Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Δημιουργία ειδικού σώματος αστυνόμευσης της Αθήνας από πρώην δημ. αστυνομικούς προτείνει ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Σπηλιωτόπουλος στον Νίκο Δένδια

Με τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων, Άρη Σπηλιωτόπουλο, συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος συνομίλησε με τον υπουργό για θέματα ασφαλείας στην Αθήνα και πρότεινε τη δημιουργία ενός ειδικού σώματος από πρώην δημοτικούς αστυνομικούς για την καλύτερη αστυνόμευση της πρωτεύουσας.

«Ήταν υποχρέωσή μου ως υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας να επισκεφτώ τον πολύ καλό υπουργό Προστασίας του Πολίτη, το φίλο μου, το Νίκο Δένδια, να του εκθέσω λεπτομερώς όλα τα προβλήματα, τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την παραβατικότητα, την οποία αντιμετωπίζει η πόλη της Αθήνας. Αναγνωρίζω ότι έχει κάνει ένα πολύ σημαντικό έργο, που κακώς γι’ αυτό η επαίρεται σημερινή δημοτική Αρχή, γιατί είναι έργο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

«Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν ζητήματα, τα οποία είναι συνδεδεμένα με το λαθρεμπόριο, το οποίο υπάρχει σε κάθε γωνιά της Αθήνας. Το λαθρεμπόριο το οποίο είναι συνδεμένο με τη σειρά του με τη λαθρομετανάστευση και προφανώς με τη φοροδιαφυγή. Επίσης, σε πολλά σημεία, σε πάρκα σκοτεινά, σε σκοτεινές γωνιές της Αθήνας, υπάρχουν πάρα πολλοί κίνδυνοι που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια του πολίτη. Εκεί ακριβώς θα χρειαζόταν μία ισχυρή αστυνομική παρουσία», εξήγησε ο υποψήφιος δήμαρχος για να συμπληρώσει:

«Η πρότασή μου λοιπόν, και αυτήν μετέφερα στον υπουργό, είναι ότι θα μπορούσαμε κάλλιστα να συνεργαστούμε υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και δήμος της Αθήνας, έτσι ώστε όσοι προέρχονται από την δημοτική αστυνομία και έρχονται στο υπουργείο, να εκπαιδευτούν, να συγκροτήσουν ένα ειδικό σώμα, ένα πρόπλασμα, το οποίο σε συνεργασία με το δήμο και τους όμορους δήμους με μητροπολιτική αντίληψη, να μπορέσει να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν καλύτερη, αποτελεσματικότερη και πιο εξειδικευμένη αστυνόμευση στην Αθήνα. Είμαι βέβαιος ότι το αίτημα αυτό θα αντιμετωπιστεί με όσο το δυνατόν καλύτερες προϋποθέσεις και συνθήκες».

Από τη μεριά του ο Νίκος Δένδιας, αφού δήλωσε χαρούμενος με την επίσκεψη του Σπηλιωτόπουλου, τόνισε: «Αυτό το οποίο θα συμβεί είναι ότι οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί που προέρχονται από το δήμο της Αθήνας θα υπηρετήσουν μέσα στα πλαίσια του δήμου της Αθήνας και θα υπηρετήσουν την ασφάλεια του αθηναίου πολίτη».

«Άκουσα λοιπόν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις ιδέες του κυρίου Σπηλιωτόπουλου. Θα τις εξετάσω με τους επιτελείς της ελληνικής αστυνομίας. Ένα όμως είναι βέβαιο: ότι κάθε ιδέα η οποία υπηρετεί την ασφάλεια του αθηναίου πολίτη είναι ιδέα ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και πρέπει αυτό το υπουργείο να τη δει με πολύ μεγάλη προσοχή», κατάληξε ο υπουργός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου