Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Αλληλοσφάζονται στη Ρόδο για τα πλαστά δικαιολογητικά: Έπρεπε να απολυθούν ακόμη δύο δημοτικοί αστυνομικοί υποστηρίζουν οι απολυμένοι!

Στα «μαχαίρια» φέρονται να βρίσκονται οι τέσσερις δημοτικοί αστυνόμοι που είδαν την πόρτα της εξόδου από την… 

Της Άννας Σαρρή 

Οι πρώην δημοτικοί αστυνόμοι, σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, φέρονται να είναι συνολικά έξι και όλοι τους περιλαμβάνονταν στην πρόταση που είχε καταθέσει ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Προσωπικού του δήμου Ρόδου για απομάκρυνσή τους από το Δημόσιο. Στην πορεία οι έξι απολύσεις φέρονται να έγιναν τέσσερις, έπειτα από γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του δήμου Ρόδου, ο οποίος είχε εξηγήσει πως οι δύο εκ των έξι δημοτικών αστυνόμων, ακόμη και εάν δεν είχαν καταθέσει πλαστά δικαιολογητικά θα είχαν προσληφθεί στη Δημοτική Αστυνομία, αφού πληρούσαν τις προδιαγραφές πρόσληψης σε αντίθεση με τους συνυποψήφιούς τους. Διέθεταν δηλαδή τα τυπικά προσόντα.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς, υπέγραψε την απόφαση απομάκρυνσης από την Υπηρεσία των τεσσάρων από τους έξι δημοτικούς αστυνόμους, με αποτέλεσμα οι απολυθέντες να πνέουν τα μένεα εναντίον του, κατηγορώντας τον για επιλεκτική εφαρμογή των όσων προβλέπουν οι νόμοι. Στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε πραγματοποιηθεί στο γραφείο του δημάρχου – παρουσία των νομικών συμβούλων των εργαζομένων Μανόλη Κουτσούκου και Μιχάλη Κόκκινου – οι πρώην δημοτικοί αστυνόμοι ζήτησαν εξηγήσεις για την εξαίρεση των άλλων δύο υπαλλήλων, που φέρονται να ανήκουν στην ίδια κατηγορία με αυτούς. Η υπόθεση πάντως, που έχει προκαλέσει σάλο σε πανελλαδικό επίπεδο, έχει απασχολήσει και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, με τον προϊστάμενό της Κωνσταντίνο Μπούτσικο να έχει ασκήσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά παντός υπεύθυνου για την τέλεση των αδικημάτων της πλαστογραφίας κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με το συνολικό όφελος που αποκομίσθηκε ή τη ζημιά που προκλήθηκε να ξεπερνά τις 150.000 ευρώ, αλλά και της χρήσης πλαστού εγγράφου κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με το συνολικό όφελος που αποκομίσθηκε ή τη ζημιά που προκλήθηκε να ξεπερνά τις 150.000 ευρώ. 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ακολούθησαν οι καταθέσεις των δημοτικών αστυνόμων ενώπιον του Ανακριτή και με την ολοκλήρωση αυτών, όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων. Επί της υποθέσεως αναμένεται η αμετάκλητη παραπομπή των πρώην εργαζομένων ή η οριστική απαλλαγή τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου