Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Αθώος ο δημοτικός σύμβουλος της Ρόδου κ. Τάκης Λύμουρας για σειρά παραβάσεων σε διοργάνωση beach party που του καταλόγισαν Δημ. Αστυνομία & ΣΔΟΕ

Ας δούμε μία υπόθεση από τον τοπικό τύπο της Ρόδου περί καταλογισμού σειράς παραβάσεων σε επιφανές στέλεχος της τοπικής κοινότητας το 2012 από Δημοτική Αστυνομία και ΣΔΟΕ , που πρόσφατα έγινε η εκδίκαση του ποινικού της σκέλους, για να πάρουμε μια εικόνα τι εξέλιξη έχουν οι εκθέσεις προφορικής μήνυσης που υποβάλλαμε.


Αθώος κρίθηκε, χθες, σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τάκης Λύμουρας, που με την ιδιότητά του ως εντεταλμένος σύμβουλος του δημάρχου σε θέματα νέας γενιάς, ενεπλάκη στη διοργάνωση beach party, στην πόλη της Ρόδου. 

Συγκατηγορούμενοί του ήταν εκπρόσωποι νυχτερινού κέντρου, που λειτουργεί στην οδό Ορφανίδου.

Το ιστορικό της υπόθεσης έχει ως εξής:

Σε βάρος του κ. Λύμουρα, προσωπικά, βεβαιώθηκαν την 21η Ιουλίου 2012, ημέρα Σάββατο και ώρα 16:50, σοβαρά πλημμεληματικά αδικήματα και πταισματικές παραβάσεις από άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας Ρόδου.

Μια εβδομάδα πριν τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος του από το ΑΤ Ρόδου και το ΣΔΟΕ Νοτίου Αιγαίου, για το beach party που διοργάνωσε στις «Κάτω Πέτρες», η Δημοτική Αστυνομία είχε σχηματίσει ακόμη μια, εν γνώσει του.

Την 21η Ιουλίου 2012 ο κ. Λύμουρας βρέθηκε από τους δημοτικούς αστυνόμους να έχει θέσει σε λειτουργία στερεοφωνικό συγκρότημα με ενισχυτή και ηχεία, στερούμενος άδειας λειτουργίας μουσικής, παραβιάζοντας συγχρόνως το ωράριο κοινής ησυχίας, κατά παράβαση των άρθρων 1 και 3 της 3/96 Αστυνομικής Διάταξης σ.σ με το άρθρο 459 του ΠΚ.

Πέραν όμως τούτου διαπιστώθηκε ότι ο ίδιος, που εμφανίστηκε ως υπεύθυνος της εκδήλωσης, είχε προβεί στην κατασκευή ξύλινης πέργκολας με υπαίθριο μπαρ διαστάσεων 3μΧ2μΧ3μ, το οποίο ηλεκτροδοτείτο από παρακείμενη κολώνα φωτισμού άνευ αδείας (ρευματοκλοπή) και διέθετε προς πώληση αλκοολούχα ποτά χωρίς την έκδοση της νόμιμης απόδειξης.

Σύμφωνα με την ίδια μήνυση της Δημοτικής Αστυνομίας, που είχε κοινοποιηθεί στη δημοτική αρχή, είχε εγκαταστήσει ταυτόχρονα υπαίθρια ψησταριά, άνευ σχετικής αδείας, διέθετε σουβλάκια χωρίς την έκδοση της νόμιμης απόδειξης και είχε αναπτύξει στο χώρο του αιγιαλού και της παραλίας 15 σταντ, 47 σκαμπό χωρίς την άδεια της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου.

Από τον έλεγχο που ακολούθησε, την 27η Ιουλίου 2012, από το ΣΔΟΕ Νοτίου Αιγαίου, φέρεται να διαπιστώθηκε ότι αλλοδαποί που διασκέδαζαν στο παράνομο beach party είχαν καταβάλει “μαύρα” το ποσό των 25 ευρώ έκαστος, ενώ βρέθηκαν αφίσες που διαφήμιζαν την εκδήλωση σε μπαρ της οδού Ορφανίδου από τις οποίες βεβαιωνόταν ότι η εκδήλωση γινόταν έναντι του ως άνω αντιτίμου!

Σε έγγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου της 18ης Ιουλίου 2012, αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συγκεντρώνονταν στις “Κάτω Πέτρες” μεγάλος αριθμός θαμώνων στους οποίους σερβίρονταν ποτά και διάφορα εδέσματα, δηλαδή ασκείτο εμπορική δράση χωρίς την έκδοση φορολογικών στοιχείων.

Εν πάση περιπτώσει, ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Τάκη Λύμουρα, κ. Στέλιος Κιουρτζής ισχυρίστηκε χθες στη δίκη, ότι δεν υπήρχε αυθαίρετη δόμηση, διότι η συγκεκριμένη κατασκευή, που είχε στηθεί, ήταν μια πρόχειρη ξύλινη εξέδρα από καλαμιές και επεσήμανε ότι τέτοιου είδους κατασκευές δεν εμπίπτουν στο νόμο περί αυθαίρετου κτίσματος. Επίσης, υποστήριξε ότι δεν ήταν μονίμως συνδεδεμένη με το έδαφος και στήθηκε προσωρινώς για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του πάρτι και αφαιρέθηκε αμέσως.

Όσον αφορά το οικονομικό σκέλος του πάρτι, ο κ. Κιουρτζής υποστήριξε ότι δεν αποδείχθηκε καμία οικονομική συναλλαγή, καθώς δεν βρέθηκε κανένα εισιτήριο.

Πηγή: http://www.dimokratiki.gr/

Ας δούμε την είδηση και στην Εφημερίδα "ΡΟΔΙΑΚΗ":


Αθώοι και οι τρεις για το μπητς πάρτι



Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ο δημοτικός σύμβουλος Τάκης Λύμουρας και δύο επιχειρηματίες οι οποίοι κατηγορούνταν για πέντε αδικήματα τα οποία είχαν να κάνουν με την υπόθεση του beach party που είχαν διοργανώσει στις Κάτω Πέτρες τον Ιούλιο του 2012.

Πιο συγκεκριμένα, σε βάρος του δημοτικού συμβούλου και δύο άλλων επιχειρηματιών ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για αυθαίρετη δόμηση, λειτουργία μουσικών οργάνων, στερεοφωνικών, μηχανημάτων χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής και αναπαραγωγή μουσικής χωρίς άδεια ΑΕΠΙ, για παράβαση του άρθρου 19 παρ.5 Ν. 2523/97, καθώς και ίδρυση και λειτουργία καταστήματος υγειονομικού χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής.

Χθες η υπόθεση εκδικάστηκε και το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Στέλιου Κιουρτζή (για τον δημοτικό σύμβουλο) και Στέλιου Αλεξανδρή (για τους επιχειρηματίες) έκρινε και τους τρεις κατηγορούμενους αθώους.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει πριν από δύο χρόνια αντιδράσεις και σε πολιτικό επίπεδο, καθώς τότε ο κ. Λύμουρας ήταν εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα νεολαίας, θέση από την οποία παραιτήθηκε μετά το πάρτι και η παραίτησή του έγινε αποδεκτή από τον δήμαρχο Στάθη Κουσουρνά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην δικογραφία το πάρτι είχε διοργανωθεί στις Κάτω Πέτρες το Σάββατο 28 Ιουλίου 2012 από τον δημοτικό σύμβουλο και τους δύο επιχειρηματίες.

Για το σκοπό του πάρτι ο δημοτικός σύμβουλος κατηγορείται ότι «έστησε» ένα υπαίθριο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς κατασκεύασε μπαρ, τοποθέτησε 21 σταντ και 60 σκαμπώ, τον απαραίτητο φωτισμό και τα ηχοσυστήματα για την μουσική, ενώ προσέφερε φαγητό και ποτό.

Σε ότι αφορά τους δύο επιχειρηματίες, φέρονται να εξέδωσαν τουλάχιστον 300 εισιτήρια αξίας 25 ευρώ το καθένα σε ξένους και έλληνες για την είσοδο τους στο πάρτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου