Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον realfm για το πρόγραμμα κινητικότητας στο δημόσιο - Τι λέει για τους δημοτικούς αστυνομικούς

 

Ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις με την Χρυσή Αυγή, στο ενδεχόμενο επιβολής πρόσθετων μέτρων που έφερε στο φως της δημοσιότητας η Realnews, αλλά και στην πορεία του προγράμματος κινητικότητας στο δημόσιο.

Αναλυτικά είπε...

Για τις εξελίξεις με την Χρυσή Αυγή:
«Θα πρέπει να είμαστε φειδωλοί στις δηλώσεις μας. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι ενέργειες της δικαιοσύνης είναι προσεκτικά μελετημένες και δεν θα προέβαινε η δικαιοσύνη σε καμία περίπτωση σε μία τέτοια κίνηση αν δεν είχε πολύ ισχυρές ενδείξεις που να μπορεί να υποστηρίξει την άσκηση ποινικής δίωξης κατά των στελεχών της Χρυσής Αυγής».

Για το δημοσίευμα της Realnews, τις νέες περικοπές που ζητά η τρόικα και αν θα επιφέρουν νέα πρόσθετα οικονομικά μέτρα:
«Το ύψος του δημοσιονομικού κενού για το 2014 απομένει ακόμα να αποσαφηνιστεί και επ αυτού δεν υπάρχει ξεκάθαρη πολιτική συμφωνία με την τρόικα. Σε μεγάλο βαθμό το δημοσιονομικό κενό εξαρτάται και από τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και από τη δυνατότητα η οικονομία να επανέλθει σε ρυθμούς ανάκαμψης το 2014. Το ζήτημα αυτό είναι ακόμα ανοιχτό, δεν υπάρχει καμία οριστικοποίηση για νέα μέτρα. Υπάρχει ως προς το ζήτημα της φορολογίας η δέσμευση της κυβέρνησης να αντικατασταθεί το πλέγμα των φόρων της ακίνητης περιουσίας από έναν ενιαίο φόρο ο οποίος θα εισπράττεται από τις εφορίες για το 2014 και θα προσπαθεί, με όσο το δυνατόν πιο δίκαιο τρόπο, να κατανέμει τα φορολογικά βάρη ως προς την ακίνητη περιουσία».

Για το πρόγραμμα κινητικότητας στο δημόσιο:
«Είχαμε αναλάβει μία δέσμευση να θέσουμε σε καθεστώς κινητικότητας 12.500 ανθρώπους μέχρι τα τέλη του μήνα. Είμαστε πολύ κοντά στο να έχουμε πετύχει αυτόν τον συγκεκριμένο στόχο. Υπάρχει ακόμη μία ουσιαστική εκκρεμότητα ως προς την αξιολόγηση των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων. Γνωρίζετε τις αντιδράσεις που υπάρχουν από τις πλευρές των πρυτάνεων. Εκτιμώ όμως ότι θα υπάρξει μια αποκλιμάκωση και στο θέμα αυτό, καθώς θεωρώ αδιανόητο τα πανεπιστήμια της χώρας τα μεγάλα να παραμένουν κλειστά και να μην επιτρέπουν στους φοιτητές να εγγραφούν. Σε κάθε περίπτωση το υπουργείο Παιδείας έχει τη δυνατότητα, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, να προχωρήσει στην αξιολόγηση των διοικητικών υπαλλήλων έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το πρώτο κύμα της κινητικότητας».

Ακούστε τι λέει για τους δημοτικούς αστυνομικούς μετά το 7:50 στο σύνδεσμο που ακολουθεί ή στο εικονίδιο:
Πηγή: http://www.real.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου