Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Η στιγμή της επίθεσης στον Καμίνη – «Να σταματήσει ο Μπαλασόπουλος να με στοχοποιεί» - Εισαγγελική παρέμβαση για την επίθεση - Η απάντηση του Θέμη

Η στιγμή της επίθεσης στον Γιώργο Καμίνη – Πως φυγαδεύτηκε ο δήμαρχος Αθηναίων – «Να σταματήσει ο Μπαλασόπουλος να με στοχοποιεί»





- Ο Γιώργος Καμίνης δέχτηκε επίθεση στο αυτοκίνητό του και μετά φυγαδεύτηκε με μηχανή

- «Το αυτοκίνητό μου έγινε σμπαράλια» είπε
- «Ηθικός αυτουργός βιαιοπραγιών ο Θέμης Μπαλασόπουλος, με στοχοποίησε επωνύμως» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων
- «Ψεύδη και συκοφαντίες - Ακροδεξιοί και χρυσαυγίτες που δουλεύουν στο δήμο είναι» απάντησε ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ
- Μέσω Newsit έκανε έκκληση να χαμηλώσουν οι τόνοι
- Και ο Γ. Καμίνης και ο Θ. Μπαλασόπουλος «φωτογραφίζουν» αυτούς που επιτέθηκαν αλλά δεν τους κατονομάζουν

Επίθεση από αγνώστους έξω από τα γραφεία της ΚΕΔΕ, όπου η Ένωση συνεδρίαζε για το θέμα της κινητικότητας δέχτηκε, αργά το απόγευμα της Κυριακής, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, που φωτογραφίζει ως ηθικό αυτουργό τον πρόεδρο της ΠΟΕ ΟΤΑ Θέμη Μπαλασόπουλο.


Ο δήμαρχος Αθηναίων προπηλακίστηκε την ώρα που πήγαινε στο αυτοκίνητό του, το οποίο «έγινε σμπαράλια» όπως είπε ο ίδιος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ. Ο Γ. Καμίνης φυγαδεύτηκε και την ώρα που μοτοσικλέτα έσπευσε να τον παραλάβει για να τον απομακρύνει, όπως φαίνεται στο video του ANT1, δέχτηκε και δεύτερο κύμα επίθεσης.


«Ηθικός αυτουργός ο Μπαλασόπουλος – Δε με ενδιαφέρει ποιοι ήταν»

Τον πρόεδρο της ΠΟΕ ΟΤΑ, Θέμη Μπαλασόπουλο χαρακτήρισε ηθικό αυτουργό της επίθεσης που δέχτηκε το βράδυ της Κυριακής από αγνώστους έξω από τα γραφεία της ΚΕΔΕ ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

«Πρέπει να σταματήσει το παραμύθι πια, ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, ο Θέμης Μπαλασόπουλος να σταματήσει να στοχοποιεί ανθρώπους. Εμένε με στοχοποίησε επωνύμως στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ. Άφησε υπαινιγμούς ότι εγώ ήμουν και συνεδρίαζα το βράδυ στο Μαξίμου. Και κάποιους από τους εγκάθετους που είχε εκεί, με ρώτησε τι έκανε το βράδυ στο Μαξίμου», είπε ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Μπαλασόπουλος για το γιατί δεν κατονομάζει ποιοι επιτέθηκαν στον Καμίνη: Θα κάνω εγώ προανάκριση;

Και συνέχισε κατηγορώντας τον πρόεδρο της ΠΟΕ ΟΤΑ πως «δεν είναι η πρώτη φορά που ο κύριος αυτός στοχοποιεί ανθρώπους και είναι ο ηθικός αυτουργός βιαιοπραγιών σε βάρος προσώπων. Είτε στη Θεσσαλονίκη (σ.σ. Γερμανός πρόξενος) είτε εις βάρος του Σίμου Δανιηλίδη».

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ



Κατά του προέδρου της ΠΟΕ ΟΤΑ είχε στραφεί και η ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων όπου τονίζεται πως η επίθεση στον Γ. Καμίνη «αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη για τους επικίνδυνους δρόμους, στους οποίους οδηγεί η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

"Κάναμε εμείς ρουσφέτια; Είναι εκτός τόπου και χρόνου ο δήμαρχος. Ας ψάξει ποιοι διέρρεαν ότι ήταν στο Μαξίμου" - Θέμης Μπαλασόπουλος

Και καταφέρεται ευθέως κατά του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, τον οποίον κατηγορεί ότι «επιχειρεί να συγκαλύψει τη διαχρονική εμπλοκή του στο σύστημα των πελατειακών σχέσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». Και καταλήγει: «Οι συνθήκες κατατρομοκράτησης που κάποιοι επιχείρησαν να επιβάλλουν στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ και οι τραμπουκικές επιθέσεις δεν συμβάλλουν στην εξεύρεση λύσεων».

Μπαλασόπουλος: "Δεν ξέρω γιατί με θεωρεί ηθικό αυτουργό"

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο Νewsit ο Πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος "η ΠΟΕ ΟΤΑ από την πρώτη στιγμή καταδίκασε την επίθεση στον Δήμαρχος της Αθήνας ως προβοκατόρικη, φασιστική και επιζήμια για τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι για την προάσπιση των θέσεων εργασίας τους. Πιστεύουμε οτι η χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου της Αθήνας ήταν κάτω από πανικό όμως η σημερινή συνέχιση στοχοποίησης των εργαζομένων και εμένα προσωπικά δε βοηθάει στον κοινό αγώνα εργαζομένων και αιρετών, προκειμένου να αποτρέψουμε χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Εμείς αναλαμβάνουμε την απόλυτη ευθύνη για τους αγώνες όχι για πρακτικές που είναι ανθρώπων της νύχτας. Εμείς ότι κάνουμε, το κάνουμε με το φως της ημέρας και φοβόμαστε ότι η άνανδρη και προβοκατόρικη επίθεση στον Δήμαρχο, την οποία αμέσως καταγγείλαμε ως συνδικαλιστικό κίνημα αξιοποιείται για ένα κυνήγι μαγισσών απέναντι στο εργατικό κίνημα.

Εμείς τους λέμε οτι δε επιτρέψουμε την επιστροφή στην εποχή του Μακάρθι και του Χούβερ, όταν διαλύθηκε το συνδικαλιστικό κίνημα με αφορμή κατηγορίες για ποινικά αδικήματα".

Στο ερώτημα γιατί ο Γιώργος Καμίνης επιμένει να τον κατονομάζει ως ηθικό αυτουργό ο Θέμης Μπαλασόπουλος απάντησε "θα έλεγα στον κύριο δήμαρχο της Αθήνας οτι αυτή τη στιγμή εχθρός μας είναι η πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση. Κανουμε έκκληση να χαμηλώσουν οι τόνοι. Δεν έχουμε καμία δουλειά, ούτε ηθικοί αυτουργοί είμαστε, ούτε τίποτα. Από εδώ και πέρα ας ανακαλύψει η ελληνική αστυνομία ποιοι είναι οι υπεύθυνοι των επεισοδίων και ας αποδοθεί δικαιοσύνη. Δεν μπορώ να ξέρω γιατί με κατονομάζει ως ηθικό αυτουργό και βλέπω οτι καθε φορά που βγαίνει στα ΜΜΕ, εντείνει την επίθεση αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Εμείς χθες στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ κάναμε κριτική στον κύριο Καμίνη, εκτός αν ο Δήμαρχος αποφεύγει την κριτική, εκτός αν απαγορεύεται να πούμε την άποψή μας ή αν έχουν μάθει να κάνουν μονολόγους οι πολιτικοί".

Στο ερώτημα αν έχει δει το βίντεο με τη στιγμή της επίθεσης στον Δήμαρχο της Αθήνας που κάνει το γύρο του διαδικτυου ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ απάντησε "δεν το έχω δει το βίντεο γιατί μολις μπήκα στο γραφείο μου. Από εκεί και πέρα το βίντεο, δεν είναι να το δω εγώ, να το δουν αυτοί που έχουν την ευθύνη για όλα αυτά τα πράγματα".

Η ΠΟΕ ΟΤΑ είχε καταδικάσει, σε ανακοίνωσή της, την επίθεση στον Γιώργο Καμίνη, χαρακτηρίζοντάς την «απόλυτα καταδικαστέα, απαράδεκτη, επιζήμια και φασιστική για τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». Και υποστηρίζει ότι επρόκειτο για «προσχεδιασμένη, προβοκατόρικη ενέργεια ακροδεξιών στοιχείων και χρυσαυγιτών» που «μόνο σκοπό έχει να αποσυντονίσει και να αποπροσανατολίσει την κοινωνία και το δίκαιο αγώνα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο κ.Μπαλασόπουλος...


  ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

 

Προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου.

Η κα Φάκου ζήτησε να διενεργηθεί έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί αδικήματα, όπως αυτό της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης και να εντοπισθούν οι δράστες. Ο δήμαρχος Αθηναίων δέχτηκε επίθεση από αγνώστους, στο απόγευμα της Κυριακής, έξω από τα γραφεία της ΚΕΔΕ.

Αρχικά, του επιτέθηκαν και τον προπηλάκισαν ενώ κατευθυνόταν στο αυτοκίνητό του, το οποίο υπέστη ζημιές και στη συνέχεια όταν μοτοσικλέτα προσπάθησε να τον φυγαδεύσει.

Θ. Μπαλασόπουλος στο ΣΚΑΪ: Κι εμένα με έδειραν τραμπούκοι, αλλά δεν βγήκα στα κανάλια


Ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Θανάσης Μπαλασόπουλος, μίλησε στην εκπομπή “ΣΚΑΪ” του Νίκου Ευαγγελάτου, για τη χθεσινή επίθεση εις βάρος του Γιώργου Καμίνη, έξω από τα γραφεία της ΚΕΔΕ, καθώς και την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας.

Αναφερόμενος στη χθεσινοβραδινή επίθεση εις βάρος του Δημάρχου Αθηναίων, ο κ. Μπαλασόπουλος είπε: "Δεν ξέρω ποιοι του επιτέθηκαν. Δεν ξέρω ποιοι είναι ούτε τα ονόματά τους, εξάλλου δεν είναι η δουλειά μου αυτή.  Δεν είμαι εισαγγελέας". Ενώ απαντώντας στη δήλωση του κ. Καμίνη, ότι ο ίδιος ηταν ηθικός αυτουργός της επίθεσης, τόνισε: "Θα ήμασταν ηλίθιοι να δημιουργήσουμε επεισόδιο, ενώ υπάρχει απόφαση να κλείσουν οι δήμοι. Ο Γιώργος Καμίνης υπονοεί οτι στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ είπα ότι δεν μας ενδιαφέρει ποιοι ήταν στη συνεδρίαση της κυβέρνησης για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας. Να αναζητήσει αλλού, αυτούς που τον στοχοποίησαν". Και πρόσθεσε: "Από το πρωί περιφέρεται στα κανάλια για την επίθεση που δέχτηκε, αλλά δεν λέει κουβέντα για τους 6.000 απολυμένους...".

Πηγή: http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου