Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Ξαναχτύπησε ο Σπηλιωτόπουλος! 1200 δημοτικούς αστυνομικούς θέλει για πάρτη του, σε μια Μητροπολιτική Αστυνομία αλά New York!

Συνάδελφοι, καταβάλλονται προσπάθειες να μην είναι σαρκαστικές οι αναρτήσεις μας, αλλά μάλλον είναι αδύνατο με αυτά που ακούμε και βλέπουμε. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Άρης Σπηλιωτόπουλος ξαναχτυπά! Προτείνει να συσταθεί Μητροπολιτική Αστυνομία στα πρότυπα της Νέας Υόρκης με τους 1200 δημοτικούς αστυνομικούς που θα μετακινηθούν στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Δεν ξέρουμε σε ποιους 1200 δημοτικούς αστυνομικούς αναφέρεται, αλλά μάλλον ούτε αυτός ξέρει. Βέβαια αυτός ετοιμάζεται να γίνει Δήμαρχος σε μια Μητροπολιτική αλά New York Αθήνα, εμείς έχουμε ξεμείνει στην Αθήνα του Καλλικράτη... Αναρωτιόμαστε αν εννοεί ότι θέλει να κρατήσει 1200 δημοτικούς αστυνομικούς για πάρτη του, ενώ οι υπόλοιποι δήμοι στην Αττική και στους μισούς νομούς της χώρας θα μείνουν χωρίς δημοτικούς αστυνομικούς, ώστε να συντελεστεί το αλά Τζουλιάνι όνειρό του. Ακολουθεί το βίντεο...

Το βίντεο ανέβηκε στον λογαριασμό του Άρη Σπηλιωτόπουλου στο youtube με την περιγραφή:

Φως παντού και μηδενική ανοχή στο έγκλημα. Οι περίπου 1200 δημοτικοί αστυνομικοί που ανήκουν πλεον στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης να μετεκπαιδευτούν και να γίνουν η "πρώτη μαγιά" για την καλύτερη αστυνόμευση της πόλης. Συνέντευξη του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων Άρη Σπηλιωτόπουλου στην εκπομπή LIVE με την Εύα Αντωνοπούλου.


Πηγή βίντεο:  http://www.youtube.com/

Προσέξτε ότι μέμφεται την πρόταση του συνυποψηφίου του Γαβριήλ Σακελλαρίδη για επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, λέγοντας ότι "δεν μπορούμε να λέμε πράγματα που δεν μπορούμε να κάνουμε"(!!!) Και πετάει τη δική του ρεαλιστική πρόταση: Οι 1200(;;;) δημοτικοί αστυνομικοί θα εκπαιδευθούν από την ΕΛ.ΑΣ. (ακριβέστερα: από τους «σωστούς άντρες της ΕΛ.ΑΣ.») και θα συσταθεί η Μητροπολιτική Αστυνομία, στα πρότυπα της Νέας Υόρκης, και του φίλου του Ρούντολφ Τζουλιάνι. Να ετοιμαζόμαστε σιγά-σιγά για εκπαίδευση από την Ε.Κ.Α.Μ.; (Τουλάχιστον δεν θα έχει προϊσταμένους ΔΕ, επικεφαλής θα είναι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.)

2 σχόλια:

  1. Και βάζουμε κάτω τα νούμερα: 411 ΠΕ,ΤΕ και ΔΕ είναι οι θέσεις στην ΕΛ.ΑΣ για την Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, δηλαδή στα διοικητικά όρια του Δ. Αθηναίων. Συνολικά στην Αττική από τα Μέγαρα μέχρι και τον Μαραθώνα είναι συνολικά 780 θέσεις περίπου.. Στον Δ. Αθηναίων υπηρετούσαν μάξιμουμ 1100 Δ.Α..... Είναι τραγικό το νούμερο και αναμένουμε σε επόμενη συνέντευξη να το αποσαφηνίσεε! Να είμαστε σε εγρήγορσγ με το που πεταχτει σε ζωντανή συνέντευξη να στειλουμε μήνυμα να ΕΡΩΤΗΘΕΙ, για αυτό και παραβάλλω τα ανωτέρω στοιχεία. Χτες εστειλα αλλά τελείωσε πολύ γρήγορα η συνομιλία του και ξέφυγε από το θέμα..
    Έτσι για την Ιστορία γιατί μας έχουν περάσει για πολύ βλάχους εδώ, Μητροπολιτική Αστυνομία στην ουσία είναι η Δημοτική αστυνομία που είναι επιφορτισμένη με την αστυνόμευση σε μεγάλα και ενιαία πολεοδομικά συγκροτήματα. πχ Λονδίνο, Νέα Υόρκη κ.λ.π. και που συνήθως δεν υπάρχει άλλη ισχυρότερη αστυνομική υπηρεσία στα ίδια γεωγραφικά και διοικητικά όρια. πχ το Παρίσι δεν διαθέτει γιατί έχει και Εθνική Αστυνομία αλλά και Χωροφυλακή. στην Μ. Βρεταννία η Μητροπολιτική του Λονδίνου ή αλλιώς NEW SCOTLAND YARD είναι η μοναδική αστυνομική δύναμη στο Λονδίνο. Επίσης μητροπολιτικοί Δήμοι είναι λίγοι. Για να ήταν Μητροπολιτικ΄ςο ο Δήμος Αθηναίων θα έπρεπε να εντάξει στα όρια του αν όχι όλο το λεκανοπέδιο τουλάχιστον τους όμορους Δήμους και αυτό αφορά εναν νεό Καλλικράτη που δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη..οπότε μπαρουφα και προεκλογικό πυροτέχνημα η πρόταση του κ Σπηλιωτόπουλου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή