Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Επιστολή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή στο Δήμαρχο Αθηναίων

Αθήνα, 23  Ιανουαρίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 216

Προς: Δήμαρχο Αθηναίων
κ.  Καμίνη Γεώργιο


Παρακολουθώ τις συνεχείς δηλώσεις σας για το κέντρο της Αθήνας. Συμμερίζομαι την αγωνία σας και μεγάλο μέρος του προβληματισμού σας.

Η καθημερινότητα είναι πολύ σκληρή για ένα σημαντικό τμήμα των επιχειρηματιών, των εργαζομένων και των κατοίκων της Αθήνας.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας υλοποιούν ένα εκτεταμένο σχέδιο για την ασφάλεια στην πρωτεύουσα. Είμαι βέβαιος ότι θα έχετε ήδη διαπιστώσει την αλλαγή που έχει συντελεστεί σε ορισμένες περιοχές.

Η προσπάθεια θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα.

Είχα την ευκαιρία στην ομιλία μου στη Βουλή (13/1/12), ν’ αναφερθώ εκτενώς στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και την πολιτική του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στο πεδίο ευθύνης του, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Αθήνας.

Για την ενημέρωσή σας, σας αποστέλλω την ομιλία μου αυτή, καθώς και ενημερωτικό σημείωμα του Υπουργείου.

Στην ταραγμένη εποχή μας, η απαίτηση των πολιτών για ασφάλεια και ποιότητα ζωής επιβάλλει σε όλους μας όσοι διαχειριζόμαστε την εξουσία στο όνομά τους, να αυτοδεσμευόμαστε στο πεδίο της αντικειμενικής προσέγγισης της πραγματικότητας.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω, για ακόμη μια φορά, ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του Δήμου της Αθήνας και των Αθηναίων πολιτών.

Με θερμούς χαιρετισμούς,

Χρήστος Παπουτσής


Ομιλία Χρήστου Παπουτσή, Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στη Βουλή, σχετικά με την εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας,  απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση της κ. Θ. Μπακογιάννη και βουλευτών της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012


Δείτε όλη την ομιλία σε παλαιότερη ανάρτησή μας:

1 σχόλιο:

  1. Αρα απο οτι μας λεει εδω ο Παπουτσης ολα λειτουργουν στην εντελεια και δεν χρειαζεται να γινει τιποτα αλλο, η οτι στο τελος τελος νιπτει τας χειρας του. 150000 συναρμοδιες υπηρεσιες και αποτελεσμα 0

    ΑπάντησηΔιαγραφή