Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

«Επιτέλους οι πόλεις χρειάζονται αστυνόμευση»! - Επιστολή Δημάρχου Ηρακλείου στον Δένδια σε δραματικούς τόνους - 'Ξέφραγο αμπέλι' το Ηράκλειο

«Δεν αντέχουμε άλλο χωρίς αστυνόμευση! Πρέπει επιτέλους η Πολιτεία και το υπουργείο να αναλάβουν τις ευθύνες τους»! Ο δήμαρχος Ηρακλείου και αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ ξεκαθαρίζει ότι δεν μπορεί πλέον η πόλη να είναι απροστάτευτη σε όλα τα επίπεδα με πρώτο και κυρίαρχο το κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί μετά τη διάλυση της δημοτικής αστυνομίας και απευθύνει δραματική επιστολή στον υπουργό κ.Δένδια.


Η επιστολή Κουράκη στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη αναμένεται να σταλεί σήμερα κιόλας αφού τίποτα από τα συμφωνηθέντα μετά τη διάλυση του Σώματος της Δημοτικής Αστυνομίας δεν τηρήθηκε. Το Ηράκλειο και όχι μόνο δεν αστυνομεύεται με αποτέλεσμα ‘ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει, να παρκάρει όπου θέλει, να κινδυνεύουν πολίτες’ όπως χαρακτηριστικά λέει ο δήμαρχος.

«Έχουμε περάσει στη σφαίρα του παραλόγου. Έθεσαν σε διαθεσιμότητα τους δημοτικούς αστυνομικούς τους οποίους εμείς πληρώνουμε με 75% του μισθού τους και δεν Κάνουν τίποτα οι άνθρωποι. Γιατί τέλος παντων δεν τους απορροφούν στις υπηρεσίες να βγουν να Κάνουν εκείνοι αστυνόμευση;» λέει ο κ.Κουράκης που αυτές τις μέρες δέχεται καταιγισμό παραπόνων από πολίτες- κυρίως για την κυκλοφορία.

«Τα βλέπουμε Κάθε μερα, τα ζούμε. Οι πόλεις δεν μπορούν πλέον να Κάνουν τίποτα αφού αφαιρέθηκε ο βραχίονας προστασίας που είχαν. Μας στέλνουν και οι ίδιοι οι πολίτες γράμματα, φωτογραφίες. Δείτε τι γίνεται στις πλατείες, στους πεζοδρόμους, παντού παρκάρουν γιατί ξέρουν ότι δεν υπάρχει κανένας να τους ελέγξει.» αναφέρει ο δήμαρχος που με την επιστολή του στον κ.Δένδια ελπίζει να αλλάξει Κάτι.

«Εγκαίρως τους είχαμε ενημερώσει και για την παγκόσμια πρωτοτυπία που έχει το Ηρακλειο. Δεν είναι δυνατόν μια τέτοια πόλη να μην έχει ένα αστυνομικό τμήμα μεσα στην πόλη! Ένα τμήμα! Να έχει μεταφερθεί ολόκληρη η αστυνομική δύναμη στις παρυφές της πόλης και πριν τον ‘Καλλικράτη’ εκτος δήμου. Που υπάρχει αυτό πείτε μου» καταλήγει ο δήμαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου