Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ο Δήμος Αθηναίων χάνει 50.000 έως 70.000 ευρώ την εβδομάδα λόγω έλλειψης καρτών στάθμευσης

Φρένο στα έσοδα από το πάγωμα των κλήσεων

Απώλειες εσόδων από την έλλειψη καρτών ελεγχόμενης στάθμευσης υφίσταται ο Δήμος Αθηναίων, καθώς από τον περασμένο Οκτώβριο εκκρεμεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο η έγκριση της νομιμότητας για τη σύμβαση με την εταιρεία που έχει αναλάβει τη διαχείριση του συστήματος και την έκδοση των καρτών.
Σε 50.000 έως 70.000 ευρώ την εβδομάδα υπολογίζονται τα έσοδα από την πώληση καρτών ελεγχόμενης στάθμευσης. Εδώ και πλέον του μηνός, όμως, παρουσιάζεται έλλειψη καρτών επειδή δεν ανανεώθηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο και η δημοτική αρχή της Αθήνας αποφάσισε πάγωμα των κλήσεων για παράνομη στάθμευση στις θέσεις επισκεπτών.
«Περιμένουμε από μέρα σε μέρα την απόφαση», σημειώνει η αρμόδια για τις προμήθειες αντιδήμαρχος Εύα Κοντοσταθάκου, επισημαίνοντας πως η υπόθεση περί νομιμότητας ή μη της σύμβασης έχει εκδικαστεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και αναμένεται η επίσημη έκδοση της απόφασης.
Σχολιάζοντας τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν για την επικύρωση από τη δημοτική Αρχή της ανανέωσης της σύμβασης με τον υφιστάμενο ανάδοχο πριν από την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου - σύμφωνα με την αντιπολίτευση, από αυτό το γεγονός προκλήθηκε το πρόβλημα - η κ. Κοντοσταθάκου αναφέρει: «Πήραμε μια απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο για να συνεχίσουμε με τον παλαιό ανάδοχο. Δεν ήταν παράταση της υφιστάμενης σύμβασης, αλλά έγκριση μιας νέας σύμβασης με τον ίδιο ανάδοχο καθώς θέλαμε να μη σταματήσει η λειτουργία του συστήματος που είχε μπει σε μια τάξη».
Οταν κρίθηκε απαραίτητη η εκ νέου γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο δήμος έστειλε τη νέα σύμβαση για έγκριση και αποφάσισε μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία του προσυμβατικού ελέγχου και εκδοθούν οι νέες κάρτες να μην κόβονται κλήσεις στις θέσεις επισκεπτών.
Αβάσιμες χαρακτηρίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τη Δημοτική Αστυνομία Τάσος Αβραντίνης τις αιτιάσεις πως υπάρχει πιθανότητα να κριθούν παράνομες οι κλήσεις που κόπηκαν όσο διάστημα εκκρεμεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. «Οι κλήσεις είναι απολύτως νόμιμες», διαβεβαιώνει ο κ. Αβραντίνης και διευκρινίζει πως η έγκριση της σύμβασης δεν σχετίζεται με τους τομείς όπου εφαρμόζεται η ελεγχόμενη στάθμευση.
«Εάν είχαν παρκάρει παράνομα και δεν είχαν τις κάρτες παρότι δεν υπήρχε τότε έλλειψη, οι κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας ισχύουν κανονικά», αναφέρει ο κ. Αβραντίνης και υποστηρίζει πως σταμάτησαν να κόβονται κλήσεις μόλις στα σημεία πώλησης παρατηρήθηκε έλλειψη καρτών στάθμευσης.

Κανονικά βεβαιώνονται πάντως παραβάσεις για παράνομη στάθμευση σε θέσεις μόνιμων κατοίκων, διαβάσεων, σε ράμπες αναπήρων ή σε άλλα σημεία όπου απαγορεύεται το παρκάρισμα σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου