Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Προσφυγές για τη διαθεσιμότητα από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις δημοσίων υπαλλήλων

Σε νέους δικαστικούς αγώνες προσανατολίζονται να κινηθούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των δημοσίων υπαλλήλων προκειμένου να «ακυρώσουν» το θεσμικό πλαίσιο της διαθεσιμότητας χρησιμοποιώντας ως «όπλο» την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που κρίνει αντισυνταγματική τη διάταξη του μνημονίου, για την πρώτη εφεδρεία στον δημόσιο τομέα, που εφαρμόστηκε με τον Ν. 4024/2011.

Με προσφυγές στο ΣτΕ συνεχίζουν τον αγώνα τους οι δημόσιοι υπάλληλοι κατά της διαθεσιμότητας
Με προσφυγές στο ΣτΕ συνεχίζουν τον αγώνα τους οι δημόσιοι υπάλληλοι κατά της διαθεσιμότητας
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ ΟΤΑ θα αποφασίσουν αυτήν την εβδομάδα τη συνέχιση των προσφυγών στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, βασιζόμενες στην απόφαση του ΣτΕ που κρίνει αντισυνταγματική τη διετή προσυνταξιοδοτική εφεδρεία όπου με το σκεπτικό της απόφασης, κρίθηκε αντισυνταγματική η παρέμβαση στο Δημόσιο με οριζόντια μέτρα κατάργησης θέσεων, όταν αυτά δεν στηρίζονται σε ενδελεχή μελέτη της λειτουργίας των υπηρεσιών και των αναγκών των κρατικών υπηρεσιών.

Οι νέες προσφυγές της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ ΟΤΑ που αναμένεται να αποφασιστούν αύριο στη συνεδρίαση της Ε.Ε. Της ΑΔΕΔΥ και τις επόμενες ημέρες σε συνεδρίαση της ΠΟΕ ΟΤΑ, εκτιμάται ότι θα αφορούν την ακύρωση της διαθεσιμότητας των σχολικών φυλάκων και της δημοτικής αστυνομίας με το σκεπτικό ότι οι θέσεις των εργαζομένων καταργήθηκαν με οριζόντιο τρόπο χωρίς προηγούμενη αξιολόγηση δομών.

Παράλληλα στελέχη της ΑΔΕΔΥ εκτιμούν ότι με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ ανοίγει ο δρόμος για 700 περίπου μονίμους υπάλλήλους που τέθηκαν σε καθεστώς εφεδρείας από τον Νομέμβριο του 2011, να διεκδικήσουν τη διαφορά αποδοχών τους μέχρι και την ημέρα που βγήκαν στη σύνταξη αφού για όλο αυτό το διάστημα της «εφεδρείας» αμείβονταν με το 60% του βασικού μισθού. Το σύνολο των 700 υπαλλήλων θα έχουν τεθεί σε καθεστώς συνταξιοδότησης μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Βάσει της διάταξης του ν.4024/2011 που κρίθηκε αντισυνταγματική εντάσσονταν σε διετή προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι είχαν συμπληρώσει 33 χρόνια προϋπηρεσίας και ήταν τουλάχιστον 53 ετών εκείνη την εποχή.

Κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφεραν ότι για την εφαρμογή της διαθεσιμότητας για τους υπαλλήλους που κρίνονται ως «πλεονάζοντες» έχει προηγηθεί η αξιολόγηση των διοικητικών δομών στις δημόσιες υπηρεσίες -όπως περιγράφει το σκεπτικό της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ για την εφεδρεία- και τα νέα οργανογράμματα έχουν εγκριθεί από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που συνεδριάζει σε τακτική βάση.

ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου