Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Δελτίο τύπου ΠΟΕ-ΟΤΑ για τα χθεσινά επεισόδια: «Όση βία και να ασκείτε, δεν μας τρομοκρατείτε δεν μας φιμώνετε»

Το Δελτίο Τύπου της ΠΟΕ - ΟΤΑ 
  
Δολοφονική επίθεση δέχθηκαν μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έξω από το υπουργείο Οικονομικών από δυνάμεις των ΜΑΤ που επενέβησαν με διαταγή της κυβέρνησης του μνημονίου και σκοπό να υπερασπιστούν την τρόικα και τους Υπουργούς οι οποίοι αποφασίζουν να στείλουν στην ανεργία χιλιάδες ακόμη εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Δημοσίου.
 Αυτή τη στιγμή ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. κ. Θέμης Μπαλασόπουλος και το μέλος του Γενικού Συμβουλίου Χριστόδουλος Ευθυμίου νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός με σοβαρά τραύματα στο στήθος και στο κεφάλι από τα βίαια χτυπήματα που τους κατάφεραν οι δυνάμεις καταστολής. Υποβάλλονται σε εξετάσεις και αξονική τομογραφία προκειμένου να εκτιμηθεί η κλινική κατάσταση τους.
 Και τα δύο μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. τραυματίστηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών στα επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ των δυνάμεων των ΜΑΤ και των συγκεντρωμένων σχολικών φυλάκων και καθηγητών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Τότε δέχθηκαν «βροχή» χτυπήματα από τα ΜΑΤ.
 Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει  την πρωτοφανή αγριότητα των δυνάμεων καταστολής  που προκάλεσαν τον τραυματισμό του Προέδρου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. κ. Θέμη Μπαλασόπουλο και του μέλους του Γενικού Συμβουλίου Χριστόδουλου Ευθύμιου.
 Καταγγέλλει επίσης την κυβέρνηση που έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να χτυπήσουν στο «ψαχνό» και να στείλουν στο νοσοκομείο ανθρώπους που υπερασπίζονται το δικαίωμα τους στην εργασία, στην επιβίωση των οικογενειών τους. Μεταξύ των τραυματιών είναι και καθηγητές της ΟΛΜΕ.
 Ας γνωρίζει όμως η κυβέρνηση του μνημονίου και οι υπερασπιστές της τρόικας πως το συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπορούν να το τρομοκρατήσουν και να το φιμώσουν όση βία ασκήσουν.
 Ότι συμφωνίες και να κάνουν, όση βία και αν ασκήσουν οι μέρες τους είναι μετρημένες.
 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Πηγή: ΑΣΚ-ΟΤΑ

Σχόλιο: Όταν άλλοι αγωνίζονται, κάποιοι από τον καναπέ τους βγάζουν τα απωθημένα τους με περισσή χαιρεκακία για άτομα που ούτε γνωρίζουν, ούτε τους έβλαψαν, ούτε τους φταίνε. Και όσοι πράγματι φταίνε, συνδικαλιστές ή μη, μένουν πάντα στο απυρόβλητο. Η διαδικτυακή μαγκιά του νεοέλληνα και η αδυναμία καταλογισμού ευθυνών καλά κρατούν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου