Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Η πρόταση της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην αναπληρώτρια Υπουργό Εσωτερικών για το επίδομα επικίνδυνης & ανθυγιεινής εργασίας

Αθήνα, 30 Ιανουαρίου 2012

Αριθμ. Πρωτ.: 104
 
Προς:
Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών
κα Φώφη Γεννηματά
Σταδίου 27
101 83 – Αθήνα

Κοινοποίηση:
Υπουργείο Εσωτερικών
Γενική Δ/νση Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Δ/νση Οργάν. & Λειτουργίας Ο.Τ.Α.
Τμήμα Προσωπικού Ο.Τ.Α.
Σταδίου 27
101 83 – Αθήνα

Κυρία Υπουργέ,

Σας στέλνουμε την πρόταση της Ομοσπονδίας μας, σύμφωνα με την απόφαση  του Γενικού Συμβουλίου, στη συνεδρίασή του την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012 για τον καθορισμό του επιδόματος επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας στους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού σύμφωνα με το άρθρο 15, παρ. 1 του Ν. 4024/2011 «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, Ενιαίο Μισθολόγιο – Βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012 – 2015», που αναλυτικά προβλέπει:
«1. Εκτός από το βασικό μισθό του υπαλλήλου, δύναται να χορηγηθεί επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, μέχρι του ποσού των εκατόν πενήντα (150) ευρώ μηνιαίως. Οι δικαιούχοι του εν λόγω επιδόματος, καθώς και οι όροι και προϋποθέσεις χορήγησης του καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού, η οποία εκδίδεται σε αποκλειστική προθεσμία έξι μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου».

Η συνολική αποδοχή της πρότασής μας θα επιφέρει μια ανάσα στους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που είδαν τις αποδοχές τους να μειώνονται δραματικά και να ξεπερνούν το 50%, λαμβάνοντας υπόψη και τις ειδικές συνθήκες απασχόλησης τους, ιδιαίτερα μετά την εφαρμογή του Ν. 3852/2010 «Πρόγραμμα Καλλικράτης» όπου αναγκάζονται να μετακινούνται καθημερινά στις έδρες των Δήμων.

Αναμένουμε τις πρωτοβουλίες σας για την ΑΜΕΣΗ έκδοση της κοινής Υπουργικής Απόφασης και την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Ο Πρόεδρος   Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος   Ιωάννης Τσούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου