Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Ο πρόεδρος του Σ.Δ.Α.Α. Απ. Κόσσυβας στην ημερίδα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση - Άρης Σπηλιωτόπουλος: Κατασταλτικές αρμοδιότητες για τους υπό μετάταξη δ.α.

Δείτε βίντεο με την ομιλία του Αποστόλη Κόσσυβα, πρόεδρου του Σ.Δ.Α.Α., στην Ημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής με τίτλο «Αστυνομία-Τοπική Αυτοδιοίκηση: Κοινός παρανομαστής ο πολίτης» την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2013. Στη συνέχεια της ανάρτησης ακολουθεί άρθρο με την τοποθέτηση του υποψήφιου δημάρχου Άρη Σπηλιωτόπουλου για κατασταλτικές αρμοδιότητες για τους υπό μετάταξη στην ΕΛ.ΑΣ. δημοτικούς αστυνομικούς, αλλά και εύστοχη κριτική από την Εφημερίδα "Αυγή" για τις θέσεις του.






«Η μεγάλη επιτυχία θα είναι όταν δούμε τον Έλληνα αστυνομικό ως φίλο»


Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Άρης Σπηλιωτόπουλος, παρέσθη ως ομιλητής στην Ημερίδα με θέμα: «Αστυνομία- Τοπική Αυτοδιοίκηση: Κοινός παρανομαστής ο πολίτης» της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηναίων. Στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε:

«Με μεγάλη μου χαρά βρίσκομαι στην σημερινή ημερίδα. Ξέρω ότι θα έχετε κουραστεί να ακούτε διαρκώς μονολόγους από πολλούς υποψήφιους και πράγματι σε αυτές τις εκλογές είμαστε αρκετοί. Οι περισσότεροι από εμάς μάλιστα συνήθως τάζουμε λαγούς με πετραχήλια, κάτι το οποίο έχει κουράσει τον πολίτη και ειδικότερα τους νέους ανθρώπους.

Πρέπει λοιπόν να ξεφύγουμε από την αναντιστοιχία λόγων και έργων, να ξεφύγουμε από τα μεγαλεπήβολα οράματα και υποσχέσεις και να κοιτάξουμε λίγο κάτω στη γη, στην καθημερινότητα, στα προβλήματα μας,

Ας είμαστε εξαιρετικά ειλικρινείς. Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Έλληνας αστυνομικός στην καθημερινότητα του είναι η προκατάληψη που υπάρχει εναντίον του από ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας και κυρίως εκ μέρους των νέων ανθρώπων.

Η μεγάλη επιτυχία θα είναι όταν κάποια στιγμή δούμε τον Έλληνα αστυνομικό, ως φίλο, ως αρωγό, ως προστάτη, όταν σταματήσουν τα νέα παιδιά να φωνάζουν συνθήματα, όπως: «Μπάτσοι- Γουρούνια- Δολοφόνοι», όταν αισθάνονται ντροπή να λιθοβολούν και περιθωριοποιούν έναν κοινωνικό λειτουργό. Η επιτυχία λοιπόν θα επιτευχθεί, όταν σταματήσουν να καίνε το κέντρο της Αθήνας και θα υπάρχει κοινωνική ειρήνη, μεταξύ του πολίτη και του κοινωνικού λειτουργού, του Έλληνα αστυνομικού.

Πρέπει ο Έλληνας πολίτης να συνειδητοποιήσει ότι κάθε θύμα που έχει θρηνήσει η οικογένεια του Έλληνα αστυνομικού, αποτελεί ένα καρφί στην ψυχή της ελληνικής κοινωνίας. Δεν υπάρχουν παιδιά ενός κατώτερου Θεού.

Δυστυχώς όμως η ανασφάλεια και η παραβατικότητα είναι διάχυτη παντού. Συνεπώς πρέπει να ωριμάσουμε κοινωνικά και πολιτικά και να αντιληφθούμε την ελληνική αστυνομία ως κύτταρο συνοχής και όχι ως εχθρό μας. Ελεύθεροι αισθανόμαστε, μόνο εάν αισθανόμαστε ασφαλείς.

Συγκεκριμένα η ασφάλεια στο Δήμο της Αθήνας, έχει να κάνει με τα ζητήματα της παραβατικότητας, της λαθρομετανάστευσης και του παραεμπορίου.

Πρώτον, πρέπει να χτυπήσουμε το παραεμπόριο στη ρίζα του. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πρέπει να γίνει αλλαγή στην ισχύουσα νομοθεσία και να προικοδοτηθεί το κάθε όργανο έτσι ώστε να μπορεί να καταστρέφει το λαθραίο εμπόρευμα αμέσως. Μηδενική λοιπόν ανοχή στο λαθρεμπόριο.

Δεύτερον, όσον αφορά το ζήτημα της δημοτικής αστυνομίας υπάρχει λύση. Αυτοί οι οποίοι μέχρι το τέλος του μήνα μετακινούνται στο Υπ Δημόσιας Τάξης προτείνω να μετεκπαιδευτούν από Έλληνες αξιωματικούς να προικοδοτηθούν με αρμοδιότητες που πριν δεν είχαν , έτσι ώστε να έχουν ουσιαστικές και κατασταλτικές αρμοδιότητες. Αυτό το όργανο, αυτό το πρόπλασμα, το οποίο εγώ ονομάζω κύτταρο της μητροπολιτικής αστυνομίας θα πρέπει να ελέγχεται από ένα ειδικό συντονιστικό όργανο στο οποίο θα υπάρχει και εκπρόσωπος της αυτοδιοίκησης.

Επίσης η εγκληματικότητα μπορεί να καταπολεμηθεί από τον «αστυνομικό της γειτονιάς», Ο αστυνομικός της γειτονιάς θα έχει μόνιμη παρουσία σε τακτικές περιπολίες , για να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια και στα 7 δημοτικά διαμερίσματα της Αθήνας.

Τρίτον και το αφήνω πάντα για το τέλος ,γιατί είναι το πιο εύκολο πράγμα για να γίνει . Αυτό δεν θέλει κόστος, θέλει τρόπο, ο οποίος δεν υπάρχει από την σημερινή δημοτική αρχή, γιατί απλούστατα με έναν διαγωνισμό μπορείς να αντικαταστήσεις τους λαμπτήρες σε οικολογικούς, φιλικούς στο περιβάλλον και να μειώσεις τα τιμολόγια κατά 45% απ αυτό το 20% .

Εάν θέλουμε να καταπολεμήσουμε την παραβατικότητα τρόπος υπάρχει αρκεί να υπάρχει βούληση, σχέδιο, δράση».

Πηγή: newsbeast.gr, real.gr

Όταν ο Σπηλιωτόπουλος είπε "Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι"


Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο υποψήφιος σερίφης με την υψικάμινο. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της χθεσινής του εισήγησης στην ημερίδα των αστυνομικών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Φαίνεται ότι ο κ. Σπηλιωτόπουλος θεωρεί ως συνταγή επιτυχίας το να εμφανιστεί σαν δεύτερος ή μίνι υπουργός Δημόσιας Τάξης κι έτσι "πουλά", ανεπιτυχώς όμως, το δόγμα Νόμος και Τάξη. Και γιατί ανεπιτυχώς; Γιατί, εκτός του ότι υπέπεσε στο ατόπημα να ισχυριστεί ότι ένα πρόβλημα -στην προκειμένη περίπτωση το παραεμπόριο- δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται στη ρίζα του- κατηγορώντας μάλιστα την Ρ. Δούρου για την πρότασή της- αλλά στα συμπτώματα, δηλαδή στους μικροπωλητές, για να εμφανιστεί πιο αυστηρός μίλησε για καταστροφή των προϊόντων "επί τόπου, στον δρόμο, με σπρέι ή υψικάμινο" (!), ενώ αναλύοντας τι συμβαίνει τώρα με τα προϊόντα αυτά παρέλειψε το τελευταίο στάδιο, αυτό της καταστροφής, για να μπορέσει έτσι να εμφανίσει ότι έχει κάποια πρόταση. Ομοίως, επιδεικνύοντας άγνοια και για τα όσα ορίζει το νομοσχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την ενσωμάτωση κάποιων διαθέσιμων της Δημοτικής Αστυνομίας στην ΕΛ.ΑΣ. εμφάνισε μια ακόμα πρόταση για μετεκπαίδευση, ενώ η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας έγινε "καλώς ή κακώς", αν και ο ίδιος θα ήθελε να "μετεξελιχθεί", όπως είπε. Ισχυρή αστυνόμευση, είπε, καρφώνοντας ουσιαστικά τον Ν. Δένδια, από τον οποίο όμως "δανείστηκε" τα περισσότερα της εισήγησης και καμπάνιας του. Φυσικά αναγνώρισε το έργο του υπουργού στην Αθήνα.

Πηγή: Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου