Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015

Κατρούγκαλος στο MEGA: Επιστρέφουν στις θέσεις τους 3.900 δημόσιοι υπάλληλοι - Τι λέει για σχολικούς φύλακες & επανασύσταση Δημ. Αστυνομίας (βίντεο)

Κάτω από αυτό το πρίσμα, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», η συνολική δαπάνη για την επιστροφή των υπαλλήλων ανέρχεται σε 33 εκατομμύρια ευρώ αλλά τα 9 ήδη καταβάλλονται, άρα το πραγματικό κόστος θα είναι γύρω στα 24 εκατομμύρια ευρώ.

Τόνισε ότι οι απολυμένοι της ΕΡΤ δεν είναι αρμοδιότητα του δικού του υπουργείου «αλλά δεν πρόκειται να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό γιατί η ΕΡΤ έχει ιδία χρηματοδότηση με αυτό το ειδικό τέλος».

Παραδέχθηκε ότι καταβάλλεται προσπάθεια να βρεθεί τρόπος «χωρίς να αυξήσουμε τις δαπάνες να κόψουμε λιγότερο αναγκαίες δαπάνες για να βρούμε χρήματα» και πως «κακά τα ψέματα στο τέλος θα αναγκαστούμε να χρησιμοποιήσουμε και ένα μέρος από το κονδύλι των 15.400 προσλήψεων».

Σημείωσε ότι επειδή έχουν δημιουργηθεί οξυμένες δαπάνες αυτό το διάστημα και πριν επιστρέψουν οι απολυμένοι «θα προηγηθεί μια διαδικασία μίνι κινητικότητας», θα ζητηθεί δηλαδή από όλα τα υπουργεία να στείλουν θέσεις στο προφίλ αυτών που επιστρέφουν και όσοι από αυτούς που επιστρέφουν θελήσουν να πάνε σε αυτές τις θέσεις θα τις καταλάβουν.

Οι υπόλοιποι θα επιστρέψουν στις παλιές τους θέσεις -διαβεβαίωσε ο υπουργός- και θα περιμένουν το δεύτερο μεγάλο κύμα κινητικότητας που θα ακολουθήσει όταν θα έχει γίνει πλήρης και αναλυτική καταγραφή των αναγκών του Δημοσίου.

Επισήμανε μάλιστα ότι η διαδικασία κινητικότητας της κυβέρνησης αυτής διαφέρει γιατί «δεν γίνεται με το περίστροφο της απόλυσης».

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έκρουσε τον «κώδωνα του κινδύνου» για την κατάσταση που επικρατεί σε 150 μονάδες εντατικής θεραπείας σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας και σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους τόνισε ότι «αν οι εκβιασμοί γίνουν αποδεκτοί οδηγούν στην καταστροφή».

Δείτε σχετικά με την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας στο 7:22.

Πηγή: left.gr, enikos.gr

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου