Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Παράπονα για την ελεγχόμενη στάθμευση του δήμου Αθηναίων

Με προβλήματα ξεκίνησε η επαναλειτουργία του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης στο δήμο Αθηναίων, με την Υπηρεσία Ελέγχου - Τμήμα της νεοσυσταθείσας Διεύθυνσης Ελέγχου Κοινοχρήστου Χώρου - να αναλαμβάνει πλέον καθήκοντα Δημοτικών Αστυνομικών, με τη συνδρομή και της Δ.Α.Ε.Μ. (Δημοτική Επιχείρηση Μηχανογράφησης του δήμου Αθηναίων), που έχει την ευθύνη της διαχείρισης του Συστήματος.

Σύμφωνα με καταγγελίες επισκεπτών στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών στο epoli.gr, δεν υπάρχουν διαθέσιμες κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης στα σημεία διάθεσης, σημεία που διέθεταν κάρτες, πριν την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας. «Δεν είναι μόνο πως περπατήσαμε για μισή ώρα να βρούμε κάρτα και τελικά δεν βρήκαμε, όταν επιστρέψαμε στο αυτοκίνητό μας, επί της Δεινοκράτους, βρήκαμε κλήση του Δήμου Αθηναίων, πράγμα που είχε συμβεί και σε όλα τα αυτοκίνητα στην ίδια ευθεία. Πήγαμε στο Νοσοκομείο, όχι για διασκέδαση... και καταλήξαμε να πληρώνουμε πρόστιμο» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Μιλώντας το epoli.gr με καταστήματα - σημεία πώλησης καρτών ελεγχόμενης στάθμευσης τονίστηκε πως, δεν έχουν προμηθευτεί ακόμη με κάρτες από τον Δήμο Αθηναίων.

Όμως διαμαρτυρίες υπήρξαν και από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι έκαναν λόγο για κατάληψη των ειδικών θέσεων κατοίκων, καταγγέλλοντας, ταυτόχρονα, ελλιπή αστυνόμευση, από πλευράς της νεοσυσταθείσας Υπηρεσίας, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Οι υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων περνούν μόνο μία φορά την ημέρα και συγκεκριμένη ώρα, με αποτέλεσμα να έχουν “σταμπάρει” τις ώρες ελέγχου οι οδηγοί και μετά να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους στις θέσεις μας».

Υπενθυμίζεται ότι, η ελεγχόμενη στάθμευση λειτουργεί με υπαλλήλους, οι οποίοι δεν φορούν πλέον στολή, αλλά φέρουν ειδική ταυτότητα σε ευκρινές σημείο, συνεπεία της κατάργησης του θεσμού της Δημοτικής Αστυνομίας.

Εκτός από την επιτήρηση του συστήματος της ελεγχόμενης στάθμευσης, οι υπάλληλοι βεβαιώνουν και κλήσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.), για περιπτώσεις αντικοινωνικής στάθμευσης, σε συναρμοδιότητα με την Ελληνική Αστυνομία, όπως ορίζει ο νόμος.

Πηγή:  epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου