Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Αίγιο: Δικαίωση σχολικών φυλάκων - Αντισυνταγματική κρίθηκε η διαθεσιμότητά τους

Δημοσιεύθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αιγίου, απόφαση επί αγωγής που άσκησαν οι σχολικοί φύλακες οι οποίοι υπηρετούσαν σε σχολεία του Δήμου Αιγιαλείας.

Το Δικαστήριο έκανε ολοκληρωτικά δεκτή την αγωγή και υποχρεώνει το Δήμο Αιγιαλείας να αποδέχεται τις υπηρεσίες τους με τους όρους και την αμοιβή πριν τη θέση τους σε διαθεσιμότητα και με ποινή 100€ για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσης, θεωρώντας ότι η διαδικασία θέσης τους σε διαθεσιμότητα αντιβαίνει σε βασικές διατάξεις του Συντάγματος. Είναι η πρώτη απόφαση επί αγωγής που εκδίδεται στην Ελλάδα και σχετίζεται με την διαθεσιμότητα τόσο του προηγούμενου νόμου 4093/2012 όσο και του νεότερου του 4172/2013.

Όλες οι αποφάσεις που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα αφορούσαν αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων και όχι αγωγών, όπου τα κριτήρια του δικαστηρίου της αγωγής είναι κατά πολύ αυστηρότερα. Υπέρ του αιτήματος των σχολικών φυλάκων είχε τοποθετηθεί και ο δήμος Αιγιάλειας με τον δήμαρχο Στάθη Θεοδωρακόπουλο ο οποίος παρέστη και μίλησε υπέρ του θεσμού και την ανάγκη του δήμου να τους απασχολεί αλλά και τον Γραμματέα του δήμου Σπύρο Παπαδόπουλο να καταθέτει ως μάρτυρας υπεράσπισης.
Τους σχολικούς φύλακες εκπροσώπησαν στο δικαστήριο οι Δικηγόροι Πατρών Δημήτρης Ρήγας και Παναγιώτης Καποτάς.

Πηγή: patrastimes.gr
Αναδημοσίευση από:  http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου