Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015

Υπόμνημα πρώην δημοτικών αστυνομικών της Κέρκυρας για την κατάργηση του άρθρου 81 & την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας

Λάβαμε χθες στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση το ενδιαφέρον υπόμνημα που ακολουθεί:


ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Με το άρθρο 81 του Ν. 4172/2013 καταργήθηκε η Δημοτική Αστυνομία  δημιουργώντας πλήθος προβλημάτων τόσο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και στους υπαλλήλους αυτής.

Συγκεκριμένα πολλοί από εμάς βρίσκονται υπό απόλυση, εκατοντάδες αναγκαστήκαμε να μετακινηθούμε μακριά από πόλεις που υπηρετούσαμε, μακριά από τις οικογένειες μας, όλοι μας έχουμε υποβαθμιστεί ενώ σχεδόν όλοι μας στερούμαστε  κάθε πιθανότητα υπηρεσιακής εξέλιξης.

Όλοι έχουμε υποστεί κατάφορη αδικία και βίαιη υποβάθμιση.

Με παράλογη εντολή ως μνημονική επιταγή καταργήθηκε μια Υπηρεσία που προσέφερε στους πολίτες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση πολλά περισσότερα από το κόστος λειτουργίας της.

Στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της κυβέρνησης περί αποκατάστασης των αδικιών που ο λαός έχει υποστεί από τις ισοπεδωτικές μνημονιακές πολιτικές, εμείς οι πρώην υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας αναμένουμε την κατάργηση του άρθρου 81 του Ν. 4172/2013, την επανασύστασή της Υπηρεσίας μας και την επαναφορά μας στους Δήμους που υπηρετούσαμε.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ουσιαστικά η επανασύσταση της Υπηρεσίας μας δεν θα έχει κανένα δημοσιονομικό  κόστος αντιθέτως θα ενισχύσει οικονομικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Για εμάς ο τίτλος της υπηρεσίας δεν είναι πανάκεια.

Για εμάς νόημα έχει να αποδοθεί δικαιοσύνη και να επιστρέψουμε εκεί που πράγματι προσφέραμε ουσιαστικό για τον πολίτη έργο ασκώντας αρμοδιότητες που είναι απαραίτητες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αρμοδιότητες που γνωρίζουμε και ασκούσαμε με συνέπεια και γνώση.

ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ 
 ΚΕΡΚΥΡΑ                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου