Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Μπάχαλο το Υπ. Δικαιοσύνης: Συνάδελφοι καλούνται την τελευταία στιγμή, ενώ επιτυχόντες του ΟΑΕΔ από το 2007 εκπαιδεύονται με τους δημ. αστυνομικούς χωρίς να έχει εκδοθεί ο νόμος!

Ανάμεσα στα πολλά τραγελαφικά που έχουν γίνει με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, και ιδιαίτερα σε ότι έχει να κάνει με την Εξωτερική Φρούρηση και την εκπαίδευση στη Σχολή της Κομοτηνής, ας προσθέσουμε λίγα ακόμη:


  • Συνάδελφοι που διορίστηκαν στις θέσεις ΔΕ Φύλαξης και με τις προσωρινές αποφάσεις τοποθέτησης ήταν επιτυχόντες σε θέσεις ΔΕ Εξωτερικής Φρούρησης, και υπέβαλαν αίτηση προκειμένου να παραμείνουν στις θέσεις Φύλαξης, οι αιτήσεις τους αγνοήθηκαν  και κλήθηκαν για εκπαίδευση στην Κομοτηνή
  • Συνάδελφοι που αντίθετα είχαν διοριστεί σε θέσεις ΔΕ Εξωτερικής Φρούρησης και με τις προσωρινές αποφάσεις τοποθέτησης ήταν επιτυχόντες σε θέσεις ΔΕ Φύλαξης, και υπέβαλαν αίτηση να παραμείνουν στις προηγούμενες θέσεις, οι αιτήσεις τους έγιναν δεκτές και επίσης κλήθηκαν για εκπαίδευση στην Κομοτηνή.
Σημειώνεται ότι αν και πρόκειται για εφαρμογή της ίδια διάταξης, ανεξαρτήτου αν ο υπάλληλος κατέλαβε θέση φύλαξης ή φρούρησης, το Υπουργείο Δικαιοσύνης αντιμετώπισε διαφορετικά κάθε κλάδο. Πώς γίνεται αυτό; Την απάντηση βρείτε τη μόνοι σας, αλλά δείτε αν θέλετε και σχετική ανακοίνωση της Ο.Σ.Υ.Ε.
  • Συνάδελφος που χθες Τετάρτη πρωί είχε βάρδια σε Σωφρονιστικό Κατάστημα ενημερώνεται τηλεφωνικά να έχει μεταβεί ως το βράδυ στη Σχολή Εκπαίδευσης στην Κομοτηνή, απειλώντας τον μάλιστα και με κυρώσεις, ενώ το όνομά του δεν υπάρχει στις αναρτημένες αποφάσεις στη Δι@ύγεια απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης. 
  • Άλλον συνάδελφο είχαν την ευγένεια να τον ενημερώσουν μία ημέρα νωρίτερα, και εν τέλει παρουσιάστηκε και αυτός Τετάρτη βράδυ, και ενώ η εκπαίδευση είχε ήδη ξεκινήσει. Ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις που αγνοούμε.
Δείτε τις σχετικές αποφάσεις με τα ονόματα των συναδέλφων, στα οποία υπάρχουν παραλείψεις:

Ακόμη χειρότερα, με τροπολογία για την οποία σας είχαμε ενημερώσει εδώ, καλούνται για εκπαίδευση μαζί με τους δημοτικούς αστυνομικούς και οι οι υποψηφίου του κλάδου Εξωτερικής Φρούρησης που επιλέχθηκαν από τον ΟΑΕΔ το 2007 με το νόμο 1648/1986 (όσοι τέλος πάντων απέμειναν). Προσέξτε όμως ότι καλούνται χωρίς να έχει κυκλοφορήσει ακόμη ο νόμος στον οποίο εντάχθηκε η τροπολογία! Άλλη μια πρωτοτυπία/αυθαιρεσία του -κατ' όνομα- Υπουργείου Δικαιοσύνης. Τι ακριβώς συμβαίνει άραγε που να δικαιολογεί όλα αυτά τα τραγελαφικά; Θα μπορούσε κάλλιστα η εκπαίδευση να ξεκινήσει λίγο αργότερα, περιμένοντας και την έκδοση των οριστικών πινάκων, και να ελαχιστοποιηθούν τα όποια προβλήματα, και να γίνει και εξοικονόμηση 135.000€ που είναι το κόστος λειτουργίας της Σχολής.
 
Δείτε τη σχετική απόφαση:

Με την ευκαιρία, δείτε τι ειπώθηκε στη Βουλή, στη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο όπου και η τροπολογία για την εκπαίδευση όσων προσλήφθηκαν με τον ΟΑΕΔ, και συγκεκριμένα δείτε τι λέει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τριαντάφυλλου για το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί με τα διαδοχικά ΦΕΚ στα Καταστήματα Κράτησης. Τι προτείνει; Όσοι διορίστηκαν διορίστηκαν, να δεχθούμε και όσους διορίζονται με τους επόμενους πίνακες, αλλά να μην φύγει κανείς από τα Καταστήματα Κράτησης για άλλους φορείς! Έτσι απλά! Αν τώρα σε κάποιον δεν καταλογίστηκαν κάποια μόρια, ας πρόσεχε, αν ελευθερώθηκαν θέσεις προγενέστερων επιλογών, τι να κάνουμε, ας μείνουν κενές και ας περάσουν σε επόμενη προτίμησή τους, έτσι βολεύει κάποιους...


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ: Δεύτερον: Κύριε Υπουργέ, έχει δημιουργηθεί μια πολύ μεγάλη φασαρία με τους δημοτικούς αστυνομικούς οι οποίοι σ’ έναν πρώτο πίνακα τοποθετήθηκαν, διορίστηκαν, έλαβαν ΦΕΚ, πήγαν στις φυλακές ως εξωτερικοί φρουροί. Έρχεται ένας δεύτερος πίνακας που δημιουργεί μια άλλη κατάσταση. Τώρα βάζουμε και μια τροπολογία με βάση την οποία θα εκπαιδευτούν. Πρέπει να λυθεί αυτό.
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων): Κύριε Πρόεδρε, μπορώ να έχω τον λόγο για να κάνω μια διευκρίνιση;
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ: Ναι, πρέπει να λυθεί αυτό όμως.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Εφόσον το επιτρέπει ο ομιλητής, μπορείτε.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ: Το επιτρέπω.
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων): Για να μη δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις, οι αστυνομικοί, οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία δεν μπορούν να πάνε σε φυλακές, αν δεν εκπαιδευτούν. Το προβλέπει ο νόμος. Θα εκπαιδευτούν στις σχολές της Αστυνομίας. Συμπληρωματικά πήραμε και πέντε άτομα μόνο από τον ΟΑΕΔ. Θέλουμε η εκπαίδευση να γίνει ταυτόχρονα με τους άλλους, να εξοικειωθούν στον οπλισμό, να εξοικειωθούν στα καθήκοντα της εξωτερικής φύλαξης, για να μπορέσουν να αναλάβουν καθήκοντα. Ποιο είναι το κακό; Είπαμε να γίνει ταυτόχρονα η εκπαίδευση στην Κομοτηνή μαζί με τους άλλους. Αυτή είναι η κατάσταση, κύριε Πρόεδρε.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ: Άλλο θέμα έθεσα εγώ, κύριε Υπουργέ. Εγώ δεν έθεσα το θέμα γιατί να εκπαιδευτούν. Ορθώς θα εκπαιδευτούν. Σύμφωνα με τον νόμο θα εκπαιδευτούν.
Το ζήτημα που υπάρχει, όμως, και το οποίο «σύρεται» επί ένα μήνα, είναι κάτι συγκεκριμένο. Ποιο είναι αυτό; Έχουν τοποθετηθεί πεντακόσιοι δημοτικοί αστυνομικοί και κάποιους τώρα τους βγάζουμε από τη μια φυλακή και τους στέλνουμε σε μια άλλη, γιατί βγήκε κάποιος άλλος πίνακας, ενώ έχουν διοριστεί. Κάποιους τους αλλάζουμε Υπουργείο, τους πάμε στο Δημόσιας Τάξης και δημιουργείται έτσι μια βαβούρα.
Ερωτώ: σ’ αυτήν τη διαδικασία –όπου σωστά πρέπει να εκπαιδευτούν– θα πάνε αυτοί που διορίστηκαν με τον πρώτο πίνακα και έχουν τοποθετηθεί; Θα πάνε αυτοί οι οποίοι είναι στον νέο πίνακα; Θα πάνε οι τελικοί πίνακες; Έχει δημιουργηθεί μια πολύ μεγάλη αναστάτωση, η οποία στο τέλος δεν λειτουργεί υπέρ των φυλακών του σωφρονιστικού συστήματος ή υπέρ τού να ανοίξουμε τις πτέρυγες που είναι κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού.
Λέω, λοιπόν, και προτείνω, γιατί εμείς δεν δημιουργούμε εντυπώσεις, εμείς προτείνουμε. Λέμε: εφόσον στις φυλακές υπάρχει πρόβλημα προσωπικού και τοποθετήθηκαν κάποιοι άνθρωποι εκεί με τον πρώτο πίνακα, όσοι επιπλέον έλθουν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης να τοποθετηθούν επιπλέον. Δεν είναι δυνατό να δημιουργούνται κενά εκεί που πήγαμε να τα καλύψουμε και ταυτόχρονα να εκπαιδεύουμε με τη διαδικασία που λέτε τώρα εσείς κάποιους ανθρώπους, τους οποίους στο τέλος θα στείλουμε στο Α.Τ. τάδε ή στην άλλη υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης ή στο Υπουργείο Οικονομικών.
Πρέπει αυτά να τα συγκροτούμε άμεσα. Γι’ αυτό υπάρχουν οι τροπολογίες και γι’ αυτό εγώ εκτιμώ ότι πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε αυτά, όχι μόνο γιατί ταλαιπωρούμε κάποιους συγκεκριμένους ανθρώπους, αλλά γιατί στο τέλος αυτό το πληρώνει το ίδιο το σωφρονιστικό σύστημα, το ίδιο το σύστημα της φύλαξης των εγκλείστων, τους οποίους πρέπει να φυλάμε με κάθε μέτρο ασφαλείας.

Τέλος διαβάστε ανάρτηση στο dimastin για την κατάσταση στις Σχολές της Κομοτηνής:

Και θυμηθείτε ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι υποψήφιοι στις Σχολές Δημοτικής Αστυνομίας το 2010, και ιδιαίτερα στην Κόνιτσα, όπου διαμαρτυρήθηκαν κάποιοι συνάδελφοι για το φαγητό (και σήμερα μάλλον κατέχουν θέσεις σε Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, τουλάχιστον πολλοί από αυτούς, και ευτυχώς γι' αυτούς, γιατί στην Κομοτηνή χλωμό να τα έβγαζαν πέρα). Οι υπόλοιποι ας κάνουν παράπονα στο νέο συνδικαλιστικό τους κλάδο και αν δουν ανακοίνωση-καταγγελία κατά του Υπουργού Δικαιοσύνης για τις συνθήκες διαβίωσης, ας μας γράψουν...
Δείτε και απάντηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ στις διαμαρτυρίες του προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Σχολών Εκπαίδευσης Κόνιτσας που θίχτηκε από την ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου