Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Στο τελικό στάδιο επεξεργασίας οι ΚΥΑ για τις μετατάξεις δημοτικών αστυνομικών - Τι ακριβώς συζητήθηκε στη συνάντηση με τον Κ.Μητσοτάκη

Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας με τελικό προορισμό το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, πραγματοποίησαν υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας.

Στο τελικό στάδιο επεξεργασίας βρίσκονται οι κοινές υπουργικές αποφάσεις που αφορούν τα κριτήρια και τους όρους για τις μετατάξεις των δημοτικών αστυνομικών στις νέες τους θέσεις, όπως διαβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.


Η σχετική διαβεβαίωση έγινε στη διάρκεια συνάντησης που είχαν μαζί του εκπρόσωποι των δημοτικών αστυνομικών, οι οποίοι δήλωσαν ότι οι μετατάξεις αφορούν θέσεις στα υπουργεία Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης, στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας.

Όπως ανακοίνωσαν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας τους σωματείου τους, Απόστολος Κόσυβας και Θάνος Τάτσης, ζητήθηκε από τον υπουργό όσοι μεταταχθούν στην ΕΛΑΣ να ενταχθούν σε ιδιότυπο καθεστώς και να διατηρήσουν την αυτονομία τους, στο πλαίσιο της ξεχωριστής υπηρεσίας Δημοτικών Υποθέσεων.

Επίσης, θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, με αίτημα να υπάρξει ποσοστό δημοτικών αστυνομικών, πέρα από τις εξαιρέσεις, που θα παραμείνει στους δήμους.

Είχε προηγηθεί πορεία στο κέντρο της Αθήνας με τελικό προορισμό το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ αργότερα δημοτικοί αστυνομικοί πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στο κτήριο του δήμου Αθηναίων, στην οδό Λιοσίων.

Πηγή: ΑΜΠΕ, ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Διαβάστε αναλυτικά στο dimastin.blogspot.gr τι συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση αντιπροσωπείας δημοτικών αστυνομικών απ' όλη την Ελλάδα με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά το μεγαλειώδες πανελλαδικό συλλαλητήριο δημοτικών αστυνομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου