Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Hμερίδα με θέμα: ''Αστυνομία-Τοπική Αυτοδιοίκηση: Κοινός παρανομαστής ο πολίτης'' - Στους ομιλητές ο πρόεδρος του Σ.Δ.Α.Α. & υποψήφιοι δήμαρχοι

"Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών διοργανώνει ημερίδα με θέμα : “Αστυνομία-Τοπική Αυτοδιοίκηση : Κοινός παρανομαστής ο πολίτης” στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ στις 21 Μαρτίου 2014 και από ώρες 09:00 – 14:00.

"Αστυνομία-Τοπική Αυτοδιοίκηση : Κοινός παρανομαστής ο πολίτης"
Όπως γνωρίζετε  με τον Νόμο 4172/2013 προβλέπεται η κατάργηση θέσεων κλάδου Δημοτικής Αστυνομίας και η ένταξή του προσωπικού στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Επίσης την περίοδο αυτή ψηφίζεται το σχέδιο νόμου περί αναδιάρθρωσης της  ΕΛ.ΑΣ., το οποίο προβλέπει στο Άρθρο 12 τη «Σύνδεση Ελληνικής Αστυνομίας με Τοπική Αυτοδιοίκηση-Συγκρότηση Επιτροπών Περιφερειακής Συνεργασίας και Ασφάλειας». Παρόμοια προσπάθεια για την σύζευξη δυνάμεων δήμου και αστυνομίας ξεκίνησε με τη σύσταση των Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης Παραβατικότητας τον Απρίλιο του 1999 με το Ν. 2713/1999 και το άρθρο 16 απ' όπου ορίζεται σε κάθε Δήμο ή Κοινότητα άνω των 3.000 κατοίκων η σύσταση ενός Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας, η λειτουργία των οποίων έμεινε στα χαρτιά.
Εν όψει των επικείμενων αλλαγών και με γνώμονα το αγαθό της ασφάλειας και πως αυτό θα προσφέρεται με τον καλύτερο τρόπο στον πολίτη, προσκαλέσαμε σε μιά -ευχόμαστε- εποικοδομητική συζήτηση, πλήθος εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, ευρωβουλευτές, υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες στις επικείμενες εκλογές, εκπροσώπους της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας, Έλληνες συνδικαλιστικούς εκπρόσωπους της Αστυνομίας αλλά και απο την Ιταλική και Ισπανική αστυνομία, καθώς και εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργάνων λοιπών εργασιακών ομάδων.
Για το Δ.Σ.
                     - Ο -                                                                                            - Ο -
                 Πρόεδρος                                                                             Γεν. Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                                                ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

 
Το είδαμε: http://dimastin.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου