Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

Γ. Κατρούγκαλος (Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης): «Η κατάργηση της Δημ. Αστυνομίας ήταν αντιμεταρρύθμιση» - Πού θα γίνουν προσλήψεις

Στην εκπομπή "Πρώτη Γραμμή" με το Βασίλη Λυριτζή και το Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ μίλησε σήμερα το πρωί ο Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Γιώργος Κατρούγκαλος. Δείτε τι λέει για την κινητικότητα, την έλλειψη αξιολόγησης, την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και την επαναφορά των απολυμένων.

Δείτε ολόκληρο το βίντεο στον ΣΚΑΪ:

Γ. Κατρούγκαλος: Έρχονται 15.000 προσλήψεις σε Υγεία, Παιδεία και ελεγκτικούς μηχανισμούς


Σε Υγεία, Παιδεία και ελεγκτικούς μηχανισμούς θα γίνουν 15.000 προσλήψεις, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος. «Οι προσλήψεις θα γίνουν όπου υπάρχουν ανάγκες», τόνισε.

Μιλώντας στον Σκάϊ, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει παραλάβει βαθύτατες αδικίες από τους προκατόχους της. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι «μέχρι να ανακάμψει η οικονομία δεν μπορεί να βελτιωθεί η μισθολογική κατάσταση των δημοσίων υπαλλήλων».

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός επανέλαβε ότι όλες οι δικαστικές αποφάσεις θα εφαρμοστούν και ότι περίπου 3.500 υπάλληλοι πρόκειται να επιστρέψουν στο Δημόσιο. «Κανείς δεν θα χάσει τη θέση του στο Δημόσιο. Θα προχωρήσουμε σε ένα τίμιο σύστημα αξιολόγησης και κινητικότητας που δεν σημαίνει απόλυση» υπογράμμισε.

Ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε «ορκισμένος εχθρός της άρσης της μονιμότητας» και κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι αυτό που έκανε ήταν μια αντιμεταρρύθμιση. «Η αξιολόγηση που έκανε ήταν φερετζές για την απόλυση» είπε.

Για το θέμα της ΕΡΤ, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι θα πρέπει και εδώ να υπάρξει Δικαιοσύνη και τάχθηκε υπέρ μιας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και όχι μιας πελατειακής και κυβερνητικής τηλεόρασης.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου