Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Γενικός Γραμματέας Υπ. Δικαιοσύνης: «800 δημοτικοί αστυνομικοί θα επανδρώσουν τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας»

«800 δημοτικοί αστυνομικοί θα επανδρώσουν τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας», τόνισε από την πόλη των Σερρών ο γενικός γραμματέας δικαιοσύνης, διαφάνειας κι ανθρωπίνων δικαιωμάτων Νικόλας Κανελλόπουλος, παραδεχόμενος ότι υπάρχουν βασικές ελλείψεις σε σωφρονιστικούς φύλακες και φύλακες εξωτερικής φρουράς, στα σωφρονιστικά καταστήματα.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου δικαιοσύνης, διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων ξεκαθάρισε ότι έχει επέλθει συμφωνία με τον υπουργό διοικητικής μεταρρύθμισης για να μεταπηδήσουν δημοτικοί αστυνομικοί στις φυλακές, για την καλύτερη λειτουργία των σωφρονιστικών καταστημάτων.

Ο Νικόλας Κανελλόπουλος μέχρι τέλος Νοεμβρίου η διαδικασία μεταφοράς των δημοτικών αστυνομικών στα σωφρονιστικά καταστήματα θα έχει ολοκληρωθεί. Όσο για την φύλαξη των δικαστικών μεγάρων, μετά και το περιστατικό που σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στην Ευελπίδων, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου δικαιοσύνης, διαφάνειας κι ανθρωπίνων δικαιωμάτων τόνισε ότι θα πράξουν το καλύτερο δυνατό, έτσι ώστε να μην ξανασυμβεί παρόμοιο περιστατικό. Όσο για τη μετεγκατάσταση του δικαστικού μεγάρου της πόλης των Σερρών σε άλλο κτήριο είπε πως το δικαστικό μέγαρο είναι σε πολύ καλή κατάσταση και δεν τίθεται θέμα μετεγκατάστασης των υπηρεσιών σε άλλο κτήριο.

1 σχόλιο:

  1. υπομονή συνάδελφοι έρχονται οι πρώτες δικαστικές νίκες. ειμαστε δημοτικοί υπάλληλοι οχι ανθρωποφυλακες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή