Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Καμίνης: Έκτακτο δημ. συμβούλιο για τη διαδημοτική κινητικότητα - «Μνημείο προχειρότητας η μελέτη του ΥΠΕΣ». Κακλαμάνης: Ο Γρηγοράκος έδωσε λάθος στοιχεία στο Δ. Αθηναίων

Εκτακτο δημοτικό συμβούλιο συγκαλεί σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, με μοναδικό θέμα συζήτησης την απαράδεκτη, όπως τη χαρακτηρίζει, επιστολή του υπουργείου Εσωτερικών που αφορά τη διαδημοτική κινητικότητα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη επιστολή, που έχει σταλεί σε πολλούς δήμους, συνοδεύεται από έκθεση που αφορά τη στελέχωση του Δήμου Αθηναίων και αναφέρει ότι περίπου 670 υπάλληλοι «θα ήταν καλό» να συμμετέχουν στην «εθελοντική» διαδημοτική κινητικότητα, καθώς η Αθήνα διαθέτει πλεονάζον μόνιμο και αορίστου χρόνου προσωπικό.

Η παραίνεση του υπουργείου Εσωτερικών, εκτός από την αντίδραση του δημάρχου, έχει ήδη ξεσηκώσει θύελλα και στους υπαλλήλους του δήμου. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Αθηναίων έχει ήδη υποστεί μείωση προσωπικού της τάξης του 30% λόγω συνταξιοδοτήσεων και της μη επαναπρόσληψης εργαζόμενων συνταξιούχων την τελευταία τριετία. Μόνο στην προηγούμενη φάση της κινητικότητας, από τον Δήμο Αθηναίων έφυγαν 1.100 δημοτικοί αστυνομικοί.

Εκτός από τον Δήμο Αθηναίων, κατά πληροφορίες, και άλλοι δήμοι έχουν λάβει σχετική ειδοποίηση που αφορά το πλεονάζον προσωπικό που διαθέτουν, σύμφωνα με τους δείκτες αξιολόγησης που έχει χρησιμοποιήσει το υπουργείο Εσωτερικών και οι οποίοι μετρούν αριθμό προσωπικού και κόστος μισθοδοσίας των υπαλλήλων του δήμου ανά χίλιους κατοίκους, αναγνωρίζοντας την Πάτρα με 214.336 κατοίκους και 262 υπαλλήλους ως «δήμο πρότυπο».

Την ίδια στιγμή, η ΚΕΔΕ (Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος) σε ανακοίνωση που εξέδωσε, χθες, τονίζει ότι το πρόγραμμα εθελοντικής διαδημοτικής κινητικότητας, το οποίο προβλέπεται σε διάταξη νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, «έχει σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με την καταρχήν συμφωνία κυβέρνησης - ΚΕΔΕ» και καλεί την κυβέρνηση να δεχθεί τις προτάσεις της ώστε η διαδικασία να αποτελέσει πρότυπο για τον εξορθολογισμό του υπάρχοντος προσωπικού από τους δήμους. Η Ενωση διαφωνεί με τη ρύθμιση που εμπλέκει το ΑΣΕΠ στη διαδημοτική κινητικότητα, θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο δεν διευκολύνεται η διαδικασία, καθώς απαιτούνται πολλές γραφειοκρατικές κινήσεις.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι τα στοιχεία που περιλαμβάνει η μελέτη του υπουργείου Εσωτερικών είναι λανθασμένα, καθώς περιλαμβάνονται ειδικότητες που έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα, συμβασιούχοι, ακόμα και εποχικοί υπάλληλοι.


Αναλυτικά ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, δήλωσε τα εξής:
«Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, μετά από επανειλημμένες στοχευμένες «διαρροές», επιστολή του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, επικαλείται «μελέτη» (για την ακρίβεια απόσπασμα «μελέτης»), με την οποία αποφασίζεται ότι στο μεγαλύτερο δήμο και πρωτεύουσα της χώρας, περισσεύουν 667 υπάλληλοι.
Το πρώτο εντυπωσιακό είναι, ότι η εν λόγω μελέτη επικαλείται παρωχημένα στοιχεία (Ιούνιος 2013) , παρόλο που το υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνεται καθημερινά για τη δύναμη κάθε δήμου. Επιπλέον όμως, τα στοιχεία είναι και λανθασμένα, καθώς στην επιστολή περιλαμβάνονται ειδικότητες, που το ίδιο το υπουργείο έχει ήδη θέσει σε κινητικότητα (π.χ. σχολικοί φύλακες), καθώς και άλλες «αδιευκρίνιστες» ειδικότητες.
Επιπλέον, η συγκεκριμένη «μελέτη», θεωρεί ως μόνιμο προσωπικό τους συμβασιούχους, αν και εργάζονται βάσει ασφαλιστικών μέτρων και για τους οποίους η δικαστική απόφαση εκκρεμεί και αναμένεται από μέρα σε μέρα. Περιλαμβάνεται επίσης και το εποχικό προσωπικό, όπως για παράδειγμα εκείνο των κατασκηνώσεων του δήμου Αθηναίων. Αποκορύφωμα της προχειρότητας είναι ότι αγνοείται το γεγονός ότι ο δήμος Αθηναίων είναι από το 1834, πρωτεύουσα του νομού Αττικής, καθώς επίσης και πρωτεύουσα της χώρας. Αλλιώς δεν εξηγείται το γιατί εξαιρείται από την επιπλέον σχετική μοριοδότηση, της οποίας τυγχάνουν οι πρωτεύουσες όλων των άλλων νομών.
Θυμίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι ο δήμος Αθηναίων εγκαίρως μείωσε τις οργανικές του μονάδες, κατήργησε ΝΠΙΔ και προχώρησε σε ευρείες συγχωνεύσεις ΝΠΔΔ, διαδικασία που πιθανόν κανένα υπουργείο δεν έχει ολοκληρώσει από το 2011. Επιπλέον, ο δήμος της Αθήνας έχει καταθέσει εγκαίρως στο υπουργείο Εσωτερικών πλήρη μελέτη της Αξιολόγησης Δομών, η οποία παρουσιάστηκε ως πρότυπο και σε άλλους δήμους».

Πηγή: http://aftodioikisi.gr/
  

Κακλαμάνης: Ο Γρηγοράκος έδωσε λάθος στοιχεία στο Δήμο Αθηναίων

Στην αποκάλυψη ότι τα στοιχεία για τους πλεονασματικούς υπαλλήλους στο Δήμο Αθηναίων είναι λάθος, έκανε ο βουλευτής της ΝΔ Ν. Κακλαμάνης.

"Σήμερα το πρωί, στις 09:30 π.μ., μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον κ. Γρηγοράκο παραδέχτηκε ότι τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν για το Δήμο Αθηναίων ήταν του Ιουνίου 2013 και όχι τα σημερινά (δεν έχουν υπολογιστεί δηλαδή συνταξιοδοτήσεις, αποχώρηση 1.000 δημοτικών αστυνομικών και 315 σχολικών φυλάκων). Όπως επισημαίνεται και στην επιστολή, το Υπουργείο Εσωτερικών θα ενσωματώσει τα νέα στοιχεία που θα στείλει ο Δήμος της Αθήνας και μετά από πρόχειρο υπολογισμό, με βάση τα νέα στοιχεία, το αυθαίρετο σημερινό συμπέρασμα, ότι «περισσεύουν» 665 εργαζόμενοι, ανατρέπεται ριζικά", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Κακλαμάνης σημειώνει: "Αναρωτιέμαι ωστόσο, ποιος ο λόγος της σημερινής έκτακτης σύγκλισης του Δημοτικού Συμβουλίου από τον κ. Καμίνη, με δεδομένο ότι αύριο (Πέμπτη 19/12), στις 03:00 μ.μ., υπάρχει τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου