Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Επιστολή μέλους του Παγκρήτιου Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών με παρατηρήσεις και προτάσεις για την κινητικότητα

Πιστεύω πως η λύση για το πρόβλημα μας είναι τόσο απλή αλλά οι κύριοι που έχουν σκοπό να μας απολύσουν με διάφορους τρόπους έχουν καταφέρει το σκοπό τους και μας έχουν βάλει απλά να τσακωνόμαστε σε διαφορετικό επίπεδο από αυτό που είναι το πραγματικό πρόβλημα. Το «πρόβλημα» είναι το ότι οι θέσεις είναι 2840 και εμείς είμαστε 3070 άρα απλά λείπουν 230 θέσεις ορθά κατανεμημένες ανά την Ελλάδα με μοναδικό κριτήριο την εντοπιότητα και τα συνήθη του ΑΣΕΠ (πτυχία, ξένες γλώσσες κλπ).

Άρα όλες μας οι πιέσεις θα έπρεπε απλά να γίνουν προς αυτόν τον στόχο ,με επιχειρήματα τα δικά τους επιχειρήματα όπως αυτά τα διατυμπάνιζαν τους τελευταίους μήνες στα κανάλια( ότι όλοι οι Δημοτικοί Αστυνομικοί θα απορροφηθούν , είναι άτομα με προσόντα κλπ)  και με το σκεπτικό ότι είδη όλος ο κόσμος ξέρει πλέον  ότι οι Δημοτικοί Αστυνομικοί θα απορροφηθούν πλήρως κλπ και ότι δεν είναι λύση στο πρόβλημα της χώρας   230 εκπαιδευμένοι Δημοτικοί Αστυνομικοί !

Αν λοιπόν οι θέσεις γινόντουσαν ακριβώς όσοι είναι οι διαθέσιμοι με μια πρόβλεψη εντοπιότητας και αυτόματα θα τελειώσει όλο αυτό το παράλογο σκηνικό που έχει στηθεί! Πιέζουμε δηλαδή απλά για +230 θέσεις ορθά κατανεμημένες ανά την Ελλάδα στην ΕΛ.ΑΣ και τέλος όλος αυτός ο παραλογισμός  για πτυχία, μόρια, σειρές , ασεπίτες κλπ που απλά δεν οδηγεί πουθενά.

Αν όμως έχουμε χάσει το τρένο για το παραπάνω στάδιο και αναγκαστικά πάμε στα κριτήρια των εγκυκλίων και των ΚΥΑ που έχουν εκδοθεί , τότε έχω να παρατηρήσω τα εξής :

Η  λογική μου λέει ότι θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν "γνωστά" κριτήρια που είδη υπάρχουν στην κείμενη νομοθεσία (π.χ του ΑΣΕΠ, του 3731, του 3839 ) και όχι κριτήρια που έχουν "δημιουργηθεί" από το υπουργείο είτε από πιέσεις , είτε από άγνοια , είτε από ηλιθιότητα , είτε από πονηριά , πράγμα που απλά θα επιφέρει πλήθος ενστάσεων και προσφυγών και κίνδυνο να παγώσει η κινητικότητα μας επ' αόριστο. Δηλαδή ότι υπάρχει σε νόμο είναι απλά "νόμιμο" , ότι υπάρχει σε εγκύκλιο είναι απλά "δημιούργημα" με ενδεχόμενο δόλο !

Για παράδειγμα τα πτυχία , αφενός είναι πλήρως εξομοιωμένα τα ΑΕΙ με τα ΤΕΙ ,πράγμα που το αποδέχεται το ως γενική αρχή το Υπουργείο  στην βασική εγκύκλιο που μας ταλαιπωρεί ΔΙΠΙΔΔ/Β.2/10/οικ.22738/16-8-2013 , στην σελίδα 4 της ίδιας μοριοδοτεί ως δεύτερο πτυχίο μόνο αν είναι της ίδιας κατηγορίας με το πρώτο! Δηλαδή επί της ουσίας αυτοαναιρείται  και μοιάζει ότι άλλος υπάλληλος έγραψε την σελίδα 1 και άλλος την σελίδα 4 της ιδίας εγκυκλίου (φαίνεται δηλαδή «να μην γνωρίζει η αριστερά τη πει η δεξιά»). Επίσης δεύτερο χαρακτηριστικό παράδειγμα  όσον αφορά τα πτυχία είναι ότι με την έκδοση της  ΔΙΠΙΔ/Β.2/Δ/83/οικ32170/29-11-2013 επιτρέπει στους ΔΕ να δηλώσουν τα πτυχία τους  πέρα της οκταετίας  κατά παράβαση του Νόμου  (παρ.2 αρ.70 του ν.3528 και παρ.2 αρ.76 του 3584/2007= κώδικες δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων) αλλά και της βασικής εγκυκλίου της ΔΙΠΙΔΔ/Β.2/10/οικ.22738/16-8-2013 στην οποία αναφέρεται στην σελ. 4 ότι:

«Προκειμένου ο υπάλληλος να μεταταγεί/μεταφερθεί σε νέα υπηρεσία του Δημοσίου και σε θέση κλάδου ανώτερης κατηγορίας- εφόσον κατέχει τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα και δεν εμπίπτει στον περιορισμό της οκταετίας (παρ. 2 άρθρου 70 του Ν.3528/2007 και παρ. 2 άρθρου 76 του Ν.3584/2007)  - θα μοριοδοτηθεί για τον τίτλο σπουδών της ανώτερης κατηγορίας καθώς και για το σύνολο των κριτηρίων της κατηγορίας αυτής.»

Δηλαδή και εδώ μοιάζει και εδώ  άλλος υπάλληλος του Υπουργείου να έχει γράψει την ΔΙΠΙΔΔ/Β.2/10/οικ.22738/16-8-2013 και άλλος τις οδηγίες της ΔΙΠΙΔ/Β.2/Δ/83/οικ32170/29-11-2013!

Εν τέλει σε περίπτωση που δεν προλαβαίνουμε πλέον να κερδίσουμε τίποτα από τα αυτονόητα , μια τελευταία εφικτή πρόταση είναι να υπάρχει πρόβλεψη για άμεσες αμοιβαίες μετατάξεις , δηλαδή μετά την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων να υπάρχουν π.χ. 5 μέρες μέσα στις οποίες υποψήφιοι θα δηλώνουν από κοινού  στο ΑΣΕΠ ότι συναινούν στην τάδε αμοιβαία μετάταξη.
Επίσης θα πρέπει να ασκηθεί πίεση έτσι ώστε να παρουσιαστεί  άμεσα το π.δ. της  ΕΛ.ΑΣ που περιγράφει την διάρθρωση της νέας ειδικής υπηρεσίας. Είμαι σίγουρος ότι αυτό είναι έτοιμο αλλά το αποκρύπτουν για δικούς τους λόγους. 

Με εκτίμηση

1 σχόλιο:

  1. Η λυσις ειναι: ΟΜΟΕΔΡΙΚΟΤΗΤΑ ΝΟΜΟΥ/ ΠΡΟΤΑΞΗ για τους νησιώτες ! Όλοι ΕΛΑΣ σε εθελοντική βάση μετάταξη τύπου ( αγροφύλακης).οι ΥΕ και άνω των 50 ετών καθώς και όσοι δεν μετά ταχθούν ΕΛΑΣ στους δήμους ως δημοτικοί ελεγκτές!


    ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ. ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΔΑΑ, ΣΔΑΘ,ΔΑΔΑ ΚΤΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή