Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2015

Κατρούγκαλος στο MEGA:«Σκέψεις για ανασυγκρότηση της Δημ. Αστυνομίας στους Δήμους» (βίντεο) - 33 εκατ. το κόστος των 3.500 επαναπροσλήψεων στο Δημόσιο

Περίπου 33 εκατ. ευρώ θα κοστίσει η επαναπρόσληψη των 3.500 απολυμένων από το Δημόσιο. Αυτό τόνισε μιλώντας στο mega ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος. Επανέλαβε, δε, ότι το νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο σε ένα μήνα αλλά, όπως έχει γράψει σε προηγούμενο ρεπορτάζ η aftodioikisi.gr, σε καθεστώς κινητικότητα θα μείνουν, μέχρι να βρεθούν τα κενά στη δημόσια διοίκηση που θα καλύψουν, οι απολυμένοι των οποίων οι απολύσεις θα ανακληθουν.

Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι πέρα από την αποκατάσταση των αδικιών προτεραιότητα αποτελεί η κάλυψη σημαντικών κενών που έχουν δημιουργηθεί σε υπηρεσίες του Δημοσίου, καθώς όπως εξήγησε, το 2010 οι δημόσιοι υπάλληλοι ανέρχονταν σε 920.000 και τώρα είναι 570.000.

Παράλληλα ο κ. Κατρούγκαλος τάχθηκε υπέρ ενός προγράμματος κινητικότητας χωρίς τον εκβιασμό της απόλυσης, καθιστώντας και πάλι σαφές ότι: «Η δέσμευσή μας είναι καθαρή. Όλοι όσοι είχαν απολυθεί ή είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα με αυτόν τον άδικο και αντισυνταγματικό τρόπο θα επανέλθουν. Ότι το νούμερο είναι μικρό, είναι καλό, γιατί δεν πρόκειται να έχουμε μεγάλες δημοσιονομικές συνέπειες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Εμείς θα κάνουμε ένα πρόγραμμα πραγματικής κινητικότητας ανάλογα με τις ανάγκες, γιατί το βασικό θέμα της δημόσιας διοίκησης είναι η άνιση κατανομή του προσωπικού. Κανέναν δεν θα απολύσουμε. Το δικό μας πρόγραμμα κινητικότητας έχει σκοπό να κατανείμει το προσωπικό ορθολογικά. Κανείς, όμως, δεν θα απολυθεί, κανείς δεν θα χάσει τη δουλειά του».

Δείτε το σχετικό βίντεο: 
Μνεία στην ανασυγκρότηση της Δημοτικής Αστυνομία γίνεται στο 8:03.Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr/


Γ. Κατρούγκαλος στο Real FM: Θα επιστρέψουν στο Δημόσιο όλοι οι απολυμένοι – Μόλις 1.065 αυτοί που δεν μισθοδοτούνται


Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων στο Δημόσιο, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον Real Fm.

Ερωτηθείς τι θα κάνει σε σχέση με τις επαναπροσλήψεις απολυμένων του προηγουμένου, μνημονιακού διαστήματος, ανέφερε: «Είναι ένα θέμα που το θεωρούμε ζήτημα δικαιοσύνης και σε ό,τι με αφορά την αποκατάσταση μιας αντισυνταγματικότητας. Η δαπάνη δεν θα είναι μεγάλη και ούτως ή άλλως θα συμψηφιστεί με ήδη προβλεπόμενες δαπάνες προσωπικού – προσλήψεων».

«Ξέρετε», συνέχισε, «πόσοι έχουν απολυθεί και δεν μισθοδοτούνται; 1.065. Παραμένουν στη θέση τους, για παράδειγμα, πάρα πολλοί με δικαστικές αποφάσεις».

Στο ερώτημα αν θα επιστρέψουν μόνο όσοι έχουν δικαιωθεί δικαστικά, ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε: «Όχι, όλοι θα επιστρέψουν, όλοι οι απολυμένοι. Το κόστος μισθοδοσίας των περισσότερων από αυτών ήδη καταβάλλεται γιατί έχουν παραμείνει στη θέση τους λόγω δικαστικών αποφάσεων ή επειδή εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και τους καταβάλλεται ένα τμήμα των αποδοχών τους».

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, «η επιβάρυνση είναι μόλις 33 εκατ. ευρώ, είναι μεγάλο ποσό, αλλά εξασφαλίζεται».

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου