Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015

«Μαλλιά κουβάρια» Κατρούγκαλος-Μητσοτάκης – Η καταγγελία για την εντολή να μην εφαρμόζονται(!) οι δικαστικές αποφάσεις που έφερε τη ρήξη

Την πρώτη τους μεγάλη κόντρα είχαν ο νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος και ο προκάτοχός του Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή. Στο επίκεντρο η καταγγελία του κ. Κατρούγκαλου ότι, όπως του είπαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου «είχε δώσει εντολή να μην εφαρμόζονται αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις για ανάκληση απολύσεων!».

Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πρώην υπουργού ο οποίος μίλησε για «μεγάλο ψέμα», ζητώντας από τον νυν αναπληρωτή υπουργό να αναζητήσει πόσες αποφάσεις εφαρμόσθηκαν: «Ουδεμία εντολή δόθηκε από εμένα. Και να αναζητήσετε πόσες αμετάκλητες αποφάσεις εφαρμόσθηκαν επί υπουργίας μου», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε υπηρεσιακό έγγραφο που κατέθεσε ο κ. Κατρούγκαλος, καθώς, όπως είπε, από αυτό δεν προκύπτει ότι έδωσε τέτοια εντολή.

Απαντώντας ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι στο έγγραφο αναφέρεται ότι «ο αριθμός των διορισμών που εκκρεμεί με βάση τις αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις ανέρχεται σε περίπου 400», προσθέτοντας ότι  «έχει την (σ.σ. προφανώς προφορική) ενημέρωση από τους υπηρεσιακούς παράγοντες ότι δώσατε αυτή την εντολή».

Η κόντρα μεταξύ των δύο υπουργών επεκτάθηκε και στο αν το 2010 ο αριθμός των εργαζομένων στο ελληνικό Δημόσιο ήταν άνω του μέσου όρου διεθνώς με τον κ.Μητσοτάκη να ισχυρίζεται ότι ήταν μεγαλύτερος και τον κ. Κατρούγκαλο να επικαλείται στοιχεία του ΟΟΣΑ ότι ήταν κατά 7,9% χαμηλότερο από κάθε άλλη χώρα πλην της Ιαπωνίας.

Ενδεικτικό της έντασης μεταξύ των δύο ανδρών ήταν ότι ο πρώην υπουργός πήρε το λόγο επί προσωπικού (σ.σ. για το θέμα των δικαστικών αποφάσεων), ενώ ειρωνεύτηκε τον διάδοχό του ότι προφανώς δεν έχει προλάβει να ενημερωθεί για τα του υπουργείου του καθώς  «περνάει πολύ καιρό δίνοντας συνεντεύξεις. Θα εξοικειωθεί σύντομα με το αντικείμενο του πιστεύω», κατέληξε.

Πηγή:  http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου