Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Σύλλογος Υπαλλήλων Δ. Ρόδου: Λόγω αξιοπρέπειας η αποχή των δημ. αστυνομικών - Πρόοδος: Ποιοι κρύβονται πίσω από τους δημ.αστυνόμους με τα πλαστά δικαιολογητικά;

Η προστασία της αξιοπρέπειάς τους αλλά και η ενδεχόμενη ταλαιπωρία των πολιτών, είναι οι κυριότεροι λόγοι που οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας στη Ρόδο, αποφάσισαν στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι την οριστική κατάργησή της υπηρεσίας στις 23 Σεπτεμβρίου, να απέχουν από όλα σχεδόν τα καθήκοντα που τους έφερναν σε επαφή με τους πολίτες και να επικεντρωθούν στο κλείσιμο των εκκρεμών υποθέσεων και την καταγραφή του αρχείου.
 
Τα παραπάνω, αναφέρει ο σύλλογος υπαλλήλων του Δήμου της Ρόδου, με σχετικό υπόμνημά του που εστάλη προς τον Δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά και κοινοποιήθηκε τόσο στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Στράτο Καρίκη όσο και στο Γ. Γ. του Δήμου κ. Παύλο Τσίπρα αλλά και στη Διεύθυνση της υπηρεσίας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για απόφαση έκτακτης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, μόλις έγινε γνωστό ότι η υπηρεσία καταργείται. 

Σ’ αυτό το υπόμνημα, όμως, αφήνεται να διαφανεί και μία πικρία των υπαλλήλων της υπηρεσίας αφού γίνεται λόγος για «προσπάθεια απαξίωσης των δημοτικών αστυνομικών» μέσα από δημοσιεύματα καθώς και για «απρεπή συμπεριφορά» προς τους ίδιους από πολίτες.

Αναλυτικά, η απόφαση του Συλλόγου, αναφέρει τα εξής:

“Έχοντας υπόψη:

1) Τα δημοσιεύματα στις 05/07/2013 του ηλεκτρονικού και γραπτού τύπου και τις δηλώσεις στελεχών της Κυβέρνησης περί κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας και την προσπάθεια απαξίωσης των Δημοτικών Αστυνομικών με αλλεπάλληλες δηλώσεις και δημοσιεύματα τόσο στον τοπικό όσο και στον εθνικό τύπο περί παράνομων προσλήψεων και πλαστών δικαιολογητικών πρόσληψης

2) τις διατάξεις του νόμου για κατάργηση από 23 Σεπτεμβρίου των ειδικοτήτων ΠΕ23, ΤΕ23, ΔΕ23 Δημοτικής Αστυνομίας και την πρόβλεψη της παραγράφου 5 πως για το χρονικό διάστημα από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου έως τις 22.9.2013, με κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, που εκδίδεται μετά από αίτημα της ΚΕΔΕ, μπορεί να ανατίθεται στην Ελληνική Αστυνομία, σε έναν ή περισσότερους δήμους, η παράλληλη άσκηση μίας ή περισσότερων εκ των αρμοδιοτήτων.

3) Του γεγονότος πως οι περισσότερες και κυριότερες αρμοδιότητες της ΔΗΜ. ΑΣ. ασκούνται και από άλλες υπηρεσίες όπως είναι η ΕΛ.ΑΣ., η Διεύθυνση Υγείας, η Διεύθυνση Καθαριότητας, η Διεύθυνση Κτηνιατρικής, η Διεύθυνση Δόμησης, η Διεύθυνση Εμπορίου, τα Κλιμάκια Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαίθριου Εμπορίου κ.λπ.

4) τις κατ’ επανάληψη αναφορές των Δημοτικών Αστυνομικών για απρεπή συμπεριφορά και απαξίωση με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος από απλούς πολίτες σε δημόσιους χώρους αλλά και από τους ελεγχόμενους πολίτες - καταστηματάρχες κατά το τελευταίο διάστημα.

5) του γεγονότος πως όλες οι δυσμενείς πράξεις που επιβάλλονται έχουν και τις νόμιμες κατά νόμον συνέπειές τους, προκειμένου αυτές να είναι ισχυρές όπως π.χ. υποβολή απόψεων από τον παραβάτη σύνταξη - διαβίβαση - διεκπεραίωση - αρχειοθέτηση κ.λπ. της πράξης.

6) του γεγονότος ότι οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας Ρόδου δεν έχουν προμηθευτεί από το έτος 2007 και μετά, είδη ένδυσης και υπόδησης.

7) του δικαιώματος της λήψης των κανονικών αδειών και των ρεπό των υπαλλήλων και με την αντίστοιχη υποχρέωση της δημοτικής αρχής για τη χορήγηση αυτών των δικαιωμάτων κατά τους υπολειπόμενους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο έως την 20ή Σεπτεμβρίου 2013.

Αποφασίζουμε:
Για όλους τους πιο πάνω λόγους, αλλά ιδιαιτέρως για τη διασφάλιση και προστασία της ανθρώπινης και της υπαλληλικής αξιπρέπειας των Δημοτικών Αστυνομικών, αλλά και της συνέπειας προς τους πολίτες όλης της καταργούμενης υπηρεσίας του δήμου μας, η οποία δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί χρονικά στην ολική διεκπεραίωση ενδεχόμενων ενστάσεων και προσφυγών κατά επιβαλλομένων προστίμων ή άλλων κυρωτικών πράξεων, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των πολιτών, θεωρούμε ότι οι Δημοτικοί Υπάλληλοι των κλάδων ΠΕ23, ΤΕ23, ΔΕ23, της Δ/νσης Δημοτικής Αστυνομίας Ρόδου μέχρι την ημερομηνία που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, να ασχοληθούν κυρίως με το κλείσιμο των εκκρεμών υποθέσεων της υπηρεσίας, με την καταγραφή τόσο του έντυπου αρχείου όσο και της κινητής και ακίνητης περιουσίας της Δ/νσης προκειμένου να πραγματοποιηθεί ομαλά η παράδοση - παραλαβή στο Δήμο μας καθώς και με τις αρμοδιότητες εκείνες που έχουν ευμενείς επιπτώσεις στους πολίτες, όπως είναι π.χ. βεβαίωση γνησίου υπογραφής σε ανήμπορους συμπολίτες μας κ.λπ. ώστε να συμβάλουν μέχρι το τέλος της θητείας τους ως Δημοτικοί Αστυνομικοί στην προστασία και εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας των πολιτών. Τέλος, η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να φροντίσει για την πλήρη χορήγηση των κανονικών και λοιπών αδειών του προσωπικού αυτού”.


Τα κεντρικά δελτία ειδήσεων τηλεοπτικών καναλιών πανελλήνιας εμβέλειας συνεχίζει να απασχολεί η δράση ορισμένων δημοτικών αστυνόμων οι οποίοι προσελήφθησαν και υπηρετούσαν στο Ρόδο.

Με βάση σχετικό ρεπορτάζ το οποίο προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τη Μαρία Χούκλη το βράδυ της 30ης Αυγούστου έτους 2013, στο στόχαστρο των αρμοδίων Αρχών έχουν τεθεί πλέον εκείνοι που συνέδραμαν ή και συνέταξαν τα πλαστά δικαιολογητικά δημοτικών αστυνόμων. Οι αρμόδιοι αναζητούν τους επίορκους δημόσιους υπαλλήλους προκειμένου να τους εκδιώξουν από το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά και να τους οδηγήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης.



ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ

Ποιοί κρύβονται πίσω από τους δημοτικούςαστυνόμους με τα πλαστά δικαιολογητικά;


Της Άννας Σαρρή

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε όλη την Ελλάδα έχει προκληθεί σάλος, αφού οι διασταυρώσεις των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης έχουν αποκαλύψει σημεία και τέρατα! Σε ότι αφορά τη Ρόδο, γίνεται λόγος για δώδεκα δημοτικούς υπαλλήλους, οι οποίοι έχουν εντοπιστεί με πλαστά δικαιολογητικά και οι οποίοι έχουν δει την πόρτα της εξόδου, όταν στην πραγματικότητα η απόφαση που υπέγραψε ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς, αφορά σε μόλις τέσσερις δημοτικούς αστυνόμους.

Το ζήτημα όμως που προκύπτει και αφορά περισσότερο σήμερα τη Ρόδο είναι ο λόγος που συνεχίζεται ο διασυρμός του νησιού, αλλά και ποιοί είναι αυτοί που έχουν την ευθύνη για την αποδοχή, ίσως και τη σύνταξη των συγκεκριμένων πλαστών δικαιολογητικών. Αυτό ακριβώς είναι που διερευνάται με αυστηρή εντολή του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος προειδοποιεί για άνοιγμα της πόρτας εξόδου με συνοπτικές διαδικασίες.

«Αναζητούνται και οι υπάλληλοι που βρίσκονται πίσω από την πιστοποίηση των μη έγκυρων δικαιολογητικών ή και αυτοί που συνέδραμαν (βοήθησαν), προκειμένου να επιτευχθούν οι παραποιήσεις», ανέφερε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι αυτοί «θα βλέπουν την πόρτα της εξόδου με συνοπτικές διαδικασίες, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία εκκαθάρισης του Ελληνικού Δημοσίου από τους λίγους επιτήδειους».

Μέσα στο παραπάνω πλαίσιο ανώτατα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας Ρόδου, που επικοινώνησαν με την «ΠΡΟΟΔΟ», καλούν τους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης να δώσουν επιτέλους στη δημοσιότητα τα επίσημα στοιχεία, προκειμένου να προκύψει από πού αντλούνται τα όσα αναφέρονται περί δώδεκα δημοτικών αστυνόμων με πλαστά δικαιολογητικά, αλλά και να σταματήσει ο διασυρμός του συνόλου των δημοτικών αστυνόμων, καθώς και του νησιού! Ο δήμος Ρόδου και οι κάτοικοι γενικότερα, διασύρονται στο πανελλήνιο, όταν επί της ουσίας ο πρώην δήμος Ροδίων φέρεται να μην έχει κάποια ανάμειξη στη διαδικασία πρόσληψης των δημοτικών αστυνόμων.

Πηγή:  http://www.proodos.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου