Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Η ΑΔΕΔΥ διαψεύδει τον Μητσοτάκη – Επιβεβαιώνει ότι πάει σε «αξιολόγηση» light για τους «ημέτερους»

Παρέμβαση στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με δημοσίευμα της εφημερίδας «Νέα» σύμφωνα με το οποίο περίπου 2.000 υπάλληλοι  υα περάσουν που είναι αποσπασμένοι σε κομματικά και βουλευτικά γραφεία και στο γραφείο του Έλληνα Επιτρόπου στην Κομισιόν, ακόμη και στα κόμματα ή στην ΑΔΕΔΥ και σε φορείς αυτής (όπως το Κοινωνικό Πολύκεντρο που εποπτεύει) θα περάσουν από «αξιολόγηση light» σε σχέση με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους κάνει η ΑΔΕΔΥ.  Με την ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ στην ουσία «δικαιώνει» το δημοσίευμα απορρίπτοντας τα όσα υποστηρίζει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι  »δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση στην αξιολόγησή τους»

Μάλιστα, τονίζει ότι αναφορικά την ίδια την ΑΔΕΔΥ, «η παραπάνω απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, καθορίζει ως αξιολογητές το Γενικό Γραμματέα της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Κοινωνικού Πολύκεντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.!»

Παράλληλα «καταγγέλλει τη συγκεκριμένη απόφαση της Κυβέρνησης, όπου από τη μια διαχωρίζει προκλητικά τους συγκεκριμένους υπαλλήλους κι από την άλλη επιδιώκει να καταστήσει συνυπεύθυνα στην πολιτική της τα συνδικαλιστικά όργανα και μάλιστα στην πιο κρίσιμη φάση του αγώνα του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος για την κατάργηση του νόμου της αξιολόγησης. Ενός νόμου που στοχεύει στη διάλυση των όποιων κοινωνικών κατακτήσεων έχουν μείνει ακόμη στο Δημόσιο, οδηγώντας στο κλείσιμο δομών και λειτουργιών που καλύπτουν βασικές ανάγκες του λαού, όπως Παιδεία, Υγεία, Ασφάλιση, παροχές της Αυτοδιοίκησης κλπ.Η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ αλλά και το Κοινωνικό Πολύκεντρο, δεν πρόκειται να υλοποιήσουν αυτές τις διατάξεις και θα παλέψουν με όλες  τους τις δυνάμεις για να καταργηθεί ο Νόμος 4250/2014,νόμος που «κατασκευάζει» νέες δεξαμενές προς απόλυση υπαλλήλων», καταλήγει η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου