Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Επίθεση Βούτση σε γαλαζοπράσινους αιρετούς που αντιδρούν στην ΠΝΠ – Διαφορετική η στάση τους επι προηγούμενων κυβερνήσεων

Eυθείες βολές κατά των ηγεσιών ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της συζήτησης της ΠΝΠ για τη μεταφορά των διαθέσιμων των φορέων του Δημοσίου και των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδας ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης. Επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr για το πώς αντιμετωπίζει την στάση των «γαλαζοπράσινων» αιρετών η κυβέρνηση, ο κ. Βούτσης τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι πράξη αντίστασης αυτό που γίνεται από ορισμένους ηγετικούς παράγοντες των ΟΤΑ. Είναι περιορισμένη ευθύνη σε κρίσιμη στιγμή για τον τόπο. Άρνηση ανάληψης ευθύνης». Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι «όταν η τότε κυβέρνηση νομοθετούσε για την περικοπή κατά 60% του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων για τους ΟΤΑ ήρθαν οι πλειοψηφίες τους και κατέθεσαν φάκελο με τίτλο ‘η συμβολή των ΟΤΑ στις κρίσιμες στιγμές που περνά η χώρα’».

Σχολιάζοντας, δε, «το τελευταίο “κρεσέντο” αντιπολιτευτικής έξαρσης της Νέας Δημοκρατίας από κοινού με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», όπως είπε, αναρωτήθηκε εάν αυτό συμβαίνει προκειμένου κατά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την ‘Αγγελα Μέρκελ, “να δοθούν τα σήματα”, “σφίχτε τους κι άλλο”, “η χώρα δεν αντέχει”, “ρίξτε αυτήν την κυβέρνηση”…”

Παράλληλα ο κ. Βούτσης εξήγησε ότι την κίνηση αυτή «την κάνουμε για να έχουμε μια επιτυχημένη διαπραγμάτευση με την ελάχιστη άνεση ρευστότητας», ενώ διαβεβαίωσε ότι τα χρήματα από τους ΟΤΑ δεν θα δοθούν προς εκπλήρωση εξωτερικών υποχρεώσεων.

Ο υπουργός Εσωτερικών επιτέθηκε και στα κόμματα της αντιπολίτευσης που κατηγόρησαν την κυβέρνηση για αντισυνταγματικές και επικίνδυνες οικονομικά επιλογές, χωρίζοντάς τα σε μνημονιακά και «νεομνημονιακά».

«Σ’ αυτήν τη χώρα δεν έχει μπει ούτε ένα ευρώ από τον Αύγουστο, αλλά η χώρα πληρώνει τις υποχρεώσεις της, για να μπορεί ακριβώς να φτάσει τον Ιούνιο, οπότε τελειώνει το πρόγραμμα, στη συζήτηση της γενναίας απομείωσης της ονομαστικής τιμής του χρέους και σε μια συμφωνία για ελάχιστα πλεονάσματα, προκειμένου να απελευθερωθούν πόροι για τη χώρα” υπενθύμισε ο κος Βούτσης απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση. “Η ΕΚΤ δίνει ενίσχυση 1 τρισ. ευρώ σε χώρες με μηδενικά επιτόκια. Αυτή η ξεφτίλα δεν σας αφορά; Τους μεταφραστές κάνετε; Και λέτε πως “παίζουμε τη χώρα στα ζάρια”, πως “ο χρόνος τελειώνει”. Δεν ξέρω σε ποια γλώσσα το άκουσα αυτό, αλλά το έχω ακούσει και σε άλλες γλώσσες…», παρατήρησε ο υπουργός Εσωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου