Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ΑΣΕΠ: Διαπιστώθηκαν μοριοδοτήσεις - "ρουσφέτια" για τους σχολικούς φύλακες

Σε νέα κατάρτιση των πινάκων κατάταξης και διάθεσης των σχολικών φυλάκων ως βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό προχωρεί το ΑΣΕΠ, καθώς  το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαπίστωσε, κατόπιν ελέγχων, πως αρκετοί εξ αυτών είχαν λάβει μοριοδοτήσεις που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματική κατάστασή τους, ενώ άλλοι είχαν αδικηθεί.

Υπενθυμίζεται  πως την προηγούμενη εβδομάδα το ΑΣΕΠ εξέδωσε τους πίνακες της τοποθέτησης 526 σχολικών φυλάκων στη βάση της μοριοδότησης που είχε σταλεί από τις δημοτικές υπηρεσίες της περιοχής όπου εργάζονταν μέχρι το καλοκαίρι του 2013, δηλαδή τότε που μπήκαν σε καθεστώς Διαθεσιμότητας.

Δημοσιοποίησε μάλιστα τους σχετικούς πίνακες και τις επόμενες ημέρες οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξετάζοντας αναλυτικά τα στοιχεία, διαπίστωσαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά…

Γι’ αυτό το λόγο διετάχθη επανέλεγχος, όπου και διαπιστώθηκε πως ορισμένοι σχολικοί φύλακες λάμβαναν περισσότερα μόρια απ’ ότι είχαν, ενώ σε άλλους είχαν αφαιρεθεί μόρια σε σχέση με αυτά που συμπλήρωναν. Στις συγκεκριμένες επανατοποθετήσεις προηγούνταν οι τρίτεκνες οικογένειες, καθώς και οι μονογονεϊκές.

Μετά από αυτή την εξέλιξη το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ εξέτασαν ξανά τους φακέλους των υπαλλήλων των 1570 των σχολικών φυλάκων που είχαν αιτηθεί να επανατοποθετηθούν σε άλλες υπηρεσίες και αύριο, Τετάρτη θα ανακοινωθούν οι νέοι τελικοί πίνακες

Σημειώνεται πως μετά την τοποθέτηση των 526 σχολικών φυλάκων σε διαθεσιμότητα θα συνεχίσουν να βρίσκονται οι υπόλοιποι 1044, οι οποίοι θα περιμένουν την δική τους τοποθέτηση.
Ο χρόνος της Διαθεσιμότητας έχει προσδιοριστεί σε ένα οχτάμηνο και άρα έχει λήξει εδώ και τρεις ημέρες, στις 22 Μαρτίου.

Ωστόσο ύστερα από ρύθμιση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης παρατείνεται το χρονικό διάστημα της Διαθεσιμότητας για εκείνους που εκκρεμούν οι αιτήσεις τους, μέχρι να δημοσιευθούν οι οριστικοί πίνακες διάθεσης σε άλλες υπηρεσίες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου