Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Ακόμα τρεις δημοτικοί αστυνομικοί βρέθηκαν με πλαστά δικαιολογητικά στη Ρόδο - 23 στο σύνολο ενώ το ΥΔιΜΗΔ έχει δώσει στοιχεία για 20;

Δεν έχει …τελειωμό απ’ ό,τι φαίνεται η λίστα με τους δημοτικούς αστυνόμους της Ρόδου που οδηγούνται σε απόλυση επειδή βρέθηκε ότι κατέθεσαν πλαστά ή ακατάλληλα δικαιολογητικά για την πρόσληψή τους αφού, χθες, έγινε γνωστό στον Δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά, ότι βρέθηκαν και άλλοι τρεις, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους στους είκοσι τρεις!

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες ημέρες που ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι πέντε ακόμη δημοτικοί αστυνόμοι προστίθενται στους δεκαπέντε για τους οποίους κινήθηκαν οι διαδικασίες της απόλυσης και, χθες, του κοινοποιήθηκαν ακόμη τρεις!

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει επισημανθεί, πρόκειται για ένα ποσοστό αρκετά μεγάλο, συγκριτικά με ανάλογες περιπτώσεις που εντοπίστηκαν σε όλη τη χώρα, αφού για όλο το νησί οι δημοτικοί αστυνόμοι ήταν 106 και η Ρόδος φαίνεται να κατέχει τα…αρνητικά πρωτεία στη χώρα!

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τη Ρόδο να έχει μπει στο «ραντάρ» του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για το θέμα αυτό.

Χθες, λοιπόν, ο Δήμαρχος έλαβε νέα εντολή για απόλυση τριών ακόμη δημοτικών αστυνόμων, γεγονός που για μία ακόμη φορά τον εξέπληξε αρνητικά καθώς ο αριθμός, πλέον, έχει μεγαλώσει επικίνδυνα.

Μάλιστα, ο κ. Κουσουρνάς, όπως είχε κάνει και τις προηγούμενες φορές, ζητάει πρώτα τις απόψεις από τους ίδιους προκειμένου να καταθέσουν τυχόν αντιρρήσεις τους και, στη συνέχεια, προχωράει τη διαδικασία. Επίσης, για ελάχιστες περιπτώσεις ζήτησε από το ΑΣΕΠ να ξαναγίνει έλεγχος για ένα άτομο επειδή δεν ήταν με δική του υπαιτιότητα.

Υπενθυμίζεται ότι, μόλις πριν λίγες ημέρες επίσης, έγινε γνωστό πως, εκτός από τους παραπάνω, και άλλοι τέσσερις δημοτικοί αστυνόμοι που είχαν προσληφθεί στην περιοχή μας βρέθηκαν με πλαστά δικαιολογητικά που, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, εργάζονται στον Δήμο της Κω, και ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για να τεθούν σε διαθεσιμότητα.


Πηγή: ΡΟΔΙΑΚΗ

Σχόλιο: Σύμφωνα με τη "ΡΟΔΙΑΚΗ" ο αριθμός των ανακλήσεων φθάνει τους 23, ενώ το Υπουργείο έχει δώσει στοιχεία για 20. Αναρωτιόμαστε τι ισχύει τελικά...

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ:
ΔΗΜΟΣ
Αριθμός δημοτικών αστυνομικών
Προταθείσες Ανακλήσεις
πλαστά
Μη προβλεπόμενα
ΡΟΔΟΥ
95
13
7
ΚΩ
30
4
7
ΣΥΜΗΣ
5
1
ΜΥΚΟΝΟΥ
18
1
ΣΑΜΟΥ
6
1
ΚΑΣΟΥ
1
1
ΣΥΝΟΛΟ
19
16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου