Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Απέλυσαν οριστικά την καθηγήτρια που είχε πιάσει το γιο του Σαμαρά να αντιγράφει, αφού αλλοίωσαν τη σύνθεση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου

Την οριστική απόλυση αποφάσισε το ΚΥΣΔΕ για την εκπαιδευτικό Ευφροσύνη Μπουλούτα, η οποία είχε απομακρυνθεί από τα καθήκοντά της στο Κολλέγιο Αθηνών, τον Ιούλιο του 2012, επειδή είχε πιάσει τον γιο του Έλληνα πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και ανιψιό του προέδρου του Κολλεγίου, να αντιγράφει σε διαγώνισμα του μαθήματος Χημείας, όπως είχε καταγγέλλει με δηλώσεις του στην aftodioikisi.gr o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) Μιχάλης Κουρουτός.

Όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η ΟΙΕΛΕ, η εκπαιδευτικός απολύθηκε μετά από 21 έτη υπηρεσίας και συνεχείς θετικές αξιολογήσεις, επειδή έκανε το «έγκλημα» να πράξει «το χρέος της μέσα στην τάξη», και είχε «το θράσος» να πιάσει «τον γιο του πρωθυπουργό, μετά από συνεχείς παρατηρήσεις και προειδοποιήσεις, να αντιγράφει».

Η απόφαση της παράνομης σύνθεσης του ΚΥΣΔΕ αποτελεί, για την ΟΙΕΛΕ, «τη χαριστική βολή, όχι μόνο για την εκπαιδευτικό που απολύεται, αλλά για χιλιάδες ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς. Με τη σημερινή κατάπτυστη απόφαση – δώρο σε σχολάρχες, το ΚΥΣΔΕ άναψε το πράσινο φως για την εγκαθίδρυση καθεστώτος ανομίας και ασυδοσίας στα ιδιωτικά σχολεία».

«Η ΟΙΕΛΕ θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο για να ανατραπεί η παράνομη απόφαση και θα κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου για παράβαση καθήκοντος», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ομοσπονδία: 

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΥΝΕΤΕΛΕΣΘΗ: ΤΟ ΚΥΣΔΕ ΜΕ ΑΝΩΘΕΝ ΕΝΤΟΛΕΣ (;) «ΕΚΤΕΛΕΣΕ» ΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΜΠΟΥΛΟΥΤΑ, ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ ΤΟ «ΘΡΑΣΟΣ» ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΥΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ 
Πέντε ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα το ΚΥΣΔΕ έκανε ένα πρώιμο δώρο στην πρωθυπουργική οικογένεια, στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων. Κατόπιν άνωθεν εντολών (;) και με παράνομη σύνθεση (την οποία είχαν αλλοιώσει, αποβάλλοντας τους αιρετούς της ΟΙΕΛΕ) οι τρεις διορισμένοι από τον Υπουργό Παιδείας δημόσιοι «λειτουργοί» – μέλη του ΚΥΣΔΕ αποφάσισαν να «εκτελέσουν» την εκπαιδευτικό Ευφροσύνη Μπουλούτα, απολύοντάς την με το πρόσχημα ότι «δεν είχαν αρκετά στοιχεία» για να αποδείξουν ότι υφίσταται θέμα καταχρηστικής άσκησης του δικαιώματος της καταγγελίας σύμβασης εκ μέρους της διοίκησης του Κολλεγίου Αθηνών. Με λίγα λόγια το ΚΥΣΔΕ θεωρεί πως μια εκπαιδευτικός με 21 έτη υπηρεσίας, που είχε αξιολογηθεί θετικά από τη διοίκηση του σχολείου, απολύθηκε «όλως τυχαίως» και επελέγη «συμπτωματικά» μέσα από εκατοντάδες συναδέλφους της προς απόλυση λίγες ημέρες αφού συνέλαβε τον υιό του πρωθυπουργού να αντιγράφει!
Με την κυνικότητα επαγγελματιών τα διορισμένα μέλη του ΚΥΣΔΕ δεν χρειάστηκαν πολύ ώρα για να ξεμπερδέψουν με την αποστολή τους. Απέρριψαν με συνοπτικές διαδικασίες, τόσο το αίτημα της εκπαιδευτικού για αναβολή της διαδικασίας τη Δευτέρα, ώστε να παραστεί ο νομικός της εκπρόσωπος Γ. Κατρούγκαλος, όσο και τα αιτήματα εξαίρεσής τους που είχαν κατατεθεί και ανακοίνωσαν την κατάπτυστη απόφασή τους. Αποφάσισαν ότι δεν πρέπει να εξαιρεθούν οι ίδιοι, (ενώ είχαν αποφασίσει την αποβολή των «ενοχλητικών» της ΟΙΕΛΕ) για να ολοκληρώσουν το «θεάρεστο» έργο τους.
Η απόφαση του ΚΥΣΔΕ έχει ιστορική σημασία και θα επιφέρει δραματικές συνέπειες στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Αποτελεί κατ’ ουσίαν υπογραφή συμβολαίου θανάτου για χιλιάδες ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και χαριστική πράξη για τους σχολάρχες. Με αυτόν τον τρόπο ανάβει το πράσινο φως σε όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια της εκπαίδευσης να απολύουν χωρίς έλεγχο όλους τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που προτείνονται από τον ιδιοκτήτη ενός σχολείου προς απόλυση.
Αποφάσισαν μόνοι τους  ότι δεν πρέπει να εξαιρεθούν!!!!
Η απόφαση του εκτελεστικού αποσπάσματος του ΚΥΣΔΕ ήταν η χαριστική βολή, όχι μόνο σε μια γενναία εκπαιδευτικό που απολύθηκε, επειδή έπραξε το χρέος της, αλλά για ολόκληρη την εκπαίδευση. Θυσιάζει στο βωμό της αναλγησίας, της αλαζονείας και της αυταρχικότητας του πρωθυπουργού και του αδελφού του, Προέδρου του Κολλεγίου, μια εργαζόμενη, πετώντας την στον Καιάδα της εξαθλίωσης. Αποδεικνύει ότι κάποιοι θεσμοί στη χώρα δεν λαμβάνουν αποφάσεις με βάση τους νόμους, αλλά με βάση το δίκαιο του ισχυρού.
Η ΟΙΕΛΕ δεν πρόκειται να αφήσει έτσι την υπόθεση. Θα χρησιμοποιήσει κάθε πολιτικό και ένδικο μέσο για να ανατρέψει την απόφαση της παράνομης σύνθεσης του ΚΥΣΔΕ. Η δικαιοσύνη και οι θεσμοί που λειτουργούν ακόμη σ’ αυτό τον τόπο θα δώσουν την απάντηση σε όσους θεωρούν ότι η πολιτική και οικονομική ισχύς τους επιτρέπουν να βιάζουν το Σύνταγμα, τους νόμους και τα δημόσια αγαθά.

Πηγή: http://aftodioikisi.gr/


Καταγγελία-σοκ για την απόλυση της καθηγήτριας που έπιασε το γιο του Σαμαρά να αντιγράφει


Μεθόδευση του υπουργείου Παιδείας στην υπόθεση της καθηγήτριας Ευφροσύνης Μπουλούτα που απολύθηκε τον Ιούλιο του 2012 από το Κολλέγιο Αθηνών επειδή έπιασε τον γιο του Έλληνα πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και ανιψιό του προέδρου του Κολλεγίου, να αντιγράφει σε διαγώνισμα του μαθήματος Χημείας, καταγγέλλει με δηλώσεις του στην aftodioikisi.gr o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) Μιχάλης Κουρουτός.

Όπως τονίζει «για πρώτη φορά στην ιστορία του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ) αποκλείονται εκπρόσωποι των ιδιωτικών εκπαιδευτικών κατά την εκδίκαση υπόθεσης. Πρόκειται για πρωτοφανή μεθόδευση προκειμένου να κριθεί νόμιμη η απόλυση της κ. Μπουλούτα», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουτός, υπενθυμίζοντας με νόημα ότι επικεφαλής του Κολλεγίου είναι ο αδελφός του πρωθυπουργού Αλέξανδρος Σαμαράς.

Αποκλείσθηκαν γιατί τάχθηκαν υπέρ της καθηγήτριας!
Να σημειωθεί ότι στο ΚΥΣΔΕ, που για την περίπτωση της καθηγήτριας μετά τη χθεσινή απόφαση αποκλεισμού των ιδιωτικών εκπαιδευτικών θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα ώστε να λάβει απόφαση  αν ήταν νόμιμη ή όχι η καταγγελία της σύμβασης της εκπαιδευτικού,  συμμετέχουν τρεις εκπαιδευτικοί της Δημόσιας εκπαίδευσης επιλογής, σύμφωνα με τον κ. Κουρουτό, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και δύο της ιδιωτικής εκπαίδευσης (σ.σ. ο ίδιος ο κ. Κουρουτός και άλλο μέλος της ΟΙΕΛΕ). Όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ το σκεπτικό της απόφασης του ΚΥΣΔΕ ήταν ότι αποκλείονται οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ καθώς έχουν ταχθεί υπέρ της καθηγήτριας!

«Με το ίδιο σκεπτικό, προσθέτει ο κ. Κουρουτός, στην περίπτωση που εκδικάζεται από το ΚΥΣΔΕ υπόθεση που αφορά ιδιωτικό εκπαιδευτήριο δεν θα πρέπει να συμμετέχουν οι δύο εκπρόσωποι των ιδιοκτητών».

Όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, ενδεικτικό της σημασίας που δίνει το Κολλέγιο στην  υπόθεση είναι ότι προσήλθε στο ΚΥΣΔΕ με 4 (!) νομικούς, «γεγονός πρωτοφανές σε συνεδρίαση εκπαιδευτικού υπηρεσιακού συμβουλίου και αποδεικνύει τα όσα ισχυρίζεται η Ομοσπονδία, ότι δηλαδή η συγκεκριμένη υπόθεση για τη συγκεκριμένη επιχειρηματική ομάδα δεν είναι απλώς ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών με μια εργαζόμενη που τέθηκε σε διένεξη με τον εργοδότη της, αλλά μια αφορμή για το ευρύτερο ξήλωμα, όχι μόνο της νομοθεσίας που διέπει την ιδιωτική εκπαίδευση και εκπορεύεται από το Σύνταγμα, αλλά και των αντιπροσωπευτικών θεσμών της ελληνικής εκπαίδευσης.»

Συγκεκριμένα, επικεφαλής του επιτελείου του Κολλεγίου ο Καθηγητής Εργατικού Δικαίου κ. Λεβέντης και ο κ. Χοϊδάς, νομικός εκπρόσωπος του Κολλεγίου Αθηνών, ενώ στη συνεδρίαση προσήλθε η νομική εκπρόσωπος της εκπαιδευτικού, κ. Κ. Λαϊνά, η οποία κατέθεσε υπόμνημα-καταπέλτη και ανέπτυξε τις θέσεις της εργατικής πλευράς.

«Ο κύριος με το μαύρο πουκάμισο»
«Οι διαθέσεις του πολυμελούς νομικού επιτελείου του Κολεγίου φάνηκαν από την αρχή. Ο κ. Χοϊδάς εξαπέλυσε σκληρή και συκοφαντική επίθεση κατά της ΟΙΕΛΕ με πρωτοφανείς, βαρύτατους χαρακτηρισμούς και αποκάλεσε τον υποφαινόμενο πρόεδρο της Ομοσπονδίας απαξιωτικά ‘ο κύριος με το μαύρο πουκάμισο’», προσθέτει ο  κ. Κουρουτός.

Εν συνεχεία, κατέθεσαν υπόμνημα με το οποίο ζητούν:
-Να εξαιρεθούν από το Συμβούλιο τα αιρετά μέλη της ΟΙΕΛΕ
-Να μην εκπροσωπείται γενικά η ΟΙΕΛΕ στα υπηρεσιακά συμβούλια!
-Να μην λάβει το Συμβούλιο αποφάσεις, διότι ισχύει η ΠΥΣ 6/2012, επομένως (κατά την εκτίμησή τους) οι απολύσεις είναι ελεύθερες!

«Καθίσταται σαφές εκ των περιεχομένων του υπομνήματος ότι η χθεσινή διαδικασία είχε για τη συγκεκριμένη επιχειρηματική ομάδα που δρα στο χώρο της εκπαίδευσης κομβικό χαρακτήρα. Δεν ζητούν απλώς να απολυθεί μια εκπαιδευτικός, αλλά ζητούν να καταλυθεί το Σύνταγμα, να καταπατηθούν δικαστικές αποφάσεις (εμμένουν στην ισχύ της ΠΥΣ 6/2012 την ώρα που υπάρχει απόφαση του ΣτΕ που έχει αναστείλει σχετική εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ.), να αποσυρθεί η κρατική εποπτεία από την ιδιωτική εκπαίδευση και να καταργηθεί η εκπροσώπηση των εργαζόμενων στα συλλογικά όργανα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου