Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015

Γ. Κατρούγκαλος: Κανονικά η επαναπρόσληψη απολυμένων & διαθέσιμων - Στη Βουλή η δικογραφία για τη διαθεσιμότητα – Οι κατηγορίες κατά Μητσοτάκη, Λοβέρδου

Η ανάκληση των απολύσεων στο δημόσιο θα γίνει ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων και θα περιλαμβάνεται στο πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου που θα κατατεθεί σε ενάμιση μήνα, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος ο οποίος παραβρέθηκε σε εκδήλωση του τμήματος Νομικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Όπως διευκρίνισε, οι προσλήψεις είναι θέμα προγραμματισμού του υπουργείου και θα γίνουν ανάλογα με τις ανάγκες της δημόσιας διοίκησης αφού προηγηθεί καταγραφή των αναγκών και μεταφερθεί το υφιστάμενο προσωπικό όπου υπάρχουν ανάγκες μέσω ενός προγράμματος κινητικότητας.

Για το θέμα των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε αισιόδοξος λέγοντας χαρακτηριστικά: ” Δεν είναι στο DNA της ΕΕ η ρήξη” εκτιμώντας ότι το λογικό είναι να επιλεχθεί η λύση και όχι το αδιέξοδο. Εκτίμησε επίσης ότι αντίθετα με όσα γράφονται περί πολιτικής απομόνωσης το μήνυμα για να σταματήσει η πολιτική της λιτότητας αγκαλιάζεται από όλο και περισσότερους ακόμα και στο εσωτερικό χωρών που έχουν άκαμπτη στάση.Στη Βουλή η δικογραφία για τη διαθεσιμότητα – Ποιες είναι οι κατηγορίες για Μητσοτάκη, Λοβέρδο


Ελεγκτέοι από την εθνική αντιπροσωπεία για παραβίαση του νόμου που αφορά τη διαθεσιμότητα καθηγητών Επαγγελματικών Λυκείων και Σχολών, είναι οι πρώην υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης και Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Το μεσημέρι διαβιβάστηκαν στη Βουλή μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, οι δικογραφίες που αφορούν τους δύο τέως υπουργούς, καθώς επίσης τον τέως υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα, τον τέως υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, τον τέως υφυπουργό Αθλητισμού Ιωάννη Ανδριανού και τον βουλευτή και εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Κώστα Καραγκούνη.

Η πρώτη δικογραφία αφορά μηνυτήρια αναφορά της ΟΛΜΕ και καθηγητών Επαγγελματικών Λυκείων και Σχολών σε βάρος των κ.κ. Μητσοτάκη και Λοβέρδου, επειδή σταμάτησε η μισθοδοσία τους και παράνομα απολύθηκαν χωρίς να διαπιστωθεί προηγούμενα εάν υπάγονται στον σχετικό νόμο για την κατάργηση των θέσεων και τη διαθεσιμότητα.

Η δεύτερη δικογραφία αφορά μήνυση κατά του κ. Τασούλα, την οποία κατέθεσε ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Χάρ. Παπαδόπουλος για την «παράλειψη και αδικαιολόγητη κωλυσιεργία υλοποίησης του διορισμού του» στη θέση του γενικού διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Η τρίτη δικογραφία αφορά το ανώνυμο φαξ που έλαβαν στην εκπνοή του 2014, οι οικονομικοί εισαγγελείς και ανέφερε ότι στη Δ.Ο.Υ. Γλυφάδας ασκούνται πιέσεις να απαλλαγούν πρόσωπα τα οποία φέρονται να είναι στην λίστα Λαγκάρντ και είναι συγγενικά πρόσωπα του Εμμανουήλ Κεφαλογιάννη. Η ανώνυμη καταγγελία ανέφερε ότι οι πιέσεις ασκούνταν από τον κ. Μαυραγάνη και άνθρωπο του γραφείου του και αφορούσαν εμβάσματα με τα οποία εισήγαγε πριν 10 χρόνια ποσά, έως 200.000 δολάρια η πεθερά του ευρωβουλευτή της ΝΔ από λογαριασμό που είναι συνδικαιούχος ο ίδιος και η σύζυγός του. Σημειώνεται ότι το επίμαχο φαξ διαβιβάστηκε στη Βουλή για να διερευνηθεί, χωρίς να γίνει από εισαγγελικής πλευράς κάποια προκαταρκτική έρευνα.

Άλλη δικογραφία αφορά τη μηνυτήρια αναφορά του δικηγόρου Αλέξη Κούγια, με την ιδιότητα του πρόεδρου της ΠΑΕ Παναχαϊκή κατά του κ. Ανδριανού και του Αστυνομικού Διευθυντή Πατρών. Ο εν λόγω δικηγόρος υποστηρίζει ότι αναβλήθηκε στις 16.11.2014 ο ποδοσφαιρικός αγώνας Παναχαϊκή- ΑΕΚ με το επιχείρημα ότι λόγω της επετείου του Πολυτεχνείου και των σχετικών κινητοποιήσεων, η Αστυνομία δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλεια των φιλάθλων. Όμως, ο λόγος που επικαλέστηκαν για την αναβολή ήταν προσχηματικός, καθώς η πραγματικότητα ήταν ότι τρεις ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ δεν μπορούσαν να αγωνιστούν λόγω υποχρεώσεων τους στην εθνική ομάδα. Κατά συνέπεια, με την αναβολή αυτή ευνοήθηκε η ΑΕΚ και ο πρόεδρός της, Δημήτρης Μελισσανίδης.

Τέλος, ζητείται η άρση της ασυλίας του κ. Καραγκούνη μετά από μηνυτήρια αναφορά πρώην εργαζόμενου στο γραφείο του, ο οποίος διεκδικεί μέσω της Δικαιοσύνης δεδουλευμένους μισθούς έξι μηνών. Ο κ. Καραγκούνης υποστηρίζει ότι το επίμαχο πρόσωπο εργαζόταν στο γραφείο του εθελοντικά και δεν υπήρξε καμία καταγγελία σύμβασης εργασίας.

 Πηγή:  http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου