Τρίτη, 7 Απριλίου 2015

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επαναπόσληψη των απολυμένων - Καμία αλλαγή για τη Δημοτική Αστυνομία

Στη Βουλή κατατέθηκε χθες βράδυ το σχέδιο νόμου «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης - Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση - Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις». Το σχετικό με την επανασύσταση άρθρο είναι το 19, όπως είχε γίνει ήδη γνωστό νωρίτερα χθες.

Ακολουθεί σχετικό ρεπορτάζ από την "Καθημερινή":

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπό τον τίτλο «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης – Καταπολέμηση γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις», που μεταξύ άλλων προβλέπει την επαναπρόσληψη των δημοσίων υπαλλήλων που απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Στο νομοσχέδιο προβλέπεται και η πρόσληψη των επιτυχόντων ΑΣΕΠ, ενώ δίνεται δίμηνη παράταση στους δήμους μέχρι τον Μάιο προκειμένου να κλείσουν τους προϋπολογισμούς τους. 

Οσον αφορά τη Δημοτική Αστυνομία με το νομοσχέδιο καταργούνται οι θέσεις στην ΕΛ.ΑΣ. που είχαν δημιουργηθεί για τους δημοτικούς αστυνομικούς, οι οποίοι θα πρέπει να δηλώσουν σε διάστημα 10 ημερών αν επιθυμούν να επιστρέψουν στη θέση και στον δήμο που υπηρετούσαν. Ωστόσο, όσοι δημοτικοί αστυνομικοί έχουν μεταφερθεί σε σωφρονιστικά ιδρύματα θα παραμείνουν στις θέσεις τους.

Το νομοσχέδιο εκτιμάται ότι θα συμβάλλει στην ενίσχυση της μονιμότητας στο Δημόσιο, με τη μονιμοποίηση περίπου 40.000 υπαλλήλων Ιδωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου που απασχολούνται στην κεντρική διοίκηση ενώ με την εφαρμογή του θα ανακληθούν όλες οι «μνημονιακές» απολύσεις και διαθεσιμότητες (3.900). Παράλληλα θα προσληφθούν  οι περίπου  6.000 αδιόριστοι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, αφού προηγουμένως υπάρξει μία διαδικασία κινητικότητας, ως κίνητρο για να ενισχυθούν υπηρεσίες με μεγάλες ελλείψεις.

Επίσης, επανασυστήνονται οι κλάδοι των καθηγητών τεχνικής εκπαίδευσης, των πανεπιστημιακών υπαλλήλων και των σχολικών φυλάκων που καταργήθηκαν.


Δείτε το νομοσχέδιο:
Δείτε και την  έκθεση της Δημόσιας Διαβούλευσης που άλλοι συνάδελφοι νόμιζαν ότι ήταν δημοσκόπηση, ενώ άλλοι την αντιμετώπισαν ως ομάδα στο facebook...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου