Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Δ. Τσουκαλάς, Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης: Την Πέμπτη το νομοσχέδιο για τις επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο

Την ερχόμενη Πέμπτη θα κατατεθεί το νομοσχέδιο του Γιώργου Κατρούγκαλου για τις επαναπροσλήψεις των δημοσίων υπαλλήλων που απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρη Τσουκαλά.

Μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm, ο κ. Τσουκαλάς ανέφερε ότι θα αφορά 3.900 υπαλλήλους, όπως και 6.000 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ που δεν έχουν διοριστεί. «Όλο αυτό δεν έχει δημοσιονομικό κόστος» σημείωσε.

«Το 90% είναι οι διαθέσιμοι. Πολλοί από αυτούς έπαιρναν μέρος του μισθού τους. Δεν έπαιρναν μισθό περίπου 800 άτομα, έπειτα από δικαστικές αποφάσεις» επισήμανε ο κ. Τσουκαλάς συμπεριλαμβάνοντας σε όσους επιστρέφουν, τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ, τους σχολικούς φύλακες και τους δημοτικούς αστυνομικούς.

«Πιστεύω ότι θα έρθουν με έναν καινούριο μισθό. Κάποιοι θα έρθουν με κανονικό 8ωρο, όχι με τετράωρα. Δε μιλάμε για μισθούς υπερβολικούς» τόνισε.

Για τη χθεσινοβραδινή συζήτηση στη Βουλή, ο Δ. Τσουκαλάς μίλησε για «καταλυτική δευτερολογία Τσίπρα που έβαλε τα πράγματα στη θέση τους».

Επιτέθηκε, ακόμα, στον επικεφαλής του «Ποταμιού» λέγοντας:

Ο κ. Θεοδωράκης έλεγε προεκλογικά ότι σε αυτή την κοινωνία δεν χρειάζεται βασικός μισθός. Ότι όλα θα διευθετούνται μεταξύ εργοδότη και εργηαζομένων. Μας έλεγε, "κάνετε ό,τι σας λένε οι εργοδότες". Και έρχεται τώρα και ζητάει και τα ρέστα;

«Πρέπει να τελειώσει η αβεβαιότητα. Η ασάφεια δεν βοηθάει κανέναν, να κάνεις έργο που να αρχίσει να αποδίδει» είπε ακόμα για τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές.
 Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Πηγή: http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου