Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Δελτίο τύπου Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων για το θάνατο του κρατουμένου που δολοφόνησε τον αείμνηστο Γιώργο Τσιρώνη

Κορυδαλλός, 28 Μάρτη 2014
Αριθ. Πρωτ. 99
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκφράζουμε την λύπη μας για τον θάνατο του Αλβανού κρατουμένου ο οποίος την 25η Μαρτίου αφαίρεσε αναίτια την ζωή του αείμνηστου Συνάδελφού μας Γεωργίου Τσιρώνη.

Ο ανθρωπισμός μας σε καμία περίπτωση δεν θα μας επέτρεπε η διαφοροποίηση στο μέγεθος του πόνου να αποτελέσει αιτία για οποιοδήποτε άλλα συναισθήματα.

Οι εργαζόμενοι στις φυλακές ως υποσύνολο της κοινωνίας των φυλακών που συναποτελείται και από τους έγκλειστους κρατουμένους μαζί με τους οποίους βιώνουμε την κατάντια, την δυστυχία και την εγκατάλειψη πολλών συνανθρώπων μας, χρόνια τώρα μας έχει επιβάλλει να παλεύουμε και να διεκδικούμε για μια φυλακή που δεν θα χρειάζεται να μετρά απώλειες καμία από τις δύο πλευρές.

Επίσης, η ηθική μας και η λογική μας ως εργαζόμενοι μας επιβάλλουν να κινούμεθα μακριά και να καταγγέλλουμε οποιαδήποτε μορφή αυτοδικίας ή αντεκδίκησης.

Προσηλωμένοι στην πανανθρώπινη αξία της ζωής που αποτελεί βασικό οδηγό του αγώνα μας, μας επιβάλλει μαζί με την λύπη μας για αυτό καθ’ αυτό το γεγονός να εκφράσουμε και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του θανόντος.

Είμαστε σίγουροι ότι η έρευνα που ήδη διεξάγεται θα αποδείξει καταρχήν κάτω από ποιες συνθήκες και σε ποια αίτια οφείλεται ο θάνατος του κρατουμένου, καθώς και την ειλικρίνεια των λόγων μας, δεδομένου ότι δεν έχουμε καμία συμμετοχή σε αυτόν, ούτε παραλείψαμε να κάνουμε κάτι που θα εξέθετε την ζωή του σε κίνδυνο.

Ο συ μισείς, ετέρω μη ποιήσης

Πηγή: Ο.Σ.Υ.Ε.