τους, ελπίζοντας μόνο στη δικαίωσή τους στα δικαστήρια.

Τους διαμαρτυρόμενους δημοτικούς αστυνομικούς έχουν επισκεφθεί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Δημήτρης Τσουκαλάς, Δημήτρης Στρατούλης, και Αλέξης Μητρόπουλος, για να ενημερωθούν και να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Επίσης ο υπουργός Εσωτερικών κ. Αργύρης Ντινόπουλος αποχωρώντας από το Υπουργείο Εσωτερικών στην Πλατεία Κλαυθμώνος προσέγγισε τους κατασκηνωτές και ζήτησε να ενημερωθεί για τους λόγους της διαμαρτυρίας αυτής.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ Στρατούλης & Μητρόπουλος συζητάνε με τους κατασκηνωτές
Οι δημοτικοί αστυνομικοί επισημαίνουν ότι «το όριο ηλικίας των 50 ετών που τέθηκε για την απορρόφηση στα Καταστήματα Κράτησης και την Ελληνική Αστυνομία είναι ο λόγος που οδηγούνται στην απόλυση. Την ίδια στιγμή, συνάδελφοι τους που το Νοέμβριο του 2013 υπέβαλαν αίτηση μετακίνησης και ήταν στο μεταίχμιο των 50 ετών, σήμερα είναι 51 και έχουν ήδη αναλάβει υπηρεσία στα Καταστήματα Κράτησης ενώ έπεται η τοποθέτηση άλλων στην Ελληνική Αστυνομία ως ιδιαίτερης κατηγορίας προσωπικό. 

Ένα ακόμη γεγονός που αποδεικνύει τον παραλογισμό της ελληνικής πολιτείας, το οποίο επαυξάνεται αν αναλογιστεί κανείς ότι η διοικητική υποστήριξη του προσωπικού αυτού θα ανήκει στη Διεύθυνση Πολιτικού Προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ., όπου και θα μπορούσαν κάλλιστα να απορροφηθούν!

Οι δημοτικοί αστυνομικοί ζητούν να επαναπροκηρυχθούν οι 186 θέσεις που παρέμειναν αδιάθετες για όσους είναι μη διοριστέοι, και επιπλέον να ανοίξουν νέες θέσεις στους ΟΤΑ για τα περίπου 90 άτομα που είναι άνω των 50 ετών.»

Μέχρι στιγμής επιχειρήθηκε δυο φορές η διάλυση της κατασκήνωσης από την Αστυνομία, η οποία απετράπη λόγω της ετοιμότητας και της ψυχραιμίας των παριστάμενων.



Διαβάστε επίσης τα σχετικά άρθρα σε bloko.gr και policenet.gr: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου