Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Απόστολος Κόσσυβας, πρόεδρος Σ.Δ.Α.Α.: «Η εγκύκλιος για τις προσλήψεις είναι σκάνδαλο»

Υπάλληλος με τρία χρόνια προϋπηρεσία και 10 απολυτήριο έχει περισσότερα μόρια από έναν με 10 χρόνια και 20 απολυτήριο


Ένας δημοτικός αστυνομικός με απολυτήριο του 20 ή του 19, ο οποίος διαθέτει δέκα χρόνια προϋπηρεσία, έχει δύο ξένες γλώσσες και καλή αξιολόγηση στα χρόνια που υπηρετούσε, υπολείπεται των μορίων ενός συναδέλφου του που μπήκε στη δημοτική αστυνομία το 2010, με απολυτήριο του 2010 ή του 2011 και έχει τρία χρόνια προϋπηρεσία.

«Αν αυτό αποδεικνύει ότι μιλάμε για αξιοκρατία, τότε τι να πούμε; Εμείς ξεκάθαρα πιστεύουμε ότι πρόκειται για σκάνδαλο», λέει στο newsbeast.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών Αθήνας, Απόστολος Κόσιβας.

Αυτό που διαρρέεται, είναι ότι το τελευταίο διήμερο έχει ξεσπάσει μία «άτυπη διαμάχη» μεταξύ παλαιών και νεοδιόριστων δημοτικών αστυνομικών, οι οποίοι ευνοούνται από την εγκύκλιο που έφερε το αρμόδιο υπουργείο.

Συγκεκριμένα, στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι μοριοδοτούνται με είκοσι επιπλέον μόρια κάποιοι εργαζόμενοι. Ο κ. Κόσιβας πάντως ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει καμία διαμάχη, αλλά τονίζει ότι: «Ως σύλλογος οφείλουμε να ελέγξουμε τη νομιμότητα της διαδικασίας όσον αφορά τη μοριοδότηση και την εγκύκλιο που έβγαλε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης την Παρασκευή το βράδυ».

Και προσθέτει: «Οφείλουμε να δούμε αν υπάρχει δικαιοσύνη. Αν υπάρχει ισονομία μεταξύ των συναδέλφων που μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία να διαγωνιστούν με τα μόρια. Αυτό που έχει συμβεί είναι ότι από αυτή την τεχνική, ευνοείται ξεκάθαρα μία σειρά που καλώς παίρνει τα μόρια. Πρόκειται για τη σειρά που μπήκε στη δημοτική αστυνομία το 2010».

Ερωτηθείς για τον τρόπο εισαγωγής τους, υποστηρίζει ότι: «Οι προσλήψεις έχουν γίνει με την ίδια διαδικασία σε όλες τις σειρές. Μόνο οι ενστάσεις γι’ αυτή τη σειρά ελέγχθηκαν από τον ΑΣΕΠ» και αναφέρει ότι στη συγκεκριμένη, ευνοημένη για μεγάλη μερίδα δημοτικών αστυνομικών σειρά του 2010, υπάρχουν περίπου 700 άτομα.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Σωματείου δείχνει και το παράδειγμα: «ένας δημοτικός αστυνομικός με απολυτήριο του 20 ή του 19, με δέκα χρόνια προϋπηρεσία, με δύο ξένες γλώσσες, με μία καλή αξιολόγηση κατά τα χρόνια που υπηρετούσε, υπολείπεται των μορίων από έναν υπάλληλο της σειράς του 2010 με απολυτήριο του 2010. Δεν έχει καμία τύχη ο πρώτος να τον προσπεράσει. Εμείς αυτό το θεωρούμε σκάνδαλο».

Αναφέρει ακόμη ότι με βάση την εγκύκλιο, θα προσληφθούν 2.858 άτομα πανελλαδικά. Καταφέρεται όμως και κατά της σχετικής διάταξης, λέγοντας: «Έχει γίνει έτσι η εγκύκλιος που κανείς δεν ξέρει πώς θα πάει, πού θα πάει. Έμμεσα οδηγείται κόσμος σε απόλυση. Δεν μπορεί ένας οικογενειάρχης να φύγει και να πάει να υπηρετήσει στον Έβρο». Και προσθέτει: «Η διάκριση γίνεται και ψυχοτεχνικά. Περνάνε όσοι είναι μετά το 2006», ξεκαθαρίζοντας ακόμη ότι το Σωματείο παρακολουθεί στενά τη διαδικασία.

Πηγή: www.newsbeast.gr

2 σχόλια:

  1. δεν περνάνε ψυχοτεχνικά οι εξωτερικοί φρουροί στις φυλακές --που φέρουν όπλο. επίσης πριμοδοτείτε η στρατιωτική θητεία η οποία είναι συνταγματική υποχρέωση στους ανδρες με 10 ο λο κ λη ρ α μόρια και φέρνει σε δυσμενή θέση τις γυναίκες. ομοεδρικοτητα- εντοπιότητα πρόταξη για νησιώτες δεν υπάρχει. έλεος πια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥ 2012 στους διαθεςιμους . Παρακαλώ κοιτάτε την ομοεδρικοτητα!!
    ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ-
    ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ/ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ

    Τα κριτήρια με τα οποία μοριοδοτούνται και κατατάσσονται οι υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των ειδικοτήτων ΔΕ Διοικητικού, ΔΕ Διοικητικού-Λογιστικού, ΔΕ Διοικητικού-Οικονομικού και ΔΕ Διοικητικών-Γραμματέων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα δυνάμει των διατάξεων της υποπαραγράφου Ζ4 της παραγράφου Ζ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 είναι τα κάτωθι:
    ΚΡΙΤΗΡΙΑ
    ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗ

    ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
    ΜΟΝΑΔΕΣ
    1. ΣΠΟΥΔΕΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    35
    1.1 ΣΠΟΥΔΕΣ

    27
    ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΙΤΛΟΥ ΣΕ 20ΒΑΘΜΗ ΚΛΙΜΑΚΑ (με 2 δεκαδικά ψηφία) X
    1
    20
    ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ Ή ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΒΑΘΜΙΔΑΣ
    7
    7
    1.2 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

    3
    Κάθε ημέρα επιμόρφωσης (έως και 100 ημέρες) x
    0,03
    3
    1.3 ΓΝΩΣΗ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ (έως και 2 γλώσσες)

    5
    ΑΡΙΣΤΗ
    2,5
    5
    ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ
    2

    ΚΑΛΗ
    1,5

    2. ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ (αναγνωρισμένος για βαθμολογική ή/και μισθολογική εξέλιξη)
    30
    Για τα πρώτα 5 έτη (αριθμός ετών x [συντελεστή])
    2
    10
    Για τα επόμενα 10 έτη (αριθμός ετών x [συντελεστή])
    1
    10
    Για τα επόμενα 20 έτη (αριθμός ετών x [συντελεστή])
    0,5
    10
    3. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
    20
    ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΕΚΝΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 23 ΕΤΩΝ (βαθμολογούνται έως και 5 τέκνα)
    για κάθε τέκνο x
    4
    20
    4. ΟΜΟΕΔΡΙΚΟΤΗΤΑ ΦΟΡΕΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ – ΦΟΡΕΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ
    100
    Εάν ο φορέας προέλευσης εδρεύει στον ίδιο δήμο με τον φορέα υποδοχής.
    (Ειδικές περιπτώσεις ομοεδρικότητας αποτελούν: η Μητροπολιτική Περιφέρεια Αττικής, η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής και η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης)
    100
    5. ΣΥΝΥΠΑΓΩΓΗ ΦΟΡΕΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ – ΦΟΡΕΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
    50
    Εάν ο φορέας προέλευσης υπάγεται/εποπτεύεται από το ίδιο Υπουργείο με εκείνο του φορέα υποδοχής.
    50
    ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή