Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Σύστημα απονομής δικαιοσύνης στην χώρα του Θα - A Christmas Tale

Λόγω των ημερών θα ήθελα να σας διηγηθώ μία φανταστική ιστορία από μία φανταστική χώρα και να επαινέσω το φανταστικό σύστημα δικαιοσύνης της...

Πριν από 6 χρόνια που λέτε (πρόσφατα δηλαδή) ένας συμβασιούχος καλικάντζαρος φύλακας σε μουσείο είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα σε γνωστό δικηγορικό γραφείο για να μπορέσει να παραμείνει λίγους μήνες ακόμα στην εργασία του. Κατάφερε λοιπόν να παραμείνει για λίγο διάστημα ακόμα στη δουλειά του εώς ότου ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και κάποιος “κακός” δικαστής τον έστειλε σπίτι του σούμπιτο. Τι να κάνουμε ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, μονολόγησε από μέσα του ο καλικάντζαρος.. Μετά από λίγους μήνες προσελήφθη ως ΤΕ23 δημοτο-καλικάντζαρος με μισθό βαρβάτο και όλες τις καλικανταρίτσες στα πόδια του! Εμεινε 5,5 χρόνια στη δουλειά και τώρα είναι διαθέσιμος περιμένοντας την πρότυπη δίκη για να δει φώς..

Και ξαφνικά Παρασκευή απόγευμα χτυπάει το τηλέφωνο από άγνωστο νούμερο! Μην είναι από τη eurobank ; Δεν έχω άλλα δώσαμε. Μην είναι κανά καλό γκομενάκι ; Που τέτοια τύχη.. “Σας παίρνουμε από το δικηγορικό γραφείο κερδίσατε την αγωγή που είχατε κάνει πριν 6 χρόνια και επιστρέφετε άμεσα στην εργασία σας (σαν καλικάντζαρος φύλακας). Ελάτε από το γραφείο την Δευτέρα για ενημέρωση.” Ο καλικάντζαρος βέβαια υποψιασμένος δεν ενθουσιάζεται , περιμένει να δεί τι θα του πούνε από κοντά και κρατάει πολύ μικρό καλάθι.

Δευτέρα μεσημέρι, Αγγλος στο ραντεβού ο καλικάντζαρος παρευρίσκεται στην ενημέρωση από το καρχαριάκι δικηγόρο. Ο μεγαλοδικηγόρος ( από αυτούς που με μία μόνο ματιά καταλαβαίνεις ότι έχει πουλήσει την ψυχή,τη μάνα,την αδελφή,τα παιδιά και όλους τους συγγενείς μέχρι 3ου βαθμού στο διάολο) κάνει μόνο ένα σύντομο guest πέρασμα από την ενημέρωση, φιγουράροντας παράλληλα και το κουστούμι του που χαλαρά πρέπει να κοστίζει 2-3 μηνιάτικα δικά μας.. Για να μην πλατιάσει πολύ το παραμύθι μέσες άκρες μάθαμε ότι :

Κερδίσαμε την αγωγή. 1-0 !  (όλε!!)
Επιστρέφουμε αύριο στην παλιά μας εργασία. 2-0 !  (όλεεε!!)
Το υπουργείο πολιτισμού είναι υποχρεωμένο να μας δεχτεί πίσω αλλιώς τρώει πρόστιμο 300 ευρώ για κάθε μέρα άρνησης συμμόρφωσης του με την δικαστική απόφαση. 3-0 (όλεεεε!!!)
Αν σε ένα μήνα δεν ασκηθεί έφεση γινόμαστε αορίστου στο Υπ.πολιτισμού. 4-0 στο ημίχρονο !!!

Βέβαια δεν πρέπει να αφήσουμε τα πραγματικά γεγονότα να χαλάνε μία καλή ιστορία αλλά..
Το κακό υπουργείο πολιτισμού (ο δράκος στο παραμύθι..) μπορεί να κάνει ανάκληση της απόφασης 4-1..
Θα ασκήσει έφεση 100% άρα δεν γινόμαστε αορίστου 4-2..
Πιθανότητες να γίνουμε αορίστου όταν τελεσιδικήσει η έφεση 1%.4-3...
Δεν μπορώ να απασχοληθώ σε 2 φορείς του δημοσίου ταυτόχρονα. Αρα πρέπει να διαλέξω ασφαλιστικά και μετά σίγουρη ανεργία ή διαθεσιμότητα και ο θεός βοηθός 4-4..
Από παλιούς συναδέλφους που μίλησα, το υπουργείο καθυστερεί συστηματικά να πληρώνει τους υπαλλήλους που επιστρέφουν με τέτοιες αποφάσεις με χρωστούμενα πολλά μηνιάτικα.Δεν τα χάνεις βέβαια αλλά θα σου βγάλουν τη πίστη μέχρι να τα πάρεις 4-5..Τελικό..

Με αυτό το παραμύθι συνάδελφοι καλικάντζαροι θα ήθελα να σας δώσω μία γεύση από το φανταστικό σύστημα δικαιοσύνης, μίας φανταστικής χώρας όπως το βίωσα και να σας κάνω τον παραλληλισμό με την πρότυπη, πρωτότυπη, στερεότυπη και δεν ξέρω γω τι άλλο δίκη μας περιμένει..

Καληνύχτα συνάδελφοι καλικάντζαροι
Καληνύχτα Ελλάδα
Καληνύχτα Κυριάκο – γαμώ το σπίτι σου

υγ. Πραγματικά δεν είμαι υπέρ του να μονιμοποιούνται εργαζόμενοι μέσω δικαστικών αποφάσεων και να γίνονται αορίστου χρόνου από την πίσω πόρτα. Απλά καυτηριάζω την αργοπορία στην απονομή δικαιοσύνης και τον εμπαιγμό στον εργαζόμενο με κύριους ωφελημένους τους δικηγόρους που πραγματικά θησαυρίζουν στις πλάτες μας .. 

Σημείωση: Το παρόν λάβαμε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Το περιεχόμενο της δημοσίευσης και οι διαπιστώσεις που αναφέρονται είναι προσωπικές απόψεις του γράφοντος, και δεν εκφράζουν την Ε.Κ.Ε.Δ.Α. ή τη διαχείριση της ιστοσελίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου