Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Δεκτή από τον Μητσοτάκη η τροπολογία μόνο για τις έγκυες στους καταργούμενους φορείς του δημοσίου!!! Βροχή τροπολογιών - Κόντρα Μητσοτάκη-ΣΥΡΙΖΑ - Απόσυρση άρθρου-ρουσφέτι στο ΠΑΣΟΚ

Δεν απολύονται οι έγκυες από τους καταργούμενους φορείς του δημοσίου. 

Την εξαίρεση των γυναικών που βρίσκονται σε εγκυμοσύνη ή σε λοχεία (18 μήνες από τον τοκετό) από τη διάταξη που ορίζει την αυτοδίκαιη απόλυση όλων των εργαζομένων με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που εργάζονταν στους καταργούμενους 23 φορείς του Δημοσίου, αποδέχθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, κατόπιν σχετικής πρότασης που κατέθεσε η βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα, υπό μορφήν τροπολογίας.


Οι γυναίκες που εμπίπτουν στις κατηγορίες αυτές αναμένεται πλέον να μεταταχθούν αυτοδικαίως στον φορέα όπου μεταφέρονται οι αρμοδιότητες των καταργούμενων φορέων.

Σημειώνεται πως η κ. Παπακώστα είχε επίσης προτείνει στην ίδια τροπολογία, την ίδια εξαίρεση αναδρομικά, για όσες γυναίκες βγήκαν σε διαθεσιμότητα βάσει του άρθρου 90 του ν. 4172/2013- κάτι που ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν έκανε δεκτό (σ.σ. απλά το Σύνταγμα ισχύει μόνο για «τα δικά μας τα παιδιά»).

Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης αποδέχθηκε τις εξής τροπολογίες:
* Μείωση της υποχρεωτικής παραμονής των υπαλλήλων που διορίζονται, μετατάσσονται ή μεταφέρονται σε παραμεθόριο ή προβληματική περιοχή, με βάση τον νόμο 3051/2002, από δέκα χρόνια, σε πέντε χρόνια (τροπολογία που κατατέθηκε από τον Θ. Νταβλούρο και άλλους τρεις βουλευτές της ΝΔ).
* Ανάληψη εκ μέρους του Δημοσίου των, περιουσιακού χαρακτήρα, απαιτήσεων και υποχρεώσεων του Οργανισμού Παιδικών και Εφηβικών Βιβλίων, (το οποίο συγκαταλέγεται ανάμεσα στους υπό κατάργηση φορείς του Δημοσίου) και συνέχιση εκ μέρους του, των εκκρεμών δικών. Η τροπολογία κατατέθηκε από τον Σπύρο Ταλιαδούρο (ΝΔ). Στην ίδια τροπολογία ο κ. Ταλιαδούρος πρότεινε την απαλλαγή των διοικήσεων του ΟΠΕΒ από αξιόποινες πράξεις, υπό το σκεπτικό ότι ο Οργανισμός αδυνατούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, λόγω ανεπαρκούς χρηματοδότησης και όχι λόγω ευθύνης της διοίκησής του. Για το σκέλος αυτό, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε θετικός, ζητώντας παράλληλα και τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ.
* Χορήγηση σε όσους υπαλλήλους έχουν διανύσει το μισό του υποχρεωτικού χρόνου παραμονής στην υπηρεσία διορισμού τους, του δικαιώματος μετάταξης σε παραμεθόριο ή προβληματική περιοχή που υπηρετεί ο σύζυγος, ή η σύζυγός τους (τροπολογία βουλευτών της ΝΔ με επικεφαλής τον Γιώργο Καρασμάνη).

Πηγή:  ΕΘΝΟΣ

Διαβάστε σχετικά:

Παραθέτουμε επίσης άρθρο του Έθνους για τη βροχή τροπολογιών τις προηγούμενες ημέρες, όπου γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστούν ως «ρουσφέτια» η τροπολογία του ΚΚΕ για να μην απολυθεί κανείς από τους υπαλλήλους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα (θυμηθείτε εδώ), ή η τροπολογία Σακοράφα που ζητά να τοποθετηθούν σε θέσεις μονίμων υπαλλήλων όλοι οι εκπαιδευτικοί που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα! 

Ακολουθεί και δεύτερο άρθρο με την προβοκατόρικη ερώτηση Μητσοτάκη σε Λαφαζάνη για τη δήλωσή του ότι θα επαναπροσληφθούν όλοι όσοι απολύθηκαν: «Αλήθεια, θα επαναπροσλάβετε και τους 156 δημοτικούς αστυνομικούς που βρέθηκαν με πλαστά δικαιολογητικά;»


Και μιλώντας για ρουσφέτια, αποσύρθηκε το άρθρο για την κατάργηση του Ινστιτούτου Εργασίας, για να σωθούν και μερικά από τα «παιδιά» του δεύτερου κόμματος της συγκυβέρνησης... Προστέθηκε σχετικό δημοσίευμα στο τέλος της ανάρτησης.

Εθνική συναίνεση στο... ρουσφέτι- Βροχή τροπολογιών

Σε ρεσιτάλ διακομματικής υποσχεσιολογίας και επιστροφής στις εποχές παλαιών πολιτικάντικων πρακτικών -μέσω της κατάθεσης βροχής ρουσφετολογικών τροπολογιών- επιδόθηκαν χθες στη Βουλή βουλευτές όλων των πλευρών, ενώ την ίδια ώρα υψηλόβαθμα στελέχη της αξιωματικής -κυρίως- αντιπολίτευσης ζήτησαν να μην βάλουν λουκέτο οργανισμοί που καταργούνται με το συζητούμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τη διατήρηση του περιβόητου οργανισμού για την Κωπαΐδα ζήτησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ευ. Αποστόλου και Δ. Τσουκαλάς
Τη διατήρηση του περιβόητου οργανισμού για την Κωπαΐδα ζήτησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ευ. Αποστόλου και Δ. Τσουκαλάς

Στο νομοσχέδιο, τις προηγούμενες μέρες κατατέθηκαν περί τις 30 τροπολογίες βουλευτών όλων των κομμάτων, στις μισές από τις οποίες, δεκάδες υπογράφοντες βουλευτές όλων των κομμάτων να ζητούν διάφορα «ρουσφέτια».

Οι εθνοπατέρες ζητούν κάθε είδους ρουσφέτι, χωρίς φυσικά να περιμένουν να ικανοποιηθούν όλα από τον αρμόδιο υπουργό, ωστόσο με την κατάθεση θα έχουν κάνει το... χρέος τους προς τους ψηφοφόρους, αν και όποτε ερωτηθούν από αυτούς.

Ενδεικτικά, η Σοφία Σακοράφα με άλλους 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να τοποθετηθούν σε θέσεις μόνιμων υπαλλήλων που θα συσταθούν άμεσα όλοι οι εκπαιδευτικοί που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, η ίδια σε άλλη τροπολογία ζητεί να εξαιρεθούν από το μέτρο της διαθεσιμότητας των δημόσιων υπαλλήλων οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.
Η Σοφία Σακοράφα μαζί με άλλους 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητά να τοποθετηθούν σε θέσεις μονίμων υπαλλήλων όλοι οι εκπαιδευτικοί που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, αλλά και να εξαιρεθούν από το μέτρο οι απόφ
Η Σοφία Σακοράφα μαζί με άλλους 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητά να τοποθετηθούν σε θέσεις μονίμων υπαλλήλων όλοι οι εκπαιδευτικοί που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, αλλά και να εξαιρεθούν από το μέτρο οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης

Σε άλλη τροπολογία ο βουλευτής της ΝΔ Σπύρος Ταλιαδούρος ζητεί να αρθούν οι ποινικές διώξεις σε βάρος της διοίκησης του υπό κατάργηση Οργανισμού Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών, ενώ σε άλλη η βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα ζητεί να εξαιρεθούν από το καθεστώς κινητικότητας-διαθεσιμότητας υπάλληλοι που είναι οι ίδιοι θύματα τρομοκρατικών ενεργειών καθώς και υπάλληλοι που είναι γονείς, συγγενείς εξ αίματος και συγγενείς εξ αγχιστείας σε ευθεία γραμμή θανόντος θύματος τρομοκρατικής ενέργειας.

Σε γραφεία βουλευτών
Η Ασημίνα Σκόνδρα με ακόμη 12 βουλευτές της ΝΔ ζητά να μετακινηθούν όλοι οι εργαζόμενοι του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας στο υπουργείο Υποδομών και να εξαιρεθούν από τις απολύσεις οι εργαζόμενες που βρίσ
Η Ασημίνα Σκόνδρα με ακόμη 12 βουλευτές της ΝΔ ζητά να μετακινηθούν όλοι οι εργαζόμενοι του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας στο υπουργείο Υποδομών και να εξαιρεθούν από τις απολύσεις οι εργαζόμενες που βρίσκονται σε κατάσταση εγκυμοσύνης ή λοχείας
Με άλλη τροπολογία η ίδια ζητεί να εξαιρεθούν από το καθεστώς διαθεσιμότητας- κινητικότητας οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι υπάλληλοι, οι υπάλληλοι ΑΜΕΑ, οι υπάλληλοι γονείς ΑΜΕΑ και οι υπάλληλοι μονογονεϊκών οικογενειών. Τέσσερις βουλευτές της ΝΔ οι κ. Βογιατζής, Κωσταντινίδης, Κόνσολας και Γεωργαντάς ζητούν να επιτρέπεται κατ΄ εξαίρεση η απόσπαση των συγκεκριμένων υπαλλήλων σε γραφεία βουλευτών οι οποίοι εκλέγονται σε παραμεθόριες περιοχές, ακόμη και αν οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν συμπληρώσει την απαιτούμενη δεκαετία παραμονής στις υπηρεσίες τους. Σε άλλη ρύθμιση οι «γαλάζιοι» βουλευτές Δ. Κυριαζίδης, Ηλ. Βλαχογιάννης και Θ. Νταβλούρος ζητούν να ενισχυθεί οικονομικά το ταμείο επικουρικής ασφάλισης υπαλλήλων πυροσβεστικού σώματος, ενώ το σύνολο της ΚΟ του ΚΚΕ ζητεί να επανασυσταθούν όλες οι οργανικές θέσεις που θα καταργηθούν μέσω της διαθεσιμότητας, αλλά και να συνεχίσουν να καλύπτονται οι ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΑ, στον ΟΑΕΕ και στον ΟΓΑ που αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές.
Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλής κάλεσε τον Κυρ. Μητσοτάκη να μην καταργήσει την Ακαδημία Ελευθερίας Μεσολογγίου
Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλής κάλεσε τον Κυρ. Μητσοτάκη να μην καταργήσει την Ακαδημία Ελευθερίας Μεσολογγίου

Σε άλλη τροπολογία, η βουλευτής της ΝΔ Ασημίνα Σκόνδρα με 12 βουλευτές της ΝΔ ζητούν να μετακινηθούν όλοι οι εργαζόμενοι του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας ΤΕΟ (81 άτομα) στο υπουργείο Υποδομών. Επίσης, να εξαιρεθούν από τις απολύσεις οι εργαζόμενες που βρίσκονται σε κατάσταση εγκυμοσύνης ή λοχείας, την οποία σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται σήμερα, κατά τη συζήτηση των τροπολογιών, ο κ. Μητσοτάκης να την κάνει αποδεκτή.

Σε μια διακομματική τροπολογία οι Δ. Γάκης (ΣΥΡΙΖΑ), Δ. Κρεμαστινός (ΠΑΣΟΚ), Δ. Αναγνωστάκης (ΔΗΜΑΡ), Μ. Κόνσολας (ΝΔ) και Τσαμπίκα Ιατρίδη (ΑΝΕΛ) ζητούν την επίλυση της μεταφοράς προσωπικού των κοινωφελών επιχειρήσεων ΟΤΑ που έχουν συγχωνευθεί.
Το ΠΑΣΟΚ διά του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου Π. Κουκουλόπουλου απαίτησε να μην καταργηθεί το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού
Το ΠΑΣΟΚ διά του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου Π. Κουκουλόπουλου απαίτησε να μην καταργηθεί το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού
Μη κατάργηση Οργανισμών ζήτησαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ

Υπεράσπιση της Κωπαΐδας και του... Μεσολογγίου
Τη μη κατάργηση οργανισμών ζήτησαν βουλευτές -κυρίως- του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας σφοδρή κόντρα με τον αρμόδιο υπουργό Κυρ. Μητσοτάκη. Παράλληλα, ο Δ. Στρατούλης (ΣΥΡΙΖΑ) υποσχέθηκε πως το κόμμα του, όταν γίνει κυβέρνηση θα αποκαταστήσει όλους τους υπαλλήλους που έχουν χάσει τη θέση τους από τις καταργήσεις των οργανισμών που προβλέπεται στο νομοσχέδιο.
Ο βουλευτής της ΝΔ Δ. Κυριαζίδης με άλλους δύο «γαλάζιους» βουλευτές ζητά να ενισχυθεί οικονομικά το ταμείο επικουρικής ασφάλισης υπαλλήλων πυροσβεστικού σώματος
Ο βουλευτής της ΝΔ Δ. Κυριαζίδης με άλλους δύο «γαλάζιους» βουλευτές ζητά να ενισχυθεί οικονομικά το ταμείο επικουρικής ασφάλισης υπαλλήλων πυροσβεστικού σώματος

Τον... χορό των διαμαρτυριών άνοιξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλής ο οποίος, αναφερόμενος στην Ακαδημία Ελευθερίας Μεσολογγίου (ο ίδιος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας), είπε με έμφαση: «επιτέλους, υπερασπίστε την ιστορία αυτού του τόπου, δεν μπορεί επειδή το ζητάει η τρόικα να καταργούνται οργανισμοί που δεν επιβαρύνουν το ελληνικό Δημόσιο. Είναι προσβολή στη συνείδηση του λαού». «Αυτό που ακούσαμε πριν από λίγο αποτελεί μνημείο λαϊκισμού» απάντησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π. Ρήγας και συμπλήρωσε «χύνουμε δάκρυα για έναν οργανισμό που δεν έχει κανέναν υπάλληλο».

Στον περιβόητο οργανισμό για την προστασία της Κωπαΐδας, για τον οποίο αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια είχε συζητηθεί η κατάργησή του, αναφέρθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ευ. Αποστόλου και Δ. Τσουκαλάς. Ο πρώτος, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, είπε πως «θα οδηγήσετε την Κωπαΐδα σε καταστάσεις ερημοποίησης», ενώ ο δεύτερος τόνισε ότι «θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και δεν θα υπάρχει Κωπαΐδα. Υπάρχουν δέκα άνθρωποι που κοιτάζουν τα αρδευτικά συστήματα και τη συντήρησή τους».

Να μην καταργηθεί το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού ζητεί το ΠΑΣΟΚ διά του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου Πάρι Κουκουλόπουλου και καλεί τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης να αποσύρει το επίμαχο άρθρο από το νομοσχέδιο για τις καταργήσεις φορέων του Δημοσίου. Σε διαφορετική περίπτωση ο κ. Κουκουλόπουλος διεμήνυσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία και δεν θα το ψηφίσει. Τη μη κατάργηση του Ινστιτούτου ζήτησε και ο Σπ. Λυκούδης της ΔΗΜΑΡ.

«Ομπρέλα» σε όλα αυτά ήρθε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλης, ο οποίος ξεκαθάρισε πως «θα καταργήσουμε τους νόμους που οδήγησαν σε απολύσεις και θα δικαιώσουμε όσους απολύθηκαν με τέτοιες αντισυνταγματικές διατάξεις». «Η ατιμωρησία στο Δημόσιο παίρνει τέλος» διεμήνυσε από την πλευρά του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης, εκτιμώντας πως, «παρότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια ακόμη για κατάργηση φορέων, υπάρχουν πολύ σημαντικά περιθώρια εξοικονόμησης δαπανών από συρρίκνωση φορέων».

Επιτέθηκε δε στην αντιπολίτευση, λέγοντας ότι «και σκελετούς από τα ντουλάπια θα βγάλουμε και σπίτι τους θα στείλουμε όσους αποδεδειγμένα συνέβαλαν στην παρανομία και δεν το κάνουμε αυτό γιατί μας το επέβαλε η τρόικα», προκαλώντας την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνη, που τον χαρακτήρισε «υπάλληλο της τρόικας» που ψάχνει στα τυφλά να βρει ανθρώπους να απολύσει.

Γιώργος Πίκουλας

AΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ Β. ΤΣΙΤΣΑ
Πρακτικές Μαυρογυαλούρου...
Βροχή έπεσαν χθες οι τροπολογίες στη Βουλή από βουλευτές στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι οποίες ήταν ολοφάνερο ότι οι περισσότερες αφορούσαν την ικανοποίηση αιτημάτων ψηφοφόρων τους. Ακόμα και σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύει η χώρα φαίνεται ότι κάποιοι δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι οι «ντροπολογίες» και οι πρακτικές Μαυρογυαλούρου απαξιώνουν ακόμα περισσότερο το πολιτικό σύστημα στις συνειδήσεις των πολιτών.
 Πηγή: ΕΘΝΟΣ

 

Νέα κόντρα Μητσοτάκη - ΣΥΡΙΖΑ -Ανέβηκαν οι τόνοι στη βουλή για τον... Κολοκοτρώνη

«Αλήθεια, θα επαναπροσλάβετε και τους 156 δημοτικούς αστυνομικούς που βρέθηκαν με πλαστά δικαιολογητικά;»

Συνεχίστηκε σήμερα η κόντρα Κυριάκου Μητσοτάκη και ΣΥΡΙΖΑ για τους οργανισμούς που καταργούνται ή συγχωνεύονται, με τον Αλέξη Μητρόπουλο να ζητά να μην καταργηθεί ο οργανισμός Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.


    «Μου έκανε εντύπωση κ. Μητρόπουλε ότι αναφερθήκατε στο Εθνικό Ίδρυμα Μελετών Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ο Γέρος του Μοριά. Πιστεύετε πραγματικά ότι για να μείνει ζωντανή η μνήμη του Θ. Κολοκοτρώνη χρειαζόμαστε ένα νομικό πρόσωπο; Να φτιάξουμε λοιπόν και ένα για τον Οδυσσέα Ανδρούτσου, για τον Αθανάσιο Διάκο, για τον Γιώργο Καραϊσκάκη και δεν ξέρω και εγώ για ποιον άλλο. Μα μπορεί να λέγεται αυτό το πράγμα σοβαρά; Μια αναφορά στις απολύσεις. Με μπλέξατε. Με έμπλεξε ο κ. Στρατούλης κ. Λαφαζάνη χθες. Θα επαναπροσληφθούν όλοι όσοι απολύθηκαν. Είναι η επίσημη θέση του κόμματός σας; Είναι η συνιστώσα του κ. Στρατούλη; Η άποψη του κ. Λαφαζάνη; Είναι η άποψη του κ. Τσίπρα; Όλοι όσοι απολύθηκαν; Όλοι; Και οι 156 δημοτικοί αστυνομικοί που εντοπίσαμε με πλαστά δικαιολογητικά;», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

    «Πείτε μου με ποια αξιολόγηση απολύετε δεκάδες εργαζόμενους με αυτό το νομοσχέδιο. Ποια είναι η αξιολόγηση. Ποια είναι η αξιολόγηση. Εξατομικευμένα, ενός προς ένα. Δεν χρειάζεται να έχουμε υπουργό, έναν χασάπη να βάλουμε να τελειώνουμε. Έναν χασάπη με την κυριολεκτική έννοια του όρου. Σου λέει πόσους θέλουμε να πετάξουμε στον δρόμο; 14.000, μάλιστα. Τι κάνουμε; Δεν αξιολογούμε τίποτα, δεν μετράμε τίποτα, δεν κάνουμε καμιά μελέτη, καμιά προσπάθεια, 14.000 παίρνουμε το πριόνι και όποιον πάρει ο χάρος», απάντησε ο κ. Λαφαζάνης.

    Πηγή: ΕΘΝΟΣ 

    Απoσύρθηκε το άρθρο για την κατάργηση του Ινστιτούτου Εργασίας


    Απέσυρε, τελικώς, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυρ. Μητσοτάκης το άρθρο για την κατάργηση του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας & Ανθρωπίνου Δυναμικού, μετά τις κάθετες αντιδράσεις του ΠαΣοΚ. Νωρίτερα ο υπουργός είχε δεχθεί να δοθεί μια παράταση έως τον προσεχή Σεπτέμβριο προκειμένου να ολοκληρωθεί το τρέχον πρόγραμμα για την ανεργία. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ κ. Π. Κουκουλόπουλος, «δεν είναι η καλύτερη εκδοχή να προχωρούμε σε παρατάσεις», επιμένοντας ότι πρέπει να αποσυρθεί το επίμαχο άρθρο. Έτσι, λίγο αργότερα ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι αποσύρει την ρύθμιση αν και επέμεινε ότι «το Ινστιτούτο θα έπρεπε να καταργηθεί καθώς υπάρχουν επαρκείς δομές στο υπουργείο Εργασίας». «Εξεπλάγην διότι η αντίρρησή σας δεν διατυπώθηκε στην επιτροπή. Οφείλω όμως να σεβαστώ ότι δεν διαφαίνεται να υπάρχει επαρκής πλειοψηφία και έτσι το αποσύρουμε, με την δέσμευση ότι θα υπάρξει επαναξιολόγηση και θα επανακατατεθεί το συντομότερο δυνατόν», διευκρίνισε.

    Ωστόσο, δεν κάνει πίσω όσον αφορά την κατάργηση της Διεθνούς Ακαδημίας Ελευθερίας Μεσολογγίου, υπέρ της διατήρησης της οποίας εμφανίστηκε όχι μόνο ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Μητρόπουλος, αλλά και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνης, επί της προεδρίας του οποίου ψηφίστηκε από την Βουλή και μάλιστα ομοφώνως η ίδρυση της εν λόγω Ακαδημίας. Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί την ύπαρξη ενός φορέα καθώς «η διακίνηση ενός mail δεν είναι επαρκής», όπως είπε αναφερόμενος στο έργο που επιτελείτο. Και τόνισε ότι η Ακαδημία Ελευθερίας Μεσολογγίου δημιουργήθηκε το 2003 με πολύ φιλόδοξους στόχους «όμως δεν έχει επιτελέσει κανένα έργο και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει ένας τέτοιος φορέας να περιβάλλεται με τον μανδύα του δημοσίου προσώπου». 

    Ο κ. Κακλαμάνης αντέδρασε έντονα λέγοντας ότι «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία». «Δεν πρόκειται για φορέα που επιχορηγείται και ξοδεύει. Είναι ένας φορέας που ομόφωνα η Βουλή αποφάσισε. Και αυτό που αποφάσισε η Βουλή είναι ότι η Ελλάδα αξίζει να στέλνει το μήνυμα ότι το Μεσολόγγι εκφράζει έναν λαό που μάτωσε για την ελευθερία», πρόσθεσε. Μάλιστα είπε στον υπουργό: «Πήρατε πίσω το άρθρο 8 (σ.σ. για το Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρωπίνου Δυναμικού) γιατί σας το είπε το Μαξίμου επειδή το ΠαΣοΚ θα ζητούσε ονομαστική ψηφοφορία». Έτσι, ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει καμία τροπολογία.

    Την άρνησή του στην κατάργηση «αυτής της σπουδαίας Ακαδημίας Ελευθερίας», όπως την αποκάλεσε, επανέλαβε και ο κ. Μητρόπουλος.

    Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

    1 σχόλιο: