Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Δελτίο τύπου Σ.Δ.Α.Α. για τις τελευταίες εξελίξεις


ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ 14
ΤΗΛ: 210-3259059


                Αθήνα, 02-12-2013



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
      
         Ο Σύλλογος Δημοτικών Αθήνας έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις με αίσθημα ευθύνης οφείλει θεσμικά προς όφελος όλων των συναδέλφων να εργαστεί για την νομιμότητα της διαδικασίας και να διεκδικήσει ισονομία για όλους τους συναδέλφους.
       Σε καμία περίπτωση δεν στρεφόμαστε κατά των συναδέλφων εκείνων που απολαμβάνουν το προνόμιο της επιπλέον μοριοδότησης εάν είναι νόμιμο. Είναι όμως ηθικό χρέος να διεκδικηθεί η αναλογικότητα στην μοριοδότηση και για τους υπόλοιπους συναδέλφους ώστε να αποκατασταθεί η τυχόν αδικία. Διότι είναι αδιανόητο να αποκλείεται από την διαδικασία της μοριοδότησης το μεγαλύτερο μέρος των δημοτικών αστυνομικών οι οποίοι έχουν προσληφθεί με τις ίδιες διαδικασίες και αξιοκρατικά κριτήρια.
       Δεν είναι δυνατόν ακόμα και στα ψυχοτεχνικά να υπάρχει διαφορά στην διαδικασία και να κρίνεται από μια εγκύκλιο ποιοι έχουν ψυχική υγεία και ποιοι όχι την δεδομένη στιγμή.

     Εάν δεν υλοποιηθούν τα παραπάνω τότε είναι επιβεβλημένη ανάγκη να ανοίξουν επιπλέον θέσεις εργασίας.
       Επίσης θα πρέπει να αποκατασταθεί η νομιμότητα όσο αφορά την οκταετία διότι δεν είναι δυνατόν μια εγκύκλιος να καταργεί τον κώδικα δημοσίων υπαλλήλων που έχει κυρωθεί με νόμο.
       Επιπλέον θα πρέπει να εξεταστεί το θέμα της ομοεδρικότητας με μοριοδότηση. Σε αντίθετη περίπτωση η διαδικασία θα λειτουργήσει ως «ντόμινο» οδηγώντας δημοτικούς αστυνομικούς σε άλλες περιοχές παρά την θέληση τους δημιουργώντας έτσι κοινωνικά και οικογενειακά προβλήματα με αποτέλεσμα τις έμμεσες απολύσεις.
Είναι επιβεβλημένη ανάγκη να δοθεί λύση για τους συναδέλφους εκείνους που βρίσκονται κοντά στην συνταξιοδότηση (πλασματικά χρόνια).
   Τέλος πιστεύουμε ότι θα πρέπει να βρεθεί άμεση και βιώσιμη πολιτική λύση προκειμένου να συνεχιστεί η ομαλή διεξαγωγή της κινητικότητας και αποφεύγοντας ακραίες καταστάσεις.
                                                                      
                                                                Το Δ.Σ. του Σ.Δ.Α.Α

1 σχόλιο:

  1. ΟΜΟΕΔΡΙΚΟΤΗΤΑ - ΠΡΟΤΑΞΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΊ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΚΑΤΑ 10 ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΙΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ ΣΕ ΔΥΣΜΕΝΗ ΘΕΣΗ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΥΠΟΨΉΦΙΕΣ.
    ΨΥΧΟΤΕΧΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΊ ΦΡΟΥΡΟΙ ΔΙΟΤΙ ΦΕΡΟΥΝ ΌΠΛΟ.
    ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΔΑΑ ,ΣΔΑΘ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΛΑΚΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΑΛΛΑΓΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή