Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Καταγγελία συναδέλφου για μια ακόμη παρατυπία στην κινητικότητα-παρωδία των δημοτικών αστυνομικών ως προς τη μοριοδότηση

Την επιστολή που ακολουθεί τη λάβαμε επώνυμα και δημοσιεύεται μετά από παράκληση του καταγγέλλοντος. Σύμφωνα με την καταγγελία, συνάδελφος που ήταν επιτυχούσα σε παλαιότερο του 2009 διαγωνισμό αλλά δεν έδωσε αθλητικές δοκιμασίες λόγω εγκυμοσύνης, έλαβε τα 20 μόρια απλά επειδή το Φ.Ε.Κ. διορισμού της εκδόθηκε το 2010. Η καταγγελία περιπλέκεται λόγω της ιδιότητας της μητέρας της ευεργετημένης συναδέλφου. Επιλέξαμε να μην αναφέρουμε το δήμο.


Φαινεται οτι οι παρατυπιες στην κινητικοτητα-παρωδια των Δημοτικων Αστυνομικων δεν εχουν τελειωμο. Την περιπτωση που θα σας αναφερω την ειχα εντοπισει ηδη απο τους προσωρινους πινακες αλλα τοτε δεν ειχα αρκετα στοιχεια. 

Ο Δημος ΧΨ προκηρυξε θεσεις Δημοτικων Αστυνομικων μια και μοναδικη φορα με την Προκηρυξη της Περιφερειας Αττικης εκδοθεισα τον Αυγουστο του 2008 (σειρα του 2009). Προσληφθηκαν συνολικα 4 ατομα. 1 ατομο εξαιρεθηκε απο τη διαθεσιμοτητα. Παρατηρωντας τη μοριοδοτηση στα υπολοιπα 3 ατομα που συμμετειχαν στο προγραμμα κινητικοτητας, εντοπισα οτι η ΧΨ βαθμολογηθηκε με τα περιβοητα 20 μορια στον τροπο εισαγωγης αντιθετα με τα αλλους 2 συναδελφους της που δεν ελαβαν μορια.

Η συγκεκριμενη κοπελα ενω συμμετειχε στην προκηρυξη της σειρας του 2009 ως επιτυχουσα, κατοπιν λογω εγκυμοσυνης εδωσε αθλητικες δοκιμασιες και παρακολουθησε τη σχολη εκπαιδευσης με την επομενη σειρα δηλαδη του 2010. Το παραδοξο ειναι οτι η ΧΨ καρπωθηκε τα εικοσι μορια χωρις η προκηρυξη της στο αρχικο σταδιο να της παρεχει τη δυνατοτητα ασκησης ενστασης ενωπιον του ΑΣΕΠ, οπως συνεβη με την προκηρυξη της σειρας του 2010. 

Το μοναδικο επιχειρημα ηταν οτι ολοκληρωσε τα αθληματα και το προγραμμα εκπαιδευσης με την τελευταια σειρα. Η ΧΨ ελαβε και μορια προηγουμενης προυπηρεσιας στο Δημοσιο που ομως δεν πραγματοποιηθηκε μεσω ΑΣΕΠ. Και μια ασημαντη λεπτομερεια για το τελος: η μητερα της τυγχανει Διευθυντρια Προσωπικου στο συγκεκριμενο δημο!!! Ασφαλως τις επομενες ημερες θα κατατεθει ενσταση.

Παρακαλω δημοσιευστε το!!

Προσοχή: Αν γνωρίζετε άλλες περιπτώσεις όπου επιτυχόντες σε παλαιότερους διαγωνισμούς δεν έδωσαν τότε αθλητικές δοκιμασίες & ψυχοτεχνικά τεστ ή δεν φοίτησαν στις Σχολές, με συνέπεια να διοριστούν εν τέλει το 2010 και να τους χορηγηθούν αυθαίρετα τα 20 μόρια ως προς τον τρόπο εισαγωγής στη Δημόσια Διοίκηση, παρακαλείστε να μας τις γνωστοποιήσετε.
Επίσης, έχει παρατηρηθεί ότι οι συνάδελφοι που λαμβάνουν 30 μόρια είναι πολλοί περισσότεροι από τους επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού του 1998. Κάποιοι από αυτούς ίσως είχαν πράγματι προσληφθεί αρχικά με άλλο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, αλλά ο μεγάλος αριθμός των συναδέλφων αυτών προκαλεί ερωτηματικά. Αν γνωρίζετε συγκεκριμένες περιπτώσεις όπου χορηγήθηκαν αυθαίρετα 30 μόρια χωρίς να υφίσταται γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, παρακαλείστε να μας τις γνωστοποιήσετε.

7 σχόλια:

  1. Είμαι η κοπέλα οπού φωτογραφίζεται στην καταγγελία της από 12-6-2014 καταγγελίας για παρατυπία σε μοριοδότηση του τρόπου εισαγωγής στη Δ.Δ.
    Κάποιος, ας τον ονομάσουμε “ συνάδελφο” με κατηγόρησε για παρατυπίες στην κινητικότητα αποκρύπτοντας και παραποιώντας τα πραγματικά στοιχεία, υποθέτω για λόγους εμπάθειας και θέλοντας να με θίξει για προσωπικούς του λόγους.
    Κύριε “συνάδελφε” αν δεν σας τύφλωνε η κακοήθεια θα διαβάζατε, στις διατάξεις του ν. 3812/2009 του άρθρου 2 παρ. 3 τα εξής: .... Η ένσταση ενώπιον του ΑΣΕΠ, ισχύει και για διαδικασίες πρόσληψης που βρίσκονται σε εξέλιξη, εφόσον μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος δεν έχουν εκδοθεί τα οριστικά αποτελέσματα.
    Επίσης, οφείλατε να γνωρίζετε, ότι ο ν. 3812 δημοσιεύθηκε στις 28-12-2009, ενώ είχαν ήδη αναρτηθεί τα αποτελέσματα της βαθμολόγησης των αντικειμενικών κριτηρίων της τελευταίας σειράς και για το λόγο αυτό, αναρτήθηκαν εκ νέου για ενστάσεις στο ΑΣΕΠ τον Φεβρουάριο του 2010. Αυτό ίσχυσε και για μένα αφού δεν είχαν αναρτηθεί τα οριστικά αποτελέσματα.
    Κύριε “συνάδελφε” επίσης πολύ καλά γνωρίζετε ότι έγινε έλεγχος της μοριοδότησής μου, του κριτηρίου ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ Δ.Δ, από το ΑΣΕΠ (με έγγραφό του τον Απρίλιο, που εστάλη σε 35 Δήμους και για 166 π. Δ.Α μεταξύ αυτών και εγώ) . Γιαυτό στους τελικούς πίνακες παρέμειναν τα περιβόητα 20 μόρια σε εμένα , ενώ σε κάποιους άλλους έχουν διαγραφεί. Γιατί, αγαπητέ “συνάδελφε”το αποκρύψατε....?
    Κύριε “συνάδελφε” μου θυμίζετε το έργο του Ηλία Καζάν ΤΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ, όπου ένας άνεργος, δολοφονούσε ( κυριολεκτικά) όλους τους ανταγωνιστές του για την θέση εργασίας που τον ενδιέφερε.... Εκεί φτάσαμε...!!
    Κύριε “συνάδελφε”, όλοι μας είμαστε 9 μήνες χωρίς δουλειά, περίπου 250 συνάδελφοι μας απολύονται και οι υπόλοιποι αναγκαζόμαστε να πάμε σε νέες δουλειές που δεν γνωρίζουμε και που δεν ήταν η αρχική προτίμησή μας... μήπως θα πρέπει να ασχοληθούμε με αυτό καλύτερα! Μήπως θα πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να μην απολυθεί κανείς μας , προσπαθώντας για ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας!


    Υ.Γ.: Η προϋπηρεσία μου, προέρχεται από πρόσληψή μου στην εκπαίδευση με γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Ο Δήμος αρνήθηκε να αναγνωρίσει τη συγκεκριμένη μοριοδότηση.
    (Όσο για τη συγγενική σχέση που επικαλείσθε, διαστρεβλώνεται και αποκρύπτεται στοιχεία, όπως και παραπάνω).

    Οι καταγγελίες αυτές που φωτογραφίζουν (εγκυμοσύνη) και θίγουν οικογένειες και προσωπικότητες, θα πρέπει να έχουν το θάρρος να είναι επώνυμες για να αναλάβουν και τις ευθύνες τους, οι υποστηρικτές τους.

    Παρακαλώ δημοσιεύστε το άμεσα.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eξαιτίας αυτων των μορίων της ντροπής αυτου του απαραδεκτου Πολιτικού που καποιοι της σειρας του 2010 τον προσκυνάνε και ειναι υποτελεις απεναντι του, θα αναγκαστουν να μεινουν χωρις δουλεια ή να μεταναστευσουν πολλοί άλλοι συναδελφοι μας. Ποσο αγγίζει αυτο το γεγονός όλους αυτούς που προσπάθησαν να γατζωθούν απο τα μορια της ΝΤΡΟΠΗΣ και να εκτοπίσουν ψυχικα και εργασιακά ολους τους υπολοίπους και να σπείρουν τη διχόνοια ανάμεσα μας? Αλλα βέβαια όλα αυτα ειναι ψιλα γράμματα, οταν πίσω απο ολα ειναι οι θέσεις φιλέτα! Εαν πραγματικα νοιαζόσασταν για ολους αυτους, θα έπρεπε όλοι οσοι καρπωθήκατε αυτα τα "μούφα" μόρια να βγαίνατε και να είχατε καταγγείλει τα μορια της Ντροπής τα οποία σε καμμια περιπτωση δεν διαφοροποιουν την ουσια του τροπου πρόσληψης μεταξύ συναδελφων διαφορετικών σειρών. Αλήθεια θεωρόυν οτι οσοι ελαβαν τα 20 μόρια ειναι πιο αξιοι απο τους αλλους? Το θεωρούν δικαιο ατομα με περισσοτερη προυπηρεσια και με την ιδια προκηρυξη και σχολη εκπαιδευσης να τιμωρούνται με -20? Ποσο αντικειμενικα θα μπορούσαν να απαντήσουν ? Αναμφισβητητα όμως οσοι εγραψαν εξετάσεις και ειχαν με αυτον τον τροπο διαφορετικο τροπο προσληψης, εκει όντως πρεπει να υπαρξει διαφορετικη μεταχείριση. Πραγματικά νιώθουμε υπερήφανοι ολοι εμεις που δεν ανήκουμε σε αυτην την κατηγορία των "συναδέλφων-αρπακτικά" που πορεύονται στη ζωή χωρις αλληλεγγυη και με γνωμονα το συμφέρον.

    Αλήθεια έχετε κατέβει να συμπαρασταθειτε στους απολυόμενους? Πως νιώθουν που η σειρα του 2009, ή πιο αδικημενη απο ολες βρισκεται προ απόλυσης? Μάλλον οσοι ευεργετήθηκαν με την εγκυκλιο Μητσοτάκη, τείνουν να αγνούν ολα αυτα καθως απολαμβάνουν ήδη το "θρόνο" τους!

    Ποιο είναι το καλύτερο μελλον για το οποιο όλοι πρέπει να αγώνιστουμε? Να δεχτουμε αγόγγυστα τα μόρια της Ντροπής, τα οπόια καταδίκασαν τις ζωες ορισμένων συναδέλφων μας και ευνόησαν υπερμετρα τις ζωες αλλων? Αυτη ειναι η δικαιοσύνη κατα τη γνώμη σας?Λυπάμαι πολύ. Σε μια κοινωνία η οποία βριθει διαφθοράς, παρατυπίών, παρανομίων για ποιο λόγο να σκεφτουμε οτι όλα γίνονται νομιμα? Ποσα πλάστα είχε η τελευταία σειρα? Εχετε αναλογιστεί τι "βρωμιά" υπάρχει στους Δήμους? Πως θα αισθανεστε οταν συναδελφοι σας σε άλλους Δημους λάμβαναν συνεχως αριστες αξιολογήσεις, όλοι ανεξαιρετως! Και μην απαντήσετε οτι θα το άξιζαν ολοι! Ειναι ολοφάνερο ποσο άδικο, υποκειμενικό και άθλιο ειναι το κριτηριο αυτο. Ολοι εσεις ομως με τα μορια της ντροπης και τις αριστες αξιολογησεις δεν βιωσατε το παραμικρο αγχος (ελαχιστο ισως ) την ωρα που εμεις ετοιμαζομασταν να μεταναστευσουμε οπουδήποτε στην Ελλαδα και ειχαμε την ψυχολογια στο πάτωμα.

    Ευχομαι οταν το Στε αποσυρει τα μορια της Ντροπης όλοι εσεις να ειστε σε θεση να μας κοιτάξετε στα μάτια.....συναδελφικα πλεον......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τη συγκεκριμένη κοπελα τη γνωριζω απο την Κονιτσα το 2010 και γνωριζω καιρο τωρα απο κοινη μας γνωστη οτι πραγματι εισηλθε στη Δημοτικη Αστυνομια με την προκηρυξη 7923/21306/25.8.2008 ( σειρα του 2009) για την οποια στον Πινακα Επιτυχοντων/ Απορριπτεων υπηρχε το δικαιωμα της Αιτησης Θεραπειας στην Οικεια Περιφέρεια και οχι ενσταση στο Ασεπ οπως συνεβη με τη δικη μας Προκηρυξη 29352/18616/13.8.2009 (σειρα 2010). Τα Αθληματα και τις ψυχοτεχνικες δοκιμασιες που εδωσε με εμας δεν επιδεχοντουσαν εμπλοκη του ΑΣΕΠ ουτε φυσικα το οτι ολοκληρωσε τη σχολη εκπαιδευσης με την τελευταια σειρα. Εαν διαθετει λιγη αξιοπρεπεια ας αφήσει κατα μεριος τα υποκριτικα κροκοδειλια δακρυα για αυτους που ενδεχεται να απολυθουν και ας παραδεχτει οτι εσφαλμενα ελαβε τα 20 μορια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τη συγκεκριμένη κοπελα τη γνωριζω απο την Κονιτσα το 2010 και γνωριζω καιρο τωρα απο κοινη μας γνωστη οτι πραγματι εισηλθε στη Δημοτικη Αστυνομια με την προκηρυξη 7923/21306/25.8.2008 ( σειρα του 2009) για την οποια στον Πινακα Επιτυχοντων/ Απορριπτεων υπηρχε το δικαιωμα της Αιτησης Θεραπειας στην Οικεια Περιφέρεια και οχι ενσταση στο Ασεπ οπως συνεβη με τη δικη μας Προκηρυξη 29352/18616/13.8.2009 (σειρα 2010). Τα Αθληματα και τις ψυχοτεχνικες δοκιμασιες που εδωσε με εμας δεν επιδεχοντουσαν εμπλοκη του ΑΣΕΠ ουτε φυσικα το οτι ολοκληρωσε τη σχολη εκπαιδευσης με την τελευταια σειρα. Εαν διαθετει λιγη αξιοπρεπεια ας αφήσει κατα μεριος τα υποκριτικα κροκοδειλια δακρυα για αυτους που ενδεχεται να απολυθουν και ας παραδεχτει οτι εσφαλμενα ελαβε τα 20 μορια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν εξυπηρετεί κάτι να γίνεται το ίδιο σχόλιο με διαφορετικά IDs.

      Διαγραφή
  5. Τελικά Tam Andrew 21 και Smpoyk, φαίνεται ότι είσθε το ίδιο πρόσωπο. Στο Dimastin όμως για την ίδια υπόθεση σχολιάζεις ως δυο διαφορετικά πρόσωπα. Στην μία περίπτωση ότι γνώρισες την κοπέλα στην Κόνιτσα και στην άλλη ότι είσθε 2 κοπέλες που ήταν επίσης έγκυες και δεν πήραν μόρια.
    Μάλλον κανένα από τα δύο δεν είναι αλήθεια.
    Λίγη σοβαρότητα όμως δεν βλάπτει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λογω συγχυσης, εκανα copy paste στο προηγουμενο σχολιο της αντιστοιχης αναρτησης στο dimastin αντι για το δικο μου ( μπορειτε να το δειτε και εκει). Το σχολιο μου εχει ως εξης: Καλησπερα ειμαστε 2 κοπελες απο τη σειρα του 2009, η μια αδιαθετη και η αλλη τοποθετημενη χιλιομετρα μακρια απο το σπιτι μου. Και εμεις λογω εγκυμοσυνης δωσαμε τα αθληματα, ψυχοτ με ρην επομενη σειρα οπως και την εκπαιδευση. Τα γραφεια προσωπικου ομως μας εδωσαν ο μορια για τον τροπο εισαγωγης με το σκεπτικο οτι η εμπλοκη του Ασεπ αφορουσε μονο τη σειρα του 2010 και μονο για το αρχικο σταδιο της διαδικασιας για το οποιο εμεις εθχαμε κριθει ηδη με την προκηρυξη της σειρας του 2009. Μπορει να μας πει η κα Α.Κ πως τα καταφερε και της τα εδωσε το Γραφειο Προσωπικου;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή