Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Σπηλιωτόπουλος: «Κατέθεσα πρόταση στον κ Δένδια, οι δημ. αστυνομικοί να εκπαιδευτούν, και με ξεχωριστή στολή, σήμα, & όπλο να υπηρετήσουν την ασφάλεια της Αθήνας»

Αμεση καταστροφή κατασχεθέντων επί τόπου ή με καύση θα προωθήσει ως δημοτική Αρχή ο υποψήφιος για το Δήμο Αθηναίων Αρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι καίριο ρόλο στην αστυνόμευση της πόλης θα παίξουν οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί.

Σπηλιωτόπουλος: Καταστροφή κατασχεθέντων με σπρέι ή σε υψικάμινο


Ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας για τον κεντρικό δήμο της πρωτεύουσας μίλησε την Τρίτη στο ΣΚΑΙ για τις δικές του προτεραιότητες και μεταξύ άλλων έθεσε ως προεξάρχον το θέμα της πάταξης του παρεμπορίου στο κέντρο, λέγοντας ότι εάν εκλεγεί θα επιδείξει ως δημοτική αρχή «μηδενική ανοχή στο παρεμπόριο».

Οσον αφορά το πώς θα εφαρμοστεί η αστυνόμευση μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και την ενσωμάτωσή της στην ΕΛ.ΑΣ., ο κ.Σπηλιωτόπουλος είπε ότι «αφού η Δημοτική Αστυνομία κατεργήθη, άμεσα θα πρέπει να αντικατασταθεί».

Ανέφερε μάλιστα ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας υιοθέτησε την πρότασή του, οι μετατασσόμενοι δημοτικοί αστυνομικοί να εκπαιδευτούν από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., να φέρουν ξεχωριστή στολή, ξεχωριστό διακριτικό σήμα, και να είναι «προικοδοτημένοι» με ουσιαστικές αρμοδιότητες, ίδιες με του αστυνομικού, ενώ θα οπλοφορούν και θα βρίσκονται στους δρόμους και τα Σαββατοκύριακα.

Τις κατευθύνσεις για την δράση τους θα δίνει συντονιστικό όργανο στο οποίο θα συμμετέχει και εκπρόσωπος του Δήμου Αθηναίων, ώστε να υπάρχει «μητροπολιτική» αντίληψη για την αστυνόμευση στην πρωτεύουσα, σε συνεργασία και με τους όμορους δήμους.

Ειδικά για τα κατασχεθέντα προϊόντα από τις δράσεις κατά του εμπορίου, ο υποψήφιος δήμαρχος είπε ότι είτε θα καίγονται άμεσα στις υψικαμίνους είτε θα καταστρέφονται με κατάλληλα σπρέι επί τόπου.

Για τους υπόλοιπους πλανώδιους, χειροτέχνες, μουσικούς και άλλους που δραστηριοποιούνται στους αθηναϊκούς δρόμους, θα απαιτείται αδειοδότηση από το Δήμο Αθηναίων κατόπιν αμοιβής και η αντίστοιχη πληρωμή του αναλογούντος φόρου, ώστε να υπάρξει και η αντίστοιχη αύξηση εσόδων.

Πηγή: Έθνος


Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα της συνέντευξης του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων Αρη Σπηλιωτόπουλου, από την σημερινή εκπομπή "ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ" του ΣΚΑΙ παρακάτω:




Πηγή: http://dimastin.blogspot.gr/

Σχόλιο: Πέρα από τη νέα συκοφάντηση από τον Άρη Σπηλιωτόπουλου για τους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις μηχανές στη Διονυσίου Αεροπαγίτου και το παρεμπόριο στην καρδιά της Ακρόπολης σήμερα, αλλά και όταν υπήρχε η Δημοτική Αστυνομία, είναι προφανές ότι το άτομο έχει μεσάνυχτα τόσο από την πόλη, όσο και από τη λειτουργία της υπηρεσίας. Επαναλαμβάνει μάλιστα τις γνωστές συκοφαντίες περί ανυπαρξίας της το Σαββατοκύριακο, τη στιγμή που εργάζονταν 200 άτομα ανά ημέρα...

Αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι η Δημοτική  Αστυνομία δεν ταίριαζε στα τζουλιανικά πρότυπα του υποψήφιου δημάρχου, γι' αυτό ψήφισε την κατάργησή της, έτσι ως νέος πραίτορας της Αθήνας να τις δώσει άλλη μορφή, ερήμην και του σχεδιασμού της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και της όποιας έλλειψης ρεαλισμού έχουν οι προτάσεις του. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος όμως είναι ένας από αυτούς που ψήφισαν για την ανασυγκρότηση της Δημοτικής Αστυνομίας το 2008, σε μια τελείως διαφορετική βάση τότε. Αλλά φαίνεται ότι δεν είχε προβλέψει ότι μια μέρα θα ήταν υποψήφιος «καίσαρας» των Αθηνών...

Και κάτι ακόμη: Καινοτόμος η πρόταση του για το παρεμπόριο: Προτείνει την καταστροφή των κατεσχεθέντων προϊόντων, κάτι που ήδη ίσχυε και εφαρμοζόταν από τη Δημοτική Αστυνομία, το είχε ψηφίσει μάλιστα στη Βουλή!  Αναμενουμε με αγωνία την επόμενη καινοτομία του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου